Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1802 kez okundu.
Yazının Tarihi :   03 Şubat 2024 - 19:37:07

EBEDİ ALEME GÖÇ EDEN EĞİTİMCİ YAZAR ALEV ALATLI’ YA RAHMET DİLİYORUZ

Büyüt
Küçült
EBEDİ ALEME GÖÇ EDEN EĞİTİMCİ YAZAR ALEV ALATLI’ YA RAHMET DİLİYORUZ

Hikmet Okuyar

EBEDİ ALEME GÖÇ EDEN EĞİTİMCİ YAZAR
ALEV ALATLI’ YA RAHMET DİLİYORUZ.. / Hikmet Okuyar
*
Bir süredir rahatsız olduğu bilinen Ünlü Eğitimci ve Yazar Alev Alatlı, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
..........
02.02.2024
’’ Ünlü Eğitimci Yazar 79 yaşındaki Alev Alatlı’dan acı haber geldi. Alatlı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
......
Edinilen bilgiye göre Alatlı’nın koah hastalığı sebebiyle yaklaşık üç haftadır hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.
Alev Alatlı, hem edebiyat dünyasında hem de eğitim alanında önemli bir isim olarak tanınıyordu. Hayatını kaybeden Alatlı’nın ölümü, Türkiye’de edebiyat ve kültür dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu.
...........
"Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı.
.............
Alev Alatlı kimdir?
Alev Alatlı, 1944’te İzmir’de doğdu, ilkokulu Ankara’da, liseyi Japonya’da okudu. Üniversite eğitimini ise ODTÜ’de ekonomi okuyarak tamamlayan Alaylı, ABD’de kalkınma iktisadı ve felsefe yüksek lisansı yaptı. Beş yıl ilahiyatla uğraştı, dört dil öğrendi. Türkiye’de ve ABD’de akademisyen ve ekonomist olarak çalıştı. 1984 yılından itibaren ise kendini yazmaya adamış bir yazar olarak adını duyurdu.
Alev Alatlı romanlarında 1946’dan günümüze Türkiye ve bölgedeki siyasi ve toplumsal olayları bir kronikçi titizliğiyle ele almıştır. Yeni dünya düzeni, sömürgecilik, küreselleşme ve değer erozyonu gibi temaları işlerken, Türk toplumunda yaşanan afazi (söz yitimi) üzerinde de durur. Özellikle "celbedilmiş söz yitimi" olarak adlandırdığı kavram kargaşası ve iletişim eksikliği üzerine yoğunlaşır.
...........
Alatlının kelime dağarcığı çok geniştir. Bunun sebepleri arasında farklı diller bilmesi kariyerinde çok etkili olmuştur. Alatlı için roman yazmak, sanatsal bir oyun değil; adeta okuyucuya bilgi ve düşünce aktarmanın bir yoludur. Zaman zaman bu üsluba eleştirel üslup da eşlik etmektedir.
...
Bir süredir rahatsız olan Alatlı, "Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?", "İşkenceci", "O.K Musti Türkiye Tamamdır", "Schrödinger’in Kedisi"nin de aralarında olduğu çok sayıda esere imza atmıştır. ’’

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir