Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 2561 kez okundu.
Yazının Tarihi :   07 Mart 2023 - 20:19:44

Millet ittifakında sıkıntılı mutabakat.

Büyüt
Küçült
Millet ittifakında sıkıntılı mutabakat.

Recep Karakoç

Millet ittifakı seçimi kazanırsa CB sistemi aynen devam edeceÄŸini düşünüyorum. Ä°ttifak Seçimi kazanamazsa KılıçdaroÄŸlu  genel baÅŸkanlığı kaybeder.

İstanbul ve Ankara belediye başkanlarının durumu ise büyük şavaşın ardından belli olur.

AkÅŸenere gelince bu yaşıma geldim bırakın insanı makinada bile böyle kontrolsüz manavra görmedim. Tamam siyasette her türlü manevra olur, bu manevranın sonunda kazan, kazan prensibi gereÄŸi bir uzlaşı saÄŸlanır. AkÅŸener masadan neden kalktı? Sonra neden geri geldi, devirdiÄŸi masaya oturdu? 

Mutabakat metninde Bu manevranın bir karşılığını göremedik.

AkÅŸener Ä°yi Partiyi, kazanacak aday deÄŸil dediÄŸi KılıçdaroÄŸlu’nu CB adayı, yine iki chp li belediye baÅŸkanının CB yardımcısı olaması ÅŸartı ile yıktığı masaya tekrar oturttu. Ä°ki belediye baÅŸkanının CB yardımcısı olmasınıda tam olarak baÅŸaramadı mutabakat metninde  "CumhurbaÅŸkanının uygun gördüğü zamanda" atanır deniliyor. 

Bir seçmen olarak benim nezdimde AkÅŸenerin güvenilirliÄŸi kalmadı. 

Ä°yi Parti içinde bir hareketlilik olabilir. Ama seçimden önce, ama seçimden sonra. 

Gelelim SP Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu beyin durumuna. Msp, refah, fazilet partilerini kapatan, kendilerini yok sayan bir zihniyete  "bizim CB adayımız  KılıçdaroÄŸlu" demesini iÅŸte demokrasi bu diyerek izledim. 

KaramollaoÄŸlu nun msp, refah, fazilet partilerini kapatan, kendilerini yok sayan, tabanının %90 başörtülü olan, başörtüsünden dolayı bedel ödeyen bir seçmene sahip Saadet partisi chp Genel baÅŸkanını SP  Genel merkezinde CB adayımız  diyerek ilan etmesinin  savundukları tüm deÄŸerleri, ilkeleri yerle yeksan ettiÄŸine inanıyorum. 

Seçmeninin tamamına yakını başörtülü olan Saadet Partisi, BaÅŸ örtüsüne bir metre bez parçası diyen KılıçdaroÄŸlunu, CumhurbaÅŸkanı adayımız diyerek açıkladı. Yine o dönem içiÅŸleri bakanı koltuÄŸunda olan, başörtüsü için milli güvenlik kurulu tarafından uygulanması istenilen zulmü "ben bu makamda olduÄŸum müddetce uyguluyacağım diyen AkÅŸeneri  CumhurbaÅŸkanı yardımcısı olarak açıkladı. 

Ãœstün Dökmen Milli EÄŸitim bakanı olunca görüşmek üzere sadet partili dostlarım. 

Masada muhtamelen listelerde konuÅŸuldu, herkes, istesede, istemesede payına zoraki razı olduÄŸu verile fotoÄŸraftan anlaşılıyor. 

Ä°ttifakı oluÅŸturan her parti bakanlık alacağına göre, herhalde hdp yerel seçimlerde olduÄŸu gibi vatan millet Sakarya diyerek ittifakı desteklemeyecek,  hdp de Seçimden sonra reyinin, desteÄŸinin karşılığını alacaktır. 

Asıl kıyamet milletvekili listeleri açıklanınca kopacak. Listeler açıklanınca görüşmek üzere. 

Bir kez daha Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir