Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 761 kez okundu.
Yazının Tarihi :   05 Temmuz 2023 - 15:25:20

Günümüzün Ömer Muhtar’ı Adnan Paşamızı tanıyalım

Büyüt
Küçült
Günümüzün Ömer Muhtar’ı Adnan Paşamızı tanıyalım

Eyüphan Kaya

Tarihin belli süreçlerinde bazı aktörler ön plana çıkıyor. Kimisi siyasi, kimisi edebiyat, kimisi asker…vs.

Bu dönemin önemli şahsiyetlerinden biri de Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi paşamızdır.

1996 yılında kadrosuzluk bahanesiyle Ordudan emekliye ayrılan Adnan Tanrıverdi kendisi gibi o süreçte mağdur duruma düşen bir çok subayı, astsubayı Adaleti Savunanlar Derneği(ASDER) çatısı altında topladı ve disipline etti.

Legal alanda mücadelesini verip haklarına kavuşan bu askerler bu gün de ülkenin geleceği için çalışma ve çaba içinde hayırlı hizmetlere imza atıyorlar.

Daha önemli çalışmaları yapabilmek için ASSAMı kurup İslam Dünyasını toparlama çalışmalarını yaptılar/yapıyorlar. Asya-Afrika Birliği (ASRİKA) çalışmalarını yapan ASSAM aslında 57 İslam ülkesini bir birlik çatısı altında bir arya getirmek için çalışmaktadır.

Daha açık adıyla Konfederal İslam Devleti çalışmaları için faaliyet yürütüyorlar. Asında bu birliğin oluşması için çalışmak ve çaba göstermek her müslüman üzerinde bir vazifedir, lazımdır, elzemdir, vacibattandır.

2017 yılında başlayan ASRİKA çalışmaları bu sene 7.toplantısı yaparak zirve yapacak inşaallah, bu çalışmaların asıl teması Konfederal İslam Devleti için mevzuat hazırlamaktır.  Bu çalışmalara birebir katıldığım için ne kadar önemli olduğunu idrak edenlerdenim.

Bazı sefih insanlar Konfederal İslam Devleti denilince dudak büküyorlar maalesef, ama ne yazık ki Avrupa Birliğine girmek için çalışanları da alkışlıyorlar. Malum AB topluluğuna üye olunduğu zaman üye ülkelerin bayrakları birkaç santim birliğin aşağısında olur, bunu içine sindiren kimi vatandaşlarımız bayrağımızın tevhit bayrağının birkaç santim altında olmasını yadırgıyorlar, hele şu komplekse bak!

Hiç demiyor mı ki, bin yılı aşkın beraber olduğumuz topluluk varken ne diye bir Hiristiyan kulübü olan ABye girmek için yalvarırcasına çalışmalar içinde oluyoruz. Bunun sakıncalarını bilen günümüzün Ömer Muhtarı Emekli Paşa Adnan Tanrıverdi olması gereken birliği(ASRİKA)’yı kurmak için çalışma ve çaba gösteriyor. Çünkü o Anadolu’nun bağrından çıkmış, Mevlana diyarı Konyanın kendisine kazandırdığı inanç, kültür ve cesareti taşıyan bir babayiğittir, kendisi Avrupa’nın aptal haline rağbet edecek kimse olamaz, zaten Avrupa hayranları bir bahane ile onu ordudan uzaklaştırdılar.

Bakın ülkemizin kangrenleşmiş Kürt sorununa nasıl da %99 çözüm getiriyor;

Kürt ve Türk halkının tarihi birlikteliğine dikkat çekerek şu iyileştirmelerin yapılmasını öneriyor;

1-Kürtçe anadil ile eğitim öğretim yapılacak ve eğitim iki dilli olacak, ama ülkenin resmi dil Türkçe olacak, Kürtçenin gelişmesi için devlet her türlü katkıyı verecek.

2-Eyalet valilerinin seçim ile geldiği yönetim ile şu sorun üreten merkeziyetçi yapıdan kurtulacağız, 81 ili doğru dürüst merkezden idare etmek imkansızdır, diyor.

3-Cumhurbaşkanlığı forsuna Selahaddin-i Eyyubinin yönettiği Eyyubi hanedanlığı da eklenerek yıldız sayısı 17ye çıkarılacak ve Kürt vatandaşlarımız kendini orada görecektir.

Bu üç adım atılırsa Kürtlerin devlete olan aidiyeti artar, sorun kendiliğinden hal olur, diyor

Eğer birileri bu üç madden birine bile hayır diyorsa, ya da çekiniyorsa bilin ki izanı kıt, zayıf vatandaşlarımızdır.

Mesela ben Kürt bir vatandaş olarak bu uygulamanın hayra, huzura vesile olacağına kesinlikle inanıyorum, bu uygulamalar  “ülkeyi böler” diyenlere de gülüyorum. Kürtler bu ülkenin bölünmesine musaade etmez.

Hem İslam dünyasına yönelik, hem Kürt meselesine olan yaklaşımı için bu güzel fikirleri taşıyan Paşamıza mevlam hayırlı huzurlu bir ömür versin.H erhalde Ömer Muhtar lakabı ona fazlasıyla yakışır, ne dersiniz?

Vesselam

Eyüphan Kaya

 

(*)Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi Kimdir? 

 

Uşak Medresesinde tahsil görmüş, din görevlisi olarak görev yapmış, İstiklal Harbine katılmış, İstiklal madalyası ile taltif edilmiş Ali Osman Tanrıverdinin tek oğlu olarak 08 Kasım 1944 tarihinde Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Doğrugöz (Eski adı Eğrigöz) Köyünde doğdu.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Akşehir’de bitirdi. Orta tahsilinden sonra 1962-1963 öğrenim yılında bir yıl ilkokul vekil öğretmenliği yaptı. 1963-1964 öğrenim yılında bir yıl İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümünde öğrenim gördü. Öğrenim hayatı boyunca ortaokul çağlarından başlayarak kendi çiftliklerinin ekim, hasat, pazarlama işleri yanı sıra bir simit fırınında da kalfalık yaparak üretim ve ticaret faaliyetlerinde bulundu. Üniversite tahsili sırasında ise önce bir Gümrük Komisyoncusunda çalıştı, akabinde 1963 – 1964 yılında Üniversite tahsili sırasında Devlet Demiryolları Birinci İşletmesi Haydarpaşa 16. Tesisler Servisi Müfettişliğinde Müfettiş Vekilliği yaptı.

1964 yılında Kara Harp Okuluna girdi. 30 Ağustos 1966 yılında; Topçu Subayı olarak pekiyi derece ile Kara Harp Okulunu bitirdi. 1967 yılında Topçu ve Füze Okulu Subay Temel Kursunu ikincilikle bitirdi. Mart 1967 tarihinde Teğmenliğe naspedildi. Aynı yıl Füsun Hanım ile evlendi.

Sırasıyla;

·        23üncü Piyade Tugayı 8inci Topçu Taburunda (İstanbul),

·        10uncu Piyade Tümeni Topçu Alayında (Tatvan),

·        58inci Topçu Er Eğitim Tugayı (Burdur) Karargâh Bölüğü ve 1inci Topçu Taburunda Batarya Komutanlıkları görevlerinde bulundu.

·        30 Ağustos 1970te Üsteğmen, 30 Ağustos 1973te Yüzbaşı rütbesine yükseltildi.

·        Topçu ve Füze Okulu Kurslar Alayı Yedek Subay Taburunda (Polatlı) Yedek Subay Bölük Komutanlığı,

görevlerinde bulundu.

1976 – 1978 yıllarında Kara Harp Akademisinde öğrenim görerek 1978 yılında Kurmay Subay statüsünü kazandı.

1980 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisini bitirdi.

Kurmay Sb. olarak;

·        1978 – 1980 yıllarında 2nci Piyade Tümen Komutanlığında (Adapazarı) İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Kurmay Başkan Vekilliği;

·        1980 – 1984 yıllarında Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği;

·        1984 – 1986 Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığı Lojistik ve Harekât Şube Müdürlükleri, Kurmay Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

·        30 Ağustos 1980 tarihinde mümtazen terfi ettirilerek Binbaşılığa, 30 Ağustos 1984 tarihinde Yarbaylığa, 30 Ağustos 1987 tarihinde Albaylığa yükseltildi.

·        Akademi öncesi Özel Tekâmül Kursları, Fransızca Temel Kursu ve Gayri Nizami Harp Kursu gördü.

·        1986 – 1988 yıllarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı,

·        1988 – 1990 yıllarında Hakim olarak Askeri Yüksek İdare Mahkemesi 1inci ve 2nci Dairelerinde Subay Üyelik ve 1inci Daire Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

·        1990 yılında 8inci Kolordu Topçu Alay Komutanlığı (Malazgirt) görevine atandı.

30 Ağustos 1992 tarihinde Tuğgeneralliğe yükseltildi ve General olarak;

·        1992 – 1995 yılları arasında üç yıl 2nci Zırhlı Tugay Komutanlığı (Kartal),

·        1995 – 1996 yıllarında da Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir