Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1482 kez okundu.
Yazının Tarihi :   27 AÄŸustos 2022 - 22:09:23

Malazgirt Zaferi o gün de önemliydi, bu gün de

Büyüt
Küçült
Malazgirt Zaferi o gün de önemliydi, bu gün de

Eyüphan Kaya

Malazgirt Zaferi o gün de önemliydi, bu gün de

Yazarlarımızdan Eyüphan Kaya Malazgirt Zaferi yıl dönümü etkinliğe katıl ve izlenimlerini yazdı,

Ä°ÅŸte o haber analiz;

Muhterem dostlar Kürt ve Türk beraberliği hem bize, hem İslam dünyasına, hem dünya huzuruna katkı verir diye düşünüyorum. Bunu fark eden dünyanın karanlık aklı bu birlikteliğin oluşmaması için elinden geleni yapıyor.

İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar bu birliktelik sağlanacak diye ödleri kopuyor. Bu birlikteliğin sağlanması açısından Malazgirt Zaferi önemli bir değer taşıyor.

Malazgirt Zaferinde Sultan Muhammed Alpaslanın İslami duyarlılığı, Kürtlerle olan diyaloğu ve ittihadı o gün Allahın inayetiyle nasıl ki başarı getirmişse bu gün de başarıya ulaşmamıza katkı verebilir.

 

Malazgirt’teki birliktelik dile geldiği zaman;

Fatih Sultan Mehmed’in Hocası Molla Gürannin Diyarbakır Erganili olduğu,

Yavuz Sultan Selimin İdris-i Bitlisi gibi bir Kürt alim ile iş birliği içinde olduğu,

Padişah Abdulhamit Hannın Hamidiye alaylarıyla önemli işler başardığını, Kurtuluş savaşında Kürtlerin cengaver bir mücadele verdiğini,

İzmirin düşman kurtuluşunda Yunan bayrağını gönderden indirip Ay-yıldızlı bayrağı göndere çeken Diyarbakırlı Kürt Reşo lakabıyla bilinen bir delikanlı olduğu,

Hatta PKK davasında dahi Kürtlerin ciddi bir ÅŸekilde bu terörist kalkışmadan taraf olmadığı, ortaya çıkacaktır.

İçiÅŸleri Bakanımız Soylu’nın "halkımızla birlikte operasyonları baÅŸarıyla yönetiyoruz" demesi de bunun bir ifadesidir. 

 

Malum eski karanlık devletin zulmüne karşı Kürt vatandaşlarımız nötr durdular, kimse bundan dolayı da onları suçlamasın. Zaten PKKde Kürtlere ihanet ettiği için şu anda sıkıntıya düştü ve örgüt kaybetmekle baş başa bir süreç yaşıyor, böyle devam ederse zaten kaybedecek.

Bütün bu tarihi geliÅŸimden sonra biri kalkıp Kürt vatandaÅŸlarımıza sen Türksün dese en hafif ifadeyle “haydi oradan” cevabını alacak.

Gelelim bu yılki Malazgirt etkinliğine;

*Bir çok yönüyle diğer etkinliklerden daha derli toplu ve düzeyliydi diyebilirim.

*”Jandarma mehteran birliÄŸi” seyircilere hoÅŸ bir an yaÅŸattı.

*Okçular vakfı başkanı Haydar Ali Yıldız Malazgirt zaferinin kilit noktası olan Kürt ve Türk birlikteliğinden bahsetti, ki asıl amaç bu birlikteliği sağlamaktır, yoksa kime boy gösteriyoruz.

*CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸannın “hainler hariç herkesin başımızın üstünde yeri var” demesi ne önemli bir deÄŸere haizdi.

*Etkinliğin Cuma gününe denk gelmesi ve devlet tam kadro bu etkinlikte bulunup namazgahta binlerce vatandaşlarımızla birlikte Allaha secde etmeleri de bir hakikatin ifadesiydi.

Hakikat şu ki, siz Allahın emir ve yasaklarına uyarsanız, Allah sizi yüceltir onun bunun ilke ve inkılapları deyip beşeri sistemin peşinde koşarsanız her geçen gün durumunuz daha da harap olur.

Aslında ülkenin mutluluğu günün fotoğrafı olarak paylaştığım vahdette saklıdır. Biri Kürt biri Türk ama Kürt kürtçe namaza niyet ederken, Türk türkçe niyet getiriyor.

Zaten biz Allahı tanırsak birimiz bin olacak, vatandaÅŸlarımız huzur bulup  mutlu olacak, vatandaÅŸa kanaat ve güven gelecek, insanımız “Allah rızası” ile tanışacak, selam ve dua ile hayatın kalitesi artacak.

 

Bir hayal edelim ülkemizde;

*Sosyal devlet anlayışı gereÄŸi Allahın emri icabı  aç ve açıkta kalan kimse yok,  

*Faiz yasak, Kumar yasak, Zina yasak, İçki tüketimi müslümanlar için yasak, üretimi yasak,

*Adam öldürene kısas uygulanıyor,

*Tecavüzcüler idam ediliyor,

*Başta beyaz yakalı hırsızlar olmak üzere servetine servet katmak için hırsızların eli kesiliyor,

*Ä°ftira eden milletin huzurunda sopa yiyor…vs.

Bakın bakayım ülkenin huzur ve mutluluğu zenginliği nasıl olur?

Maalesef şu anda beşeri sistem tüm bu günahları teşvik ediyor, zulmü alkışlıyor, dolayısıyla huzur bulmamız da zorlaşıyor.

İktidarın karşısında olan muhalefet dışarıdaki dostlarından umut bekliyor. Bu haliyle bu ülke nasıl iflah olabilir ki?

 

Malazgirt zaferi etkinliÄŸinden anladığım kadarıyla o ruhu uyandırabilirsek; bize ait olmayan ama kucağımıza bırakılan  ÅŸu Kürt meselesinin çözülmesi de hal olacak, Ä°slami deÄŸerler, Veda hutbesi ve Birinci meclisin ruhuyla da barışacağız.

Vallahi de billahi de Tellahi de başka çaremiz yok!

Onun için “Malazgirt zaferi o gün de önemliydi bu gün de önemlidir” yeter ki doÄŸru okuyalım. Sakın ola iÅŸin içine “Kızıl elma” ve “Bozkurt” kavramlarını karıştırmayalım, kıyamet günü Sultan Muhammed Alpaslan yakamızı bırakmaz bilesiniz.

Benden söylemesi!

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir