Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 10202 kez okundu.
Yazının Tarihi :   14 Mart 2022 - 09:20:19

Modern dünya kadını aşağılamaya/oyalamaya devam ediyor.

Büyüt
Küçült
Modern dünya kadını aşağılamaya/oyalamaya devam ediyor.

Eyüphan Kaya

 

“Modern dünya kadını aşağılamaya/oyalamaya devam ediyor.”

Diyarbakır Büykşehir Belediye Kadın Daire Başkanı Ayşe Yıldırım 8 Mart Dünya kadınlar gününde manidar bir konuşma yaptı.

İşlerimize sözlerin en güzeli olan besmele ile başlamak lazım.

Sözlerin en güzeli Rahman ve Rahim olanın adıyla başlayan sözdür

Bugün bizi biz eden ailelerimizin temeli sayılan kadınlarımızın günüdür. Erzurumlu Kara Fatmaların, Nene Hatunların günüdür. Kurtuluşu omuzlayan cenneti ayakları altında taşıyan kadınlarımızın günüdür.

Toplumun şekillenmesinde aile birliğinin korunmasında çocukların  yetiştirilmesinde ve sosyal yapının idame ettirilmesinde  mihenk taşı gorevindeki Kadınlarımızın günüdür .

Kadınlar  dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi ülkemizde de maalesef hakkettigi değeri gorememektedir. 2021 yılında da şiddet evde, ailede, toplumda, sokakta,   devam etti. 2021 yılında  en az 306 kadın, erkekler tarafından öldürüldü; sayısız kadın şiddet, taciz ve tecavüze maruz kaldığı için resmi makamlara başvurdu.

Sekuler dünya görüşüne sahip günümüz bazi ülkelerinde de durum çok  degismedi

Modern dünya kadını aşılamaya/oylamaya devam ediyor.

Mesela bu yüzyılda Çinde ultrason cihazıyla tespit edilen altmış milyon kız çocuğu, -sadece kız olduğu için ana-babalarının kararıyla ana rahminde katledildi. Hindistanda son yıllarda, 12 milyon kız çocuğu kürtajla öldürüldü.

Modem dünyanın karanlık yüzünu de görmek lazım.. Savaşlarda  Suriye de Arakan da Türki cumhuriyetlerde Irak ta Pakistan afganistanda vb ülkelerde bir çok kadın ve çocuk hunharca öldürüldü öldürülüyor ve  göçe zorlanıyor. Mülteci olduklari ülkelerde insani olmayan  çeşitli muamelere tabi tutuluyorlar.  Yine Filistin’de bir çok kadın ve çocukta kendi ülkelerinde mülteci konumunda olduklari icin   zulüm ve şiddet gördüler ve görüyorlar...

İslâm; câhiliyye döneminin ve modern  dönemin  kadına çizdiği hakir ve perişan rolü reddetti  kaldırdı. Onu şerefli ve kıymetli bir mevkiye yükseltti.

114 Sureden birinin adı NİSA(Kadın) nuresidir

Kurân-ı Kerimde; «Nisâ: Kadınlar» diye bir sûrenin varlığı ile kadının medenî hakları teminat altına alınmıştır.

Mücâdele Sûresinde ise  bir hanımın kocasından şikâyetini, Cenâb-ı Hak   dinlemiş ve  çare olarak  bu süreyi indirmiştir.

Bazı âyetlerde, ise Cenâb-ı Hakkın hoşnut olduğu kullar sayılırken, hanımlara da onem verilmiştir.

Allahın takdirine mazhar olmuş Kadınları moldel almak lazım.

Hazret-i Meryem, Kurân-ı Kerimde 34 defa ismi geçen, iffeti, ibâdete düşkünlüğü ve Allah yoluna adanmışlığı ile medhedilen  hanımdır.

Firavunun karısı Âsiye de îmânı Allâha ilticâsı ile Kurânın övdüğü mübârek hanımlardandır.

Peygamberimize ilk îmân eden  Hazret-i Hatice; kendi döneminde Mekke de uluslararsı ticaret yapan hem maddi hemde manevi yönden paygambere  dayanak olan  güçlü bir kadın profilidir. Onun için Hz Haticeyi  kaybettiği yıl Peygamberimiz için hüzün yılıdır.

Hakkındaki hadîs-i şerifte; “Dîninizin üçte birini ondan öğrenin.” buyurulan sahabe arasında  ilminden istifade ediien Hazret-i Âişe;2000 tane hadis ezberlemiştir. mektebi Suffa nin günümüz ifadesiyle rektörüdür.

Ehl-i beyt ve sâdât-ı kirâmın annesi Hazret-i Fâtıma Vâlidelerimiz, İslâmda hanımlara verilen ehemmiyetin ve hiçbir menfî ayrıma tâbî tutulmadıklarının gösterir.

 Günümüzde  iddia edildiği gibi kadına cahilce uygulanan şiddet  taciz tecavuz öldürülme gibi insanlık dışı  muamele ve cinsiyetçi ayirimcilik İslam’la hiç bir şekilde  bağdaştirilamaz. Geleneksel bazı öğretilerin günümüzde de devam ettirilmesi islam dininin  birinci kaynaktan yani Allah kelamindan ve peygamberin sünnetinden öğrenilmemesinin ve Muhammed’i mesajın iyi okunamamasinin bir  sonucudur. Diyebiliriz.

Asımın neslini yetiştirmeye gayret edeceğiz.

Sözlerime son verirken

Gelecek yüzyıllara iyi ahlaklı  bir toplum bırakmak  için milletimizin devletimizin bekası için kadınlar olarak yetiştireceğimiz yeni jenerasyonun ve günümüzün ifadesiyle Z kuşağının   Asımın nesli olması dilegiyle ..Rabbimin Rahmetiyle ve şefkatiyle tecelli ettiği     toplum mühendislerimiz  en büyük emekçilerimiz  annelerimizin ve bütün kadınlarımızın   kadınlar gününü kutluyorum. Hakkettikleri değerin bir günle sınırlı kalmaması  365 gün ve günün her saatinde devam etmesini  temenni ederek  Barış ve huzurun hakim olduğu bir dünyada kardeşçe yaşamayı diliyorum...Selam ve saygılarımı sunuyorum....diyerek konuşmasını tamamladı.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir