Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 922 kez okundu.
Yazının Tarihi :   04 Aralık 2023 - 08:51:21

Burası Melik Ahmet İmam-Hatip lisesi

Büyüt
Küçült
Burası Melik Ahmet İmam-Hatip lisesi

Eyüphan Kaya

Melik Ahmet lisesi kökü eskiye dayanan bir okuldur. Ben de 2006-2007 yılları arasında burada bir yıl müdürlük yaptım, öğrencileri genelde orta direk adını verdiğimiz, maddi imkanları kısıtlı kimselerin çocuklarıdır, ancak gözleri tok, saygı, hürmeti bilen, iyilikten anlayan kimselerdir. Yeter ki onlara güven ver, onlara sevdiklerini hissettir. Bir defa, “Selamün aleyküm kardaş” dersen o selamın değerini kolay kolay unutmaz. Ben bunu eski öğrencilerinden biliyorum.

 

Bu gün bir eğitimci vasfıyla Okul Müdürümüz Ömer Yıldırımı ziyaret ettim, ulusal ve yerel düzeyde talim terbiyenin paydaşları üzerinde görüş teatisinde bulunduk. Doğrusu müfredat, öğretmen kalitesi ve idarecilerin başarısı üzerinde durduk, fakat konuşma esnasında hiç öğrenciden şikayet dile gelmedi. Bu serbest sohbette öğrenci şikayetinin dile gelmemesi beni memnun etti. Çünkü öğrenci günahsız bir varlık olup ona şekil vermek, yetiştirmek talim terbiyenin paydaşlarına düşer.

 

Veli, Öğretmen, İdareci, çevre ve müfredat… hepsi de öğrencinin yetişmesi üzerinde birer etkendir. Eğer öğrencide bir sıkıntı varsa bu paydaşlardan birine bakmak lazımdır diye düşünüyorum.

Cuma günü olması münasebetiyle İstiklal Marşı okunuyor diye aşağıya indik, meğerse iyi bir davranış sergileyen Ferhat Ermiş adlı öğrenciye başarı belgesi de hazırlanmış, Müdür bey okulun eski müdürü olmam hasebiyle belgeyi benim vermemi istedi, ben de belgeyi öğrenciye takdim ederek onu tebrik ettim. Bu öğrenci kardeşimiz kantinde bir miktar para bulmuş, getirip idareye teslim etmiş, bu güzel davranış da başarı belgesiyle taltif edildi.

 

Bu beni eski günlere götürdü. Okulun duvarına “İyiler Daima Kazanır”  sloganını yazmıştım. Ayrıca Melik Ahmet lisesi öğrencileri sıradayken bazen şu ifadeleri onlara söyletiyordum.

 

Ben Melik Ahmetliyim,

Dürüstüm, samimiyim, cesurum,

Arkadaş, Dost, Akraba kıymetini bilirim,

Allahtan başka kimseden korkmam, dünya menfaati için başkasının huzurunda eğilmem,

Başkasının onuruyla oynamam, onurumun çiğnenmesine müsaade etmem,

Okulu evim gibi bilirim, çünkü eğitim yuvamdır, temiz tutar, korur, kollarım, öğretmenlerime hürmet ederim ama haksızlık yaparlarsa medeni bir tarzda tepkimi gösteririm, bu öğretmenim için de bir iyiliktir.

Ben Melik Ahmetliyim,

Diyarbakırı severim çünkü Diyarbakırın kalbi durumunda olan Surluyum. Büyüklerime hürmet etmek, küçüklerime şefkatle yaklaşmak benim karakterimdir...

Tamı tamına olmasa da böyle bir beyanımız vardı, ben söylerdim öğrencileri tekrar ederdi.

Tabi bu gün İmam-Hatip lisesi olmuş; iman, edep ve marifet donanımlı insan yetiştiriyor, bu gün olmasa da yarın meyvesini verir diye düşünüyorum. Keşke öğretmen ve idareci camiası da bu değişime uya bilseydi. Genel gözlemim okullarda bana bu konuda bir sıkıntı olduğunu hissettiriyor.

Bir öğretmen canı istediği gibi rapor alabiliyorsa, kimi öğretmen öğrencisinin davranışını dert etmeyip, “bana ne elin çocuğundan ben dersime girer çıkarım diyorsa” idareci Meteroloji müdürlüğü yaptığı gibi okulu idare ediyorsa, müfredatımız “sünnetülllah” kavramı yerine kainattaki düzen ve intizama “doğa kanunu” diyorsa, daha çok çekeceğimiz var.Kimi dünya dilinde “yağmur yağdırılıyor” denildiği halde biz “niye yağmur yağıyor” diyoruz ki !!?

 

*Hayatın içinde rolümüz ne olursa olsun yaratanımıza karşı nankör olmamalıyız, ben Kimya hocasıyım, suyun molekül yapısı H2Odur, Hidrohen anıcı, Oksijen yakıcıdır, ama ikisinin imtizacı ile oluşan su söndürücüdür, bunu yaratan öyle yaratmış, dünyadaki miktarı dahi sabittir, ihtiyacı olan herkese bulutlar vasıtasıyla ulaştırılıyor, varsın birileri buna tabiat ana desin “her şey belli bir miktar ölçüsünde yaratılmış” diyen Kuran-ı Kerim bize hakikati bildiriyor.

 

Melik Ahmet imam-hatip lisesinin idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum. Üç kuruş menfaat uğruna öğrencisini ihmal eden, velev ki rapor/izin gibi yasal hak olsa da okulu ikinci planda tutan kimseleri hoş görmem, yazar Alev Alatlının dediği gibi; “her yasal hak helal değildir.” Bozulmamış vicdanın varsa bir de ona sor derim.

Selam ve selametle kalın.

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com genel yayın yönetmeni

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir