Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16701 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Temmuz 2020 - 11:45

ORTA VE DOĞU KARADENİZ KOOPERATİFLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Büyüt
Küçült
ORTA VE DOĞU KARADENİZ KOOPERATİFLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI

YENİ SEZON ÖNCESİ,  ORTA VE DOĞU KARADENİZ KOOPERATİFLERİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

FİSKOBİRLİK’in Orta ve Doğu Karadeniz’de bulunan birliğe bağlı tüm Kooperatiflerinin yetkilileri, Yönetim Kurulu Başkanları ve üyelerinin katılımlarıyla, 2020 fındık sezonu öncesi istişare toplantısı Giresun EFİT A.Ş Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. 2020 alım stratejileri ve alım yöntemlerinin  belirlenmesi konularında karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu. Toplantının ardından, katılım gerçekleştiren Kooperatif Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri tarafından ortak bir bildiri yayınlandı.

KAMUOYUNA DUYURULUR

2020 alım dönemi hazırlığına ilişkin istişare toplantılarının ikincisini bugün EFİT A.Ş. Sosyal Tesislerinde Orta ve Doğu Karadeniz’de bulunan Birliğimize bağlı Kooperatiflerin yetkilileri olarak büyük bir katılım ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Bundan önceki yıllarda olduğu gibi Birlik, kooperatif ve iştiraklerimiz ile birlikte, başta ortaklarımız olmak üzere bütün fındık üreticilerinin ortak menfaatini korumak, alın terinin  ve emeğinin karşılığını alması için neler yapabileceğimizi istişare ettik.

Toplantıda; yaklaşan fındık mubayaa sezonunda ortak üreticilerimize daha iyi hizmet sunmak, üreticilerimizin ihtiyacı olan  zirai ürünlerin (ilaç, gübre, alet v.s.) tedariki konularında bir çok karar alınmış, Fındık üreticilerinin Kooperatiflerimize teveccüh göstermeleri konusunda her türlü kolaylığın sağlanması kararlaştırılmıştır.

Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde bulunan Fındık Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, Fındık üreticileri için Fiskobirlik’in vazgeçilmez olduğunu bir kez daha ifade ederek, üreticilerimizin bölgede bulunan mahalli idare yetkililerinin ve siyasilerin, fındık ve Fiskobirlik  ile ilgili sorunlara duyarlı olmaları talep edilmiştir.

Yapılan bu toplantıda, Birlik, kooperatifler ve iştiraklerin 2020 mubayaa sezonuna hazır bir şekilde gireceği bölge fındık üreticilerinin mağdur olmamaları için her türlü tedbirin alınması kararlaştırılmıştır.

         Bu toplantılarda Birlik ve kooperatiflerimizin, her şeye rağmen eskisinden daha güçlü, daha kararlı ve birliktelik duygusunun daha fazla olduğu büyük bir aile olduğu görülmüştür. Anladık ki artık ayağa kalkmış, hedefleri olan, her gün hedeflerine doğru emin adımlar ile ilerleyen Birliğimizin üstesinden gelemeyeceği, altından kalkmayacağı hiçbir durum yoktur.

Kooperatif demek üretici demek, kooperatif demek birliktelik demek, kooperatif demek dayanışma demektir.  Bu nedenle tüm kadroları ile yeni alım dönemine hazır olan Birlik ve kooperatiflerimizi, ortaklarımızın ve tüm fındık üreticilerimizin yalnız bırakmayacağına inanıyoruz.

Ayrıca kamuoyu tarafından şu bilinmelidir ki mevcut Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkanı tüm bölgelerin kooperatiflerinin delegelerince seçilmiştir. Bu delege yapısı incelendiğinde, Doğu Karadeniz bölgesinin toplam delege sayısının, geçmişte olduğu gibi bugünde, Batı Karadeniz bölgesi delege sayısına göre fazla olduğu görülmektedir. Fiskobirlik’e Kanun Anasözleşme ve Yönetmeliklerde belirtilen şartları taşıyan fındık üreticilerinin ortak olmalarının önünde  hiç bir engel bulunmamaktadır. Kooperatiflerimize ortak olan, 100 kg beyanname veren ve verdiği bu beyanın yarısını, yani 50 kg fındığı, üye olduğu kooperatife teslim eden her ortak seçme ve seçilme hakkına sahip olmaktadır. Bu şartları yerine getiren ortaklarımızın  katılımı ile her yıl, Kooperatifler ve Birliğimiz mali genel kurullarını ve yasa gereği 4 yılda bir de seçimli genel kurulları yapılmaktadır. Bu çerçevede, 2020 yılı fındık alım döneminde, tüm fındık üreticilerini Fiskobirlik’e ortak olmaya ve fındık vermeye  davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir