Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1343 kez okundu.
Yazının Tarihi :   08 Ocak 2024 - 08:56:29

Ali İhsan Su duyarlı bir validir

Büyüt
Küçült
Ali İhsan Su duyarlı bir validir

Eyüphan Kaya

Ne valiler gördük, kimisi vatandaşın huzur ve selameti için çaba sarf edip, şehrimizde taş üstüne taş koyarken kimisi de günlerini sayıp güvenlikçi yaklaşımlarla günlerini doldurmaya baktı.

Bir önceki valimiz Münir Karaloğlu Diyarbakırın birçok manevi değerlerini gün yüzüne çıkararak arkasında hoş bir seda bıraktı, ondan sonra gelen şu anki mevcut valimiz Ali İhsan Su beyefendi ise manevi yönü, entelektüel birikimi ve vatandaşa hitap tarzı ve yaklaşımıyla Diyarbakır insanının gönlünü fethetti diyebilirim.

İlçe ilçe muhtarlarla toplantılar yapıyor, hiç beklenmedik anda kendini tanıtmadan kalabalığın içinde oturup sohbet ediyor, vatandaşların sorunlarını anında ilgili kimselere ileterek hal etmeye çalışıyor.

Çalışmalarından birisi de zaman zaman farklı kategorideki insanlarla bir araya gelip yaptığı bilgilendirme ve istişare toplantılarıdır. 4 Ocak günü Valilik Evinde 30 kadar sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle bir araya gelerek yaptığı toplantıda önce belediye başkan vekili olarak yaptığı çalışmalar konusunda katılımcıları bilgilendirdi, daha sonra onları dinleyip talep, eleştiri ve düşüncelerine kulak verdi.

Ben de Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanı sıfatımla davet edilmiştim. Söz sırası bana gelince kısa ve öz bir konuşma yaptım.

Özetle şunları dile getirdim;

“Muhterem Valim siz iki açıdan cumhurbaşkanımızın vekilisiniz, hem vali olarak hem de belediye başkan vekili olarak kendisine ulaşmasını istediğim bir düşüncem olacak.

Malum bugün huzur içinde valimizle bir araya gelmiş sohbet edip istişarede bulunabiliyorsak bu Cumhurbaşkanımızın sahip olduğu misyon ve vizyonun sağduyulu devlet aklıyla bütünleşmesinin sayesindedir, bu tarzın devam etmesi lazım.

Hani ortak bir dostumuz var Ercan bey kendisi geçende bana bir mesaj göndermişti Sezai Karakoçtan, Merhum Karakoç diyor ki; üç çeşit insandan uzak durun,

Osmanlıya karşı olandan,

Tasavvufa karşı olandan,

Irkçı olan kimselerden uzak durun.

Cumhurbaşkanımızın seçim çalışmalarını bu atmosferde yürütmesini istiyorum, kendisine iletirseniz sevinirim.

İkincisi Lise birincilerimizi Aziz Sancar hocayla buluşturalım, kendilerine bir ufuk, moral ve motivasyon verir diye düşünüyorum.

Üçüncüsü de malumuz ben Emekli Memur Sen il Başkan Vekiliyim buna benzer bir toplantı da emekliler için yapılmasını talep ediyorum, eminim onların da sizinle paylaşacak güzel fikirleri vardır.

Birinci talebimi dikkatle dinleyip not alırken, ikici ve üçüncü talebime de onay verdi.

Onun bu samimiyetini, çalışma ve çabasını gören duyarlı bir vatandaş olarak Ali İhsan Su duyarlı bir validir demek içimden geldi.

Kendisine sıhhat, afiyet ve başarılar dilerken toplantıya katılıp, düşünceleriyle bu istişareye kalite katan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini de tebrik ediyorum.

Keşke tüm valilerimiz bu şekilde vatandaş ile hem hal olup, şehrine huzur kazandırmak için çalışma ve çaba içinde olsalar.

Allah bu şekilde sağduyulu valilerimizin sayılarını artırsın.

Amin demeniz dileğiyle

Eyüphan Kaya

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir