Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 2685 kez okundu.
Yazının Tarihi :   09 Şubat 2023 - 14:59:45

100 yılın felaketi ile karşı karşıyayız.

Büyüt
Küçült
100 yılın felaketi ile karşı karşıyayız.

Recep Karakoç

06.02.2023 günü saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş (Merkez üssü) olmak üzere, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Hatay 10 ilimizde, yaklaşık 125 ilçede, 4 binin üzerinde köyde 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem meydana geldi.

Yıkım Alanı çok büyük, çok geniş.

Yıkılan bina sayısı on binlerle ifade ediliyor.

Hava şartları çok olumsuz, demir yolu zarar görmüş, ulaşım neredeyse mümkün değil. Hava şartları müsaade etmiyor.

Devlet erkânının tamamı deprem bölgesinde, belediyeler deprem bölgesinde. Gönüllüler deprem bölgesinde, yakinen tanıdığımız arkadaşlarımız ekip olarak deprem bölgesinde. Ülkenin her yerinden yardım konvoyları hazırlanıyor, akın akın deprem bölgesine doğru yola çıkıyor, AFAD kontrolünde dağıtım organizasyon planları yapılıyor, özellikle gençlerimiz, yardım toplama merkezlerinde karınca gibi çalışıyorlar. Tüm bunlara rağmen, coğrafyanın çok büyük, yıkımın çok fazla ve geniş alanda olduğundan dolayı deprem bölgesinde istenilen düzeyde kurtarma işlemi yapılamıyor. Ama bilinen bir gerçek var ki tüm ülke olarak deprem bölgesindeyiz. Kimimiz bedenen, kimimiz madden, kimimiz manevi olarak, kimimiz onlar enkaz altındayken ben rahat oturmam diyerek evlerinde ısınma sistemini kapatarak, kimimiz yeme, içmeyi bırakarak, ama hepimiz birden ağlayarak depremin acısını yaşıyoruz.

Ülkemiz insanları bu duygu ve hal üzereyken bazı kişiler sosyal medya hesaplarından, Bazı basın unsurları TV ekranlarından tüm bu durumları göz ardı ederek olumsuzluk üzere yayınlar yapıyorlar.

Kırsal bölgelere henüz ulaşım sağlanamadığı gerçeği ortada.

Bu bölgelerde olan vatandaşlarımızın belkide depremin büyüklüğünden bile haberi yok, onlar sadece kendi köy, ilçe, belde vb. Deprem olduğunu zannediyor olabilirler. Çünk telefon erişimi yok, elektrik yok, olayın büklüğünü bilmiyorlar. Haber alacak kaynakları yok. Bu durumda olan acılı insanı manipüle etmekten utanmıyorlar.

İsmlerini yazmayacağım. TV kanalları, muhabirleri olayın vahametini biliyor. O, canıyla çekişen, sevdiklerinin enkazı başında ne yapacağını bilemeyecek çaresizlikle olan vatandaşa mikrofon uzatarak soruyor "buraya yetkili geldim? Devlet geldi mi?" vatandaşta bulunduğu yerin gerçeğini söylüyor HAYIR diyor. Ama vatandaşın şartlardan haberi yok. 

O muhabir vatandaşa devlet, stk ve Türkiye seferber oldu sizin yaralarınızı sarmak için dese olmaz mı?

Sonra bu görüntüleri saatlerce ekranlarında paylaşıyorlar.

Sanki kurtarma ekipleri, devlet erkânı keyif çatıyor. Çay kahve içiyor. O kahramanlar günlerce uykusuz çalışıyorlar, bir cana daha ulaşmak için gayret ediyorlar.

Kurtarma ekiplerinin, enkazın içinde elleriyle canhıraş metrelerce tünel kazarak 78 saat sonra canlı bedene ulaşmanın mutluluğunu yaşarken. Sorumlu yayıncılık yapan TVler canlı yayınlarken, Malum iki üç kanal ise ulaşılamayan yerlerdeki vatandaşların acısı üzerinden yayın yapmayı tercih ediyor. Yapmayın! Yapmayın!

Deprem bölgesinde olan Giresun ekiplerine Allahtan kolaylıklar diliyorum, onları gururla takip ediyor, teşekkür ediyorum.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir