Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1821 kez okundu.
Yazının Tarihi :   14 AÄŸustos 2023 - 08:37:46

40 tane adam bul Reis’im!

Büyüt
Küçült
40 tane adam bul Reis’im!

Eyüphan Kaya

Haberlere yansıdığı kadarıyla 7 Ekimde Ak Partinin kongresi olacakmış, hoş güzelde, bir evvelki MKYK da Genel Merkez de pek işe yarar işler yapmadı, inşallah bu kongrede hayırlı bir yönetim oluşur.

Bakın ilginç bir örnek vereyim nitelikli bir vatandaşım; emekli öğretmenin, yazar çizerim sivil toplumcuyum bir de Ak Partiliyim; son iki yılda Efkan Alaya, Numan KurtulmuÅŸa, Erkan Kandemire defalarca  whatsaplarına bilgi göndermiÅŸim biri “sen in misin? cin misin?” dememiÅŸ, artık gerisini siz düşünün. Genel merkezin hali bu, halktan kopmuÅŸ!

Nitelikli bir yönetim oluşturma babından size yardımcı olacak, nefes aldıracak insan lazım, yerine göre seni uyaracak, yerine göre motive edecek; cesaretli, helal süt emmiş, hazine malını canı gibi koruyan adam lazım, onların sadece size değil bize, millete asıl faydası dokunacak.

 

Öyle kırk kişi yanına al ki,

 

1-Şimdiye kadar arkasında olumsuz bir iz bırakmamış,

2-İslam itikadıyla ve ameli yönü ile barışık,

3-Hayatın içinde olup, çalışma ve çaba içinde,

4-Ülkenin ve dünyanın durumundan haberdar,

5-Mevcut sistemin çarkında ezilmeyip, hakkı hakikati haykırabilen,

6-Anadolu insanına millet-i ibrahim edasıyla yaklaşıp, Kürt-Türk ayırımı yapmadan ama Kürtlerin hak ve özgürlükleri için ülke bütünlüğü içinde bir çare bir çözüm üretebilen.

7-Bu toplumun gerçek Tarihi, Kültürü, Dini ve Dili ile barışık olan kimseleri bul ki memleketin önü açılmış olsun,

Åžu anda Ak Parti devletin atına binmiÅŸ durumda olup “lalantı” düzeyinde çalışıyor, böyle gitmez!

Eğer niyet edip yukarıda saydığım vasıflara sahip adam bulsanız,

1-Milli eğitimde başta müfredatındaki düzelme olmak üzere, zorunlu karma eğitimin kalkması, öğretmenlerin muallim olarak sınıflara girmesi için önemli iyileştirmeler olabilir.

2-Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Feministlerin elinden kurtulup, bu millete hizmetkar bir Bakanlık haline geçebilir, şu anda halkın muhtelif katmanlarına üç kuruş para veriyor ama ailenin de canına okuyor, 6284 numaralı yasanın arkasında durduğu gibi, lanet gelsin o üç kuruş parasına, şu örneği inceleyin bana hak vereceksiniz.

Fi tarihte Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bir hizmet için eÄŸitim veriyor il müdürlerine, bayan bir genel müdür onlara bir soru soruyor “evli iki insan aralarında bir sıkıntı oluÅŸup ayrılırlarsa siz bu olay karşısında ne yapacaksınız?”

Yaşlı başlı bir il müdürü diyor ki,

“her iki ailenin ileri gelenleri ile konuÅŸup ailenin parçalanmaması için onları tekrar bir araya gelmeleri içi, ikna edeceÄŸim.”

Genel müdür bağırarak diyor ki;

“Lanet olsun bu kafa yapısına, sana ne onların birleÅŸmelerinden sen kadını koru, ona bir yer ver, yerleÅŸtir, ona parasal destek ver”

Ä°ÅŸte rezil kafa, iÅŸte sefil kafa burada Reisim, bu bakanlığın adı hoÅŸ geliyor  ama aile yapımızın genetik kodlarını da bozuyor.

Şu Aile Destek Merkezleri dedikleri (ADEM)ler var ya Ak partinin referansıyla gelen çoğu dengesi kadınlar sigara, kahve içip bir birine hava atıyorlar, oraya gelen kanıların da çoğu zaman içinde eşlerini boşuyor ve sokak kedisi oluyorlar, şimdi derimi anladınız mı?

Ben, “sayın valim bu ADEMlerde sıkıntı var” diyorum, o bana “adres göster, hangisi diyor?” ve bu soruna bir çare bulamıyoruz.

3-Gençliğimize bir çare bulunabilir, hiç düşününü mü? milyonlarca gencimiz nerede, ne yapıyorlar? Salon koşmalarınız güzel ama salonun içinde de dışında da bulunan gençlerimiz manevi bir boşluk içindedirler bilesiniz.

Bir yazılım programı geliştirip, 18 yaş üstü çalışma imkanı bulamamış tüm gençler bu sisteme kayıtlı olur, ayrıca her ay asgari ücretin 1/5i kadar cep haçlığı kendilerine verilir, bu gençlerin nerede olduğu, zamanını nasıl harcadıkları rahatlıkla tespit ve takip edilebilmelidir, sabah kalkar şu tercihlerden birini işret eder;

a-Kurstayım,  b-Spordayım, c-Kütüphanedeyim, d-Evde dinleniyorum, e-Dil kursundayım…vs.

Bu süre içinde ihtiyaca göre isteyenlere meslek öğretilerek gençlerimizi sahipleneceğiz, her gün ya da haftada bir kendilerine mesaj göndererek onları motive etmemiz lazım.

4-Yeni anayasayı korku ve endişe olmadan, öyle ilk dört maddeye takılmadan, toplumun temel değerlerine endeksli hazırlamak ve bu topluma bir güven vermek lazım.

5-Emeklilerimize yönelik sosyal ve kültürel çalışmalar yapıp onları mutlu edecek programlar yapmak ve dualarını almak için bir gayret sarf etmek lazım,

6-Camileri birer külliye haline getirip, bir çok toplumsal ihtiyacın buradan temin edildiği bir merkez haline getirmek lazım.

 

*Unutmayalım cennetin yolu camiden geçer, bu milletin evlatlarını camiye yaklaştıranlardan Allah razı olsun.

 

7-Bilim ve teknolojinin, sanayinin önemini bir ibadet edasıyla anlatarak , Aziz Sancar hocamızın dediÄŸi gibi Kuranla uyum içinde geliÅŸmelere adapte olmamız lazım…

Ä°ÅŸte bu tür iÅŸleri bu kırk kiÅŸi yapacak, bunları 5i Külliyede, 5i genel merkezde 15i MKYKda, diÄŸerleri de muhtelif mekanizmalarda çalışacak ve ülke her geçen gün ülkeye bir güven verilecek, iyiye doÄŸru gidilecek, ÅŸu anda bir kaç tanesi iÅŸin başında var; Yusuf Tekin, Ä°brahim Kalın, Hakan Fidan … bu görüntüyü verenlerdendir. Ama MKYKdan bir isim aklıma gelmiyor, Abdullah AÄŸralı adında bir delikanlı aklıma geliyor o kadar, galiba yok, olsaydı kulağım deliktir, haberim olurdu.

 

Niye yoklar?

 

Ya beceriksizdirler,

Ya gözleri vekil adaylığında,

Ya ihale iÅŸleri peÅŸindeler,

Ya haz ve menfaat hülyalara dalmışlar,

Ya da feminist örgütlerin müritleridir, KADEMciler gibi.

Yani küçük ayak işleri.

Bir yazıyı bu kadar uzatmak doğru değildir, ama dert büyük hakkınızı helal edin.

Bu yazıyı bir şekilde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana ulaşanlardan Allah razı olsun.

Vesselam.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir