Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1361 kez okundu.
Yazının Tarihi :   24 Ekim 2022 - 12:38:11

Bu miting provaydı galiba Reis’im

Büyüt
Küçült
Bu miting provaydı galiba Reis’im

Eyüphan Kaya

2023 seçimleri ülkenin geleceğine kapı aralayacak diyorsanız ona göre de misyon ve vizyonunuz olup, ona bağlı stratejik eylem planınız olacak.

 

*Eğer bu devleti; Birinci Meclisin ruhu, İstiklal Marşının teması ve Veda hutbesi ile barıştıracaksanız,

*Devleti Aliyeyi Osmaniyenin yönetim tarzından olum yönleriyle etkilenerek büyük bir mefkureye sahip çıkacaksanız,

*Vatandaşın huzur ve mutluluğuna endeksli bir sistem oluşturup “devlet millet için vardır” düşüncesiyle hareket edecekseniz…

2023 seçimleri bir milat olabilir, ama eğer hala korku ve kaygı taşıyan, hak adına hareket edip etmeme konusunda tam bir karar vermemiş, Acaba Kemalizmden vaz geçsek mi geçmesek mi? diye bir ikilem içindeyseniz, hala Türkçülükten medet uman bir politik duruşunuz... 2023 seçimleri deyip durmayın, çünkü eski tas eski hamam misali olur, o klasik rabianızla yolunuza devam edin, yok eğer hak adına siyaset yapacaksanız size yeni bir rabia lazım.

 

Efendim Tek devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan bu malumu ilandır 85 milyon vatandaşın bu değerlerle bir problemi yok, ancak bu değerlerin başına Türk kelimesini ısrarla getirmek isteyenler hayata sıkıntı veriyorlar.

*Bu ülke dece Türklerin devleti değil, 85 milyon vatandaşın devletidir.

*Bu millet sadece Türklerden ibaret değil, başta Kürt Türk olmak üzere bir çok kavimden oluşan halktan müteşekkildir.

*Bu vatan da sadece Türklerin vatanı değil tüm vatandaşların vatanıdır,

*Bayrak da Türkiye bayrağıdır.

İşin aslı budur, ama eğer birileri bunun aksini iddia ediyorsa kısır bir siyaset yapmış olur, basit bir politikayla günü kurtarma peşinde, bu halka gereksiz sorunlar yaşatarak zamanlarını alır, ben vatandaş olarak bu cılız siyasete puan vermem bilesiniz.

Eğer siz bu ülkeye bir vizyon kazandırmak istiyorsanız, buyur ben size bir rabia tavsiye ediyorum, bu rabia temasını Asır suresinden alıyor.

İnsanlar hasardadır ancak,

*İman edenler,

*Ameli salıh işleyenler,

*Hakkı tavsiye edenler,

*Sabrı tavsiye edenler.

Bu öyle bir rabiadır ki dünyamızı da ahretimizi de mamur eder, hayata kalite katar, vatandaşlarımıza bir güven ve huzur verir, geleceğe bakış açımızı besleyen değerler olarak çalışmalarımıza bereket katar.

Bu genel değerlendirmeden sonra Diyarbakır mitingine de değinirsek  doğrusu mitinge katılım beklenenin üzerinde bir oldu, çünkü Cumhurbaşkanımızın “PKK anneleri 5, 10, 15 doğum yapıyor” diyerek vicdanlarımızı yaralayan bir ifade kullanmıştı, ama buna rağmen oradaydık.

Bu katılımda Valimiz Ali İhsan Suyun iyi niyet ve dualarının hatırı da pek fazla bence.

Mitingdeki konuşmalara gelince Cezaevinin Kültür Bakanlığına devri ve müzeye dönüştürmesi dışında 2023 vizyonuna yönelik pek bir yenilik görmedim. Klasik kardeşlik edebiyatı ve hammasi bazı duygular dışında.

Ben istedim ki şöyle ifadeler kullansın,

“İlim ve irfan merkezi Diyarbakırda geçenlerde Kürdistan coğrafyasında yaşayan alimlerden  müteşekkil iki günlük bir toplantısı yapıldı, sonuç deklarasyonu madde madde okuduk, değerlendirdik hepsine eyvallah diyoruz.

Hem ülke sorunları için hem Kürt meselesi için Ulema ne derse Umera olarak baş üstüne demek bize düşüyor. 7 defadır bir araya gelip ümmetin meseleleri üzerine kafa yoran bu alimlerimizi kutluyorum.

Ankarada en kısa zamanda bir Kürt Araştırma Merkezi kurup Kürtlerin hem ülkemizde hem dünyanın diğer 40 ülkesine yaşayan Kürtlerin sorunlarıyla ilgileneceğiz, çünkü Kürtlerin bir asil devleti var, o da Türkiye cumhuriyetidir. Ayrıca Irak Bölgesel Kürt yönetimine de her türlü desteği vermeye devam ediyoruz, umut ediyor ki o da günün birinde ikinci bir yavru vatan olur.

İç meselelerimizde Kürtler hakkında tamamen sorunsuz duruma gelmesi için yakında Kürt SAMın tedarik edeceği nitelikli bir kongre ile kısa, orta ve uzun vadede ne yapmamız gerekiyor? paketini bize verecek ve tıpkı Yavuz Sultan Selim ile İdris-i Bitlisi gibi anlaşacağız ve yolumuza devam edeceğiz.”

Doğrusu ben Cumhurbaşkanımızdan böyle önemli açıklamalar beklerdim, bekliyorum.

Onun için bu mitingi bir prova mitingi gibi kabul ediyorum en kısa zamanda ikinci bir mitingin yapılmasını bekliyorum.

Vatandaş olarak düşüncem bu, kusura bakmayın bu düşünceye katılmayan vatandaşı da pek hoş görmem, demek ki kendini geliştirememiş, hala HDP/MHPyi birer siyasi parti sanıyor, 6lı masanın siyasetinden bir umut bekliyor, Ak partinin şu andaki halinden memnun kısır düşünceye sahibidir.

 

Benim kanaatim budur, vesselam.

Eyüphan Kaya

Eğitimci Yazar/İnsan Hakları Aktivisti/Stratejist

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir