Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1202 kez okundu.
Yazının Tarihi :   13 Ekim 2023 - 08:44:25

Bir Siyasi Parti, Mahalle Başkanı kadardır!

Büyüt
Küçült
Bir Siyasi Parti, Mahalle Başkanı kadardır!

Eyüphan Kaya

Partilerin hiyerarşik yapısı Genel Başkan, Genel Merkez yönetimi, İl ve ilçe yönetimleri ve Mahalle Başkanları şeklinde olduğunu biliyoruz.

Bir partinin Mahalle Başkanı ne kadar partiyi savunabilirse, ne kadar vatandaşlar nezdinde bir değer olarak varlığı hissediliyorsa, başka bir ifade ile parti Mahalle Başkanı seçerken ne kadar dikkat ediyorsa ve ona ne kadar değer veriyorsa o kadar varlığı hissediliyor.

Bakın bir mahalle başkanının bir telefonu bir faaliyete ne kadar değer katabiliyor?

Ben Diyarbakır-Yenişehir merkez ilçede oturan aktif bir ak partiliyim. Ak Partinin 4. Olağan kongresi için Ankara yolculuğu için Kooperatif mahallesi Mahalle Başkanı, Özgür Haber gazetesi yazarı Şevket Koyuncu beni aradı ve ben “hay hay” dedim.

Ankara yolculuğuna çıkınca beni tanıyan bazı dostlar konuşmamı istediler.

Gidiş gelişte ikişer defa söz aldım ve otobüsümüzü bir seminer salonuna çevirdik.

İlk konuşmamda, Külliyenin durumunu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinin ehemmiyetini ve Kürtlere bakış açısını ve özellikle Irak Kürdistanı ile olan ilişkilerini anlattım.

Özetle;

Külliyede 120 devletin büro şeflikleri var, yeni dünyanın gidişatına hazırlanıyorlar, hatırlayın Tramp, babasının malıymış gibi Küdsü Şerifi başkent olarak İsraile verdi, Türkiye bunu için BMye itiraz etti ve 128 devlet Türkiyenin itirazına destek verdi, 35 devlet çekimser oy kullandı, 7 devlet/devletçik de Amerikaya destek verdi bu da açık bir delil.

Niçirvan Berzaninin danışmanı Dara Bilek Diyarbakırda 7 ilden gelen 40 kişi ile bir toplantı yaptı, toplantının moderatörlüğü bendeydi, gayet güzel fikirler dile geldi, Dara bey; “Arkadaşlar, biz ancak Türkiye üzerinden nefes alabiliyoruz” demişti.

İkincisinde; cennetin yolunun camiden geçtiğini ve namazın önemini anlattım.

Özetle;

Peygamberimi Hz.Muhammed(sav): kişinin kalbi camiye bağlıysa imanının varlığına işarettir, öyleyse cennetin yolu camiden geçer diyebiliriz, siz siz olun cami ile aranızı açmayın, bir düşünün bakayım vefat eden birinin cenazesini neden camiye götürüp oradan mezara götürüyoruz, çünkü Allahın evinin yüzü suyu hürmetine merhuma af diliyoruz…

Üçüncüsünde Yeni anaysa yapılırken neye dikkat etmemiz gerektiğini izah ettim,

Özetle;

Yeni anayasanın bağlı olması gereken üç değerimiz var,

1-Kurucu meclisin ruhu, o meclis ki dualarla açılan ve duvarında “veemruhum şura beynehüm(onların işleri aralarında istişareyledir)” ayeti yazılıydı, kurucu meclisin çıkardığı 1921 anayasası 23 madde olup halka huzur verme adına birleştirici bir niteliğe sahipti.

2-İstiklal marşının özü ile barışık bir anayasa,

3-Veda Hutbesiyle uyumlu bir anayasa…

Dördüncüsünde ise üç Mevlanayı anlattım.

Özetle;

Tarihin akışı içinde birçok kimseye Mevlana unvanı verilmişse de aslında üç Mevlana var;

1-Mevlana Celeddin-i Rumi,

2-Mevlana Cami,

3 Mevlana Halit.

Mevlana Celaleddin diyor ki “Kafire kem gözle bakma iman üzeri ölmeyeceği ne malum” …

Mevlana cami Molla Cami kitabının musannifi, Kırklar meclisine intisap etmiş ender alimlerden biri…

Mevlana Halit, “malınıza sahip çıkın, evlatlarınıza sahip çıkın, kadınlarınıza sahip çıkın ve benden sonra ağlamayın” diyor, aralarında 75 yıllık bir zaman olmasına rağmen cübbesi Bediüzzamana ulaşmış anlayın artık.

Tabi bu anlatımımı örneklerle ve güncele taşıyarak anlaşılır hale getirmeye çalıştım ve otobüs tam bir seminer salonuna dündü.

Ayrıca hem gidişte hem düşüşte Terzi Baki adında bir emekli büyüğümüz o güzel sesiyle bize Diyarbakır Türkilerini söylemesi de ayrı bir hoşluk verdi yolculuğumuza.

İşte bu hizmet Mahalle Başkanlarının ne derece önemli olduğunu anlatan bariz bir örnektir.

Ben 2015-17 yılları arasında il başkan danışmanlığını yaparken 10 maddelik bir eylem planımı vardı, iki yılda iki maddede patinaj yaptık.

Bir maddem mahalle başkanlarıyla ilgiliydi, bir gün merkez ilçelerin mahalle başkanlarıyla,  bir gün de taşradaki mahallelerin başkanlarıyla vekiller eşliğinde bir yemek yiyelim, onlarla hasbi hal edelim, kendilerine kimlik verelim, onları dinleyelim şeklindeydi, ama o süreçte öyle bir ortam oluşmadı,   geçen seçimlerde Sur SKMde çalışıyordum,  Vekillerimizden Mehmet Said Yazı Mahalle Başkalarıyla bir yemekte bir araya getirdik,  dertlerini dile getirdiler, soru sual ettiler, vekilimizin numarasını ondan müsaade isteyerek mahalle başkanları grubunda paylaştım,  kendilerine bir güven geldi.

Dolayısıyla iddiam şudur: Bir siyasi parti mahalle başkanı kadardır diyorum. O zaman gelin mahalle başkanlarımıza gereken alakayı gösterelim, ne dersin?

Vesselam

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir