Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 681 kez okundu.
Yazının Tarihi :   26 Haziran 2023 - 16:54:03

Yusuf Tekin, Tekin bir Bakandır

Büyüt
Küçült
Yusuf Tekin, Tekin bir Bakandır

Eyüphan Kaya

Meslek hayatının önemli bir kısımını eÄŸitim öğretim alanında geçiren yeni Milli EÄŸitim Bakanımız Yusuf Tekin eÄŸitim öğretimin yeni yüzyılın ihtiyacına cevap vermesi için tüm paydaÅŸları tarafından dert edinip, yapılandırılması maksadıyla bir çalışma ve çaba içinde olmaları gerektiÄŸine dikkat çekerek, Aileden kamu kurumlarına, özel sektörden sivil toplum örgütlerine kadar toplumun bütün unsurlarının eÄŸitimin inÅŸa sürecinde yer alması gerektiÄŸini belirterek, “her alanda yeni bir inÅŸa süreci baÅŸlatmamız gerektiÄŸine inanıyorum” dedi.

Bu ÅŸekilde vizyoner(uzgörü) ile tespit edilen bir hedef ortaya koyduktan sonra “ben vatandaşım” diyen her kesimden insanların bu çaÄŸrıya kulak kabartması gerektiÄŸine inanıyorum.

Åžu andaki haliyle;

Talim terbiye kurumlarında asıl olan “iyi insan yetiÅŸmek” olması gerekirken, neredeyse tüm paydaÅŸlar akademik baÅŸarının peÅŸine düşmüşler.

*Okul idarecileri puan sıralamasına ve torpile dayalı bir yöntemle atanıyorlar, okula git gel yaparak müdürlük yaptıklarına inanıyorlar, yani okulların swot analizi yapılmıyor; kısa, orta ve uzun vadede bir eylem planı okul idaresinin elinde yok,

*Öğretmen bu kadar maaşa bu kadar vazife diyordu, maaşlar kısmen düzeldi yine o pasif halleri devam ediyor,

*Veli öğrenciyi başından atmak için okula göndermeyi normal görüyor, defter kalem almakla işinin bittiğine inanıyor,

*Öğrenci sınıf geçmek ve vakit geçirmek için okul ortamını değerlendiriyor,

*Müfredatımız ise özellikle Fen derslerine Allah inancını yok sayarak, iman, edep ve marifet kavramlarından mahrum, tabir yerindeyse “ot” gibi insan yetiÅŸtiriyor.

Tabi istisnalar elbetteki var, ama genel olarak manzara budur arkadaÅŸ!

Åžimdi elimizi vicdanınıa koyup bir deÄŸerlendirme yaparsak bu durumda olan bir talim terbiyeden “bir cacık olur” diyebilir miyiz?

Peki ne yapmak lazım bu devasa soruna çözüm getirme konusunda? Aynen Bakanımız Yusuf Tekin beyin dediği gibi eğitim öğretimin tüm paydaşları olarak bu soruna el atacağız/atmalıyız.

İdareciler, öğretmenler, veliler ve eğitim öğretimi dert edinen sivil toplum kuruluşları ile özel öğretimin temsilcileri bir araya gelip ilçemizin, ilimizin ve ülkemizin talim terbiye durumunu masaya yatıracağız.

Nasıl oluyor da gençlerimiz okudukça ÅŸahsiyetleri erozyona uÄŸruyor, öyle ki insana “keÅŸke okumasaydı” dedirtebilyorlar.

Talim terbiye müfredatından baÅŸlamak lazım. ilk önce Türkiye Amerikan yetkilileri arasında 1949 yılında Kahirede imzalanmış Fullbright anlaÅŸmasından çekilmek lazım, 

Öğretmenliği sözleşmeli hale getirip çalışkan ve tembel öğretmen arasında teşvik edici farklar oluşturmamız lazım,

Veli eğitim öğretimin aktif bir aktörü haline getirilerek evde de okulda olduğu gibi çocuğu yetiştirmesi lazım,

Öğrenci bilecek ki, iyi insan olursa, iyi bir bilgi sahibi olursa hayatı kolaylaşacak, iş bulma sorunu olmayacak, topluma faydalı bir insan olabilecektir.

Önümüzdeki Eğitim şurasını bağımsız ve hür düşüncenin damgasını vurduğu, İslam’i ve insani değerlerimizin içinde yer aldığı bir müfredat ortaya koyarak öğretmenlerin hak adına rol model olduğu bir dünya bizi bekliyor, benden söylemesi.

“Yusuf Tekin, Tekin Bir Bakandır” o bu konuda bilemediklerimizi de biliyor. Bazı konuların kendisini aÅŸtığını da biliyor, hatta bazı konularda iyileÅŸtirme yapılırsa bile bakanlık adına müdahil olması gereÄŸini dahi hissediyor ki, vatandaÅŸları bu konuda uyanık olmaya davet ediyor.Daha ne yapsın arkadaÅŸ!

Haydi ya Allah

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com genel yayın yönetmeni

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir