Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 221 kez okundu.
Yazının Tarihi :   04 Mart 2024 - 12:58:15

CHP-DEM ittifakı var da, sizin cenah ne durumda?

Büyüt
Küçült
CHP-DEM ittifakı var da, sizin cenah ne durumda?

Eyüphan Kaya

 Toplumumuzda tarihin akışından beslenen bir gelenek var; küçük kardeş mızıkçılık yaparsa da büyük büyüklüğünü bilecek, ağabeyliğini gösterecek.

 

Cumhur ittifakına bakıyoruz, Yeniden Refah Partisi ve Hüdaparı yanında tutamadı. Bunun lami cimi yok birinci derecede suçlu Ak Partidir. Şayet MHP burada bir taş koymuşsa o da kendine yakışanı yapmamıştır.

 

Hala da birliktelik için fırsat kaybolmuş değil, velev ki bazı illerde tercih edilen adaylar kazanmaya endeksli tercih edilmemişlerse de!? 

 

Mesela  Diyarbakır Sur ilçesi için aday adaylarından biri 6 ay önceden harekete geçmiş YRP, Hüda-Par,  Hak par, DEVA ve Azadi hareketinden destek sözünü alıp,  %62 ile kazanmayı hedef edindiği halde adaylık başkasına verildi,  başka ilçelerde de benzer hatalar oldu, ah çekmek başarıya katkı vermiyor, dolayısıyla bundan sonra ne yapılabilir ona bakmak lazım. Eğer burada doğru bir hamle yapılmazsa bilinçli olarak Belediyeler DEMe bırakılmış olur, bunun hesabını kime soracaksınız?

 

Şimdi soruyorum bir ilin belediyesi ile 8-10 ilçe belediyesi Hüda-Parda, 2 il belediyesi ile 30-40 ilçe Belediyesi Yeniden Refah partisinde olsaydı Cumhur ittifakı ne kaybederdi? Yoksa ortada bir rant paylaşımı var da biz mi bilmiyoruz?

 

Ecdadımızdan edindiğimiz bir tecrübedir; İttifakta bereket var, huzur var, başarı var. Peki niye bunun için olağan üstü bir çaba harcanmıyor?

 

Cumhurbaşkanımızın bu aday tespitinde ne kadar etkisi oldu mu? listelere yeterince zaman ayırdı mı orasının bilemem, sanki önüne gelen listeyi bir ita amiri edasıyla onaylamış, ama benim bildiğim İstanbul adayı Murat Kurum ile belki Ankara adayı Turgut Altınok gelecek vaad ediyor, ama bir çok il ve ilçelerde özellikle encümen ayalarında işler karışık.

 

Bir önceki yerel seçimde Saadet Partisi İstanbulda Ak partiye kaybettirdi, şimdi ona bir de Yeniden Refah Partisi eklendi,  karşı taraf  “Kent Uzlaşması” adı altında bir araya geliyor,  belki de onlar açısından olması gereken budur, ama Cumhur ittifakı ondan daha güçlü bir ittifak oluşturması gerekirken “CHP-DEM demleniyor” diye eleştiri ile vakit öldürüyorlar,  siz ne yapıyorsunuz siz,   insanı güldürmeyin!

 

Bence bu ittifakları Genel Merkezlerin tasallutundan kurtarıp bu yetkiyi, il ve ilçe teşkilatlarına vermek lazım. Adı üzerinde Yerel Yönetimler artık müsaade edin de yerelde kendileri iş birliğine gitsinler. Bir şehrin siyasi dengelerini Ankarada oturan ne bilecek? 

Bu vekiller falan da gelip buralara karışmasın, hem ne zamandan beri vekiller il teşkilatlarını işine bu kadar karışmış oldular? hele ki Encümen listelerinde aman Allahım Ak Partiye kaybettirmek için ellerinden geleni yapanlar var.

 

Mesela Diyarbakırda ittifak kararını il ve ilçe teşkilatlarına bıraksalar, olabildikleri kadar birliktelik sağlansa hangi açıdan baksanız yine 6-7 ilçe kazanılabilir. Yok işler böyle sallapati gitse belki bu sayı 2 ya da 3 ilçe ile sonuçlanır. Tabi birleri zaten bunun hazırlığını yapmışsa o ayrı. Galiba birileri istiyor ki Diyarbakır %70 DEMe oy versin ve 5 yıl boyunca bunun üzerinde bu şehri kadim eleştirilsin. Böyle sinsi bir zihniyeti taşıyan varsa Allah onları kahr u perişan eylesin, amin demeniz dileğiyle.

 

Yazıktır günahtır, kendi yanlışlarınızı bu şehrin şerefli insanına mal ettirmeyin, birileri yanlış aday tercihi yapıyor, faturası benim şehrime kesiliyor, inşallah yakın zamanda onların da faturası kesilir.

 

Durum budur, beden söylemesi.

 

Eyüphan Kaya

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir