Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1261 kez okundu.
Yazının Tarihi :   28 Aralık 2022 - 11:32:15

Değil BİN, bir öğrencimizi bile ihmal etme lüksümüz yoktur

Büyüt
Küçült
Değil BİN, bir öğrencimizi bile ihmal etme lüksümüz yoktur

Eyüphan Kaya

Yıldızbaş:"Değil BİN, bir öğrencimizi bile ihmal etme lüksümüz yoktur" dedi

 

Türkiye Aile Meclisi Diyarbakır organizasyona dualarıyla katkıda bulunan Bağlar İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaşa Meclisin Güneydoğu Bölge Başkanı Eyüphan Kaya tarafından teşekkür mahiyetinde  bir ziyaret gerçekleşti.

 

Ziyaret esnasında yine aile konusunda bir fikir teatisinde bulunuldu.

Başkan Eyüphan Kaya: “Beş yıl önce beş kişi ile başladığımız bu hareket an itibariyle 41 ilimizde 3 BİN derneğin harekete verdiği katkıyla teşkilatlanmış durumdayız. Bu oluşumu yakında kamu yararına bir vakıf haline getirerek, 81 ilde var olmak istiyoruz.

Aile konusu önemli ve sürekli bir konu, sürekli eğitim gereği aileye katkı vermek için gerekli eğitmenleri hazırlamak, aile huzuru için eğitim seminerlerini vermek, aile bireyleri arasında oluşan sorunlar konusunda arabuluculuk yapıp, varsa meseleleri çözmeye çalışacağız” dedi.

 

Müftü Mahmut Yıldızbaş “Diyanet olarak ailenin güçlendirilmesi, ailede huzurun oluşması için gerekli desteğin verilmesi için her fırsatı değerlendiriyor, üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz.

Bağlar nufüsümüz 402 BİNi geçti, okullarımızda 100 BİN civarında öğrencilerimiz var değil BİNi bir tanesini dahi ihmal etme lüksümüz yoktur. Din görevlileri arkadaşlarımız bir eylem planı dahilinde bu önemli çalışmayı yapmaya devam ediyorlar.

 

Gençlerimiz geleceğimizdir. Bu sebeple gençlerimizin manevi ve ahlaki olarak yetişmeleri için gayret göstermek gerekmektedir.

Bağlar İlçemizde 100 bine yakın okullarda okuyan öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerimizin gönül dünyalarına dokunup topluma faydalı ve ailesine hayırlı bir evlat olmaları çalışmalar yapılmalıdır. İlçe Müftülüğü olarak din görevlilerimizin gayretiyle ilgili kurumlarla işbirliği içinde çeşitli etkinliklerle gençlerimizin manevi ve ahlaki gelişimine katkı sağlayacak kültürel ve eğitim çalışmalar yapılmaktadır.

Aile toplumun temel unsuru ve çekirdeğidir. Toplumun huzuru, mutluluğu ve güveni rahmet, saygı ve sevgi temelli kurulan ailelerin var olmasına bağlıdır. Bu sebeple İlçe Müftülüğümüze bağlı olarak ailelere yönelik hizmet edip rehberlik yapan Aile ve Dini Rehberlik Büromuz bulunmaktadır. Bu büromuzda görevli arkadaşlarımız tarafından ailelerimiz ziyaret edilmekte ve rehberlik hizmetleri sunulmaktadır.

 

Evlenme merasimine katıldığımızda gerekli tavsiye ve etkileyici duaların yanı sıra “Evliliğe İlk Adım” adlı kitapçığı da evlenen çiftlerimize veriyoruz.

Kitapçıkta şu başlıklar altında ailenin önemi ve huzuru anlatılıyor.

 

*Evlilik ahirete uzanan bir birlikteliktir.

*Evlilik kurulan sımsıcak bir yuvadır.

*Eş olmak, eşdeğer olmaktır.

*Evlilik İlahi bir armağan ve sevgi ile muhabbettir.

*Ailenin temeli güven, sadakat ve samimiyet üzerine kurulur.

*Ailedeki karanlıklar sabır ışığıyla aydınlanır.

*Aile, sorunların çözüm odağıdır.

*Ailede mahremiyet olmalı, eşler özel hayata dair sorunları başkalarıyla paylaşmamalıdır.

*Ailede Eşlerin hakları olduğu kadar yükümlülükleri de vardır.

Kitapçığımızın son cümlesi şu ayetle bitiyor;

“Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allaha karşı gelmekten sakınanlardan eyler(Furkan 25/74)”

Özetleyerek sohbeti sonlandırdı.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir