Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 4452 kez okundu.
Yazının Tarihi :   06 Şubat 2024 - 11:36:35

BU GÜN GÜNLERDEN 6 ŞUBAT../ Müzeyyen KESKİN

Büyüt
Küçült
BU GÜN GÜNLERDEN 6 ŞUBAT../ Müzeyyen KESKİN

Müzeyyen Keskin

BU GÜN GÜNLERDEN 6 ŞUBAT../ Müzeyyen KESKİN

*

Zaman su gibi akıp geçiyor. Bir bakıyorsunuz ki günler aylar yıllar sıralanmış. Kimi zaman acı, kimi zaman tatlı huzurlu umutlu mutlu. Geriye bakıyorsunuz ki yüreğinizi ağrıtan izler kaldırmış.

*

Hiç aklımızdan yüreğimizden çıkmayan büyük yıkımları olan depremler. İşte bir yıl geçmiş aradan. Hepimizin bildiği 11 ilin ilçe köylerin yerle bir olduğu peş peşe 7.7 şiddetin de olan deprem ilk Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Adana ve Diyarbakır başta olmak üzere 11 ilde hissedildi.

*

İnsan oğlu doyumsuz hırslı, paragöz, çıkar için yapamayacağı kötülük yoktur. Rüsvete göz yuman insanlar. İnsanın bir canlının ölümü onların umurun da değil. Sadece o cebine ve gırtlağından girecek haram paranın peşinde olanlar; Acaba muratlarına erdiler mi. Değdi mi onca insanların ölmesi onca insanların enkaz altın da kalması, yaralanması fay hattı üzerine residans evler yaparak insanlara pahalı mezar satmaları.

Şimdi yaşıyor gibi ayakta duran ölen yaralanan, kaybolan insanların evleri yıkılan dünyası başına yıkılan insanlar. Yarı ölü gibi kalplerinde büyük acıyla tüm sevdiklerini kaybetmiş insanlar. Nasıl dayanmalı bu acı nasıl tarif edilir ki..

Bu konu da devlet millet el ele yaraları sarılmaya çalışılıyor. Tek saramadıkları şey yürek ağrısı. O kayıpları hic kimse saramaz. Göz yaşları içe akar. Vatandaşların yardımlarıyla devletin yardımıyla ayakta tutmaktır. Oturacak evlerin yapılması ve hayata kaldığı yerden devam ettirmektir. 

*

Şu yaşam alanı üçgen yer dedikleri yerleri aslın da uzman insanlar her il de o alanları vatandaşlara göstermelidirler. O şaşkınlıkla hala ne yapacağız nereye saklanacağız endişesi ve korkularını yaşıyor. Eğitim sivil halka yok . Sadece küçül, kapan tutun..vs bu yeterli değil.

Binlerce mezar binlerce hayaller, umutlar, sevdalar, gelecek toprak altında kaldı. Karanlık güçler tarafından yapıldı yok. Allah tarafından geldi. Her şeyi bilen O yüceler yücesi Rabbimiz bilir.

*

Ülkemiz deprem bölgesi onun için yapılacak konutların ona göre yapılması gerekir. 

En iyisi  Rabbim bir daha felaketler yaşatmasın hayatlar sönmesin. Sayılı nefeste ömrümüzü hayırlı faydalı bir şekilde gecirmektit. Tek Türkiye var başka Türkiye yok. Dostumuzda yok biz bizim çaremiz olmalıyız.

*

11 ilde toplam 518 bin konut yıkıldı veya ağır hasar aldı. Bunlara ek olarak 128 bin 778 konut da orta derecede hasar aldı.

54 bin insan vefat etti ve Yaralı sayısının ise 107.204 olarak belirtilmiştir. Her enkaz altından çıkarılan canlar bir umut oldu.

*

Depremlerde vefat edenlere rahmet, kalanlara selamet, yaralılara şifalar dileriz. Dualarımız da yaşayacaklar . Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bilinçleneceğiz. Öğrenecegiz. Tedbir alacağız takdir Allahındır. Diyeceğiz.

Efendim Allah bir daha böyle acı felaketler vermesin.

Selam sevgi saygıyla Allah a emanet olunuz. Kalın sağlıcakla.

*

Müzeyyen KESKİN

Amasyaşat Baskanı

6 Şubat 2024

 

Not: Bazı veriler kaynaklardan alınmıştır.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir