Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1321 kez okundu.
Yazının Tarihi :   20 Åžubat 2022 - 01:09:54

AH TÃœRKÄ°YEM, VAH TÃœRKÄ°YEM..!

Büyüt
Küçült
AH TÃœRKÄ°YEM, VAH TÃœRKÄ°YEM..!

Eyüphan Kaya

 

Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti bağımsız mıdır..!?
Bir ülke düşünün! koca bir dünya devletinden 1/10una hapsolmuş, o da yetmiyor teb’asının tüm değerleri alt üst olmuş, başka bir ifadeyle genetiğiyle oynanmış! Dili Türkçe, bir çok insan da bu dili hala konuşamıyor, çünkü ana dili başka! Üstelik yazı dili de latin alfabesi..!
Bu ülkede toplumsal huzura endeksli bir Anayasamız da yok..! 

Eğitim öğretiminiz; milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerinizle barışık değilse,
Tarih kitaplarımız gerçeği yansıtmıyorsa,
Ekonominizle birileri oynayabiliyorsa,
Kılık kıyafet özgürlüğümüz dahi tartışılıyorsa, nerde kaldı bağımsızlığımız kardaÅŸlerim..!? 

 Biraz daha izahat getirelim;
Kendi anaysasını yapamıyoruz, 1982 anayasında Allah lafzı silinmiÅŸ, yemin dahi alaturka, herhangi bir kurumun müdürü "besmele" ile kurumunu bile açamaz! Bu Anayasa, Anadolu çocuklarını "bir saÄŸdan, bir soldan idam ettik!" diyen zalim bir zihniyet tarafında yapıldı ve bu ülke hala bunun etkisinden kurtulamıyor. BaÅŸka bir ifade ile Türkiye hala kendi Anayasası’nı yapamadı. Birinci Meclis 23 maddelik bir Anaysa yaptı ve o da 2 yıl sonra deÄŸiÅŸtirildi..! 

 Tarihin gavurların eliyle yazılmış, yüzyıllar boyu müttefik milletler olan kimselri bir birine düşman gösteriliyor. 
Araplar senin din kardeÅŸin “sizi arkadan vurdular!” diyor, bin yıldır bir arada yaÅŸadığımız Kürtleri size hain/bölücü gösteriyorlar..!
Kılık kıyafet olarak neyi giyeceÄŸine bile sinsi bir akıl karar veriyor! Hatırlayın bakayım örtülü bir ÅŸekilde okullara giden kızlarımıza sıkıntı veren bu milletin devlet aklı olabilir mi? 

 EÄŸitim öğretimin Fulbrigt denen 8 kiÅŸilik bir komisyonun tesirinde ÅŸekilleniyor, baÅŸarılı ve kontrol edilebilir kimseler, bu komisyonun katkılarıyla yurt dışına bursla gönderilip dönüşte devlet mekanizmasında bunlara rol/yer veriliyor.
Bu komisyonun dört üyesi Türkiye vatandaşı ve dört üyesi de ABD vatandaşıdır. Şayet bir konuda oylar eşit olursa, Amerikan Büyükelçisi ne derse o oluyor..!
Bu durum zillettir..! Bağımsız bir ulke adına utançtır..! 

 Ekonomimiz baÅŸkasının elinde, birileri desin ya da demesin bu son aylarda düviz kurlarının dengesiz artışı, bu derin aklın bir oyunu, tabi ekonomimiz güçlü olsaydı bu kadar etkilenmezdik, o da iÅŸin baÅŸka bir tarafı..!
İşte 2023 ve sonrası bu derin, yabacı, zalim akıl ile ülkeyi rotasına yönetmek isteyen Recep Tayyip Erdoğanın varlık ve yokluk savaşı olacak..!
ABD ve Batı, bu konuda sinsice çabasını devam ettirmektedir..! Ancak Erdoğan mefkuresi de buna davetiye çıkarmaması lazımdır. AK Parti’nin formunu kayb etmesi de buna çanak tutuyor diye düşünüyorum..!

Şimdiye kadar ülkeyi idare edip zaman zaman bu yabancı akla hayır diyen Ak Parti, ya teslim bayrağı çekip esareti/rezaleti kabul edecek ya da bu ülkeyi, bu sinsi aklın hegemonyasından kurtaracak..!
Ne yazık ki, Millet ittifakının 6 benzemezi bu sistem devam etsin diye çırpınıyorlar, ama halkın bundan haberi yok..!
Åžimdi soruyorum bu kabul edilebilir bir durum mudur..!?
Yani “Åžimdi Türkiye bağımsız mıdır?” demek içinden geldi..!
Kendine gel kendine, artık ülkemizi idare etmeyelim, yönetelim bence..!? Bakın ben bu ülkenin bir Kürt vatandaşıyım, bunun farkındayım. Ya siz..!? 

 84 Milyonun huzuruna endeksli bir Anaysa yap, bırak bu gavur aklını da kendine gel, daha fazla oyuna gelme derim..!
Bu bizim onur borcumuzdur..!
Bu ülke hepimizin, Allah bize cennet misal bir ülke vermiÅŸ, biz ise birbirimizin yakasına yapışmış tepiniyoruz..! 

 Ãœstad Bediüzzaman’ın dediÄŸi gibi; "iki pehlivan kavga ederse bir çocuk dahi onları dövebilir." Ä°ÅŸte biz o duruma düşmüşüz, ne yazık ki..!?
Ben mesleğimin ilk bir kaç yılını İmam-Hatip olarak icra ettim. 1993 yılında Milli Eğitim’e naklen geçince son hutbemde şu ifadeyi kullanmıştım, "Tilki’nin postunu Aslan’a giydirmek istiyorlar, vücudu bir derece idare etse de kafasının Tilki postuna sığması mümkün değil, çok zorlanırsa post çatlar." El-Hamdulillah yavaş yavaş o fikrim tecelli ediyor..!
Vesselam...

Eyüphan KAYA

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir