Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1201 kez okundu.
Yazının Tarihi :   22 Aralık 2022 - 08:52:47

Mühalefetin Düştüğü Hale bakın!

Büyüt
Küçült
Mühalefetin Düştüğü Hale bakın!

Eyüphan Kaya

 

Şu İstanbul Tiyatrosunu hiç yapamadılar yahu,

Niye diyeceksiniz çünkü malzeme sahte, aktörler uyumsuz, doblür hiç uymadı.

Sözde Ekrem Müdafaa/İmamoğlu hapse girecek, tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir mağduriyet yaşanacak ve oradan da cumhurbaşkanlığı makamına geçecek.

Bu tiyatro tutmaz çünkü;

*Birincisi Ekremin şahsiyeti ile Erdoğanın şahsiyeti arasında dağlar kadar fark var,

Erdoğan Kasımpaşada büyümüş düzgün bir karekter sahibi, dürüst ve samimi bir insan, Ekrem tanıdğımız kadarıyla oynak bir şahsiyete sahip ve İstanbul Belediye başkanlığını dahi iyi yapamayacak kadar zayıf bir yöneticidir. Bazen Kuran okur, bazen kadeh tokuşturur.

*Ä°kincisi ErdoÄŸan bu halkın durgularını dile getirirken bir mefkure uÄŸruna hapse girmiÅŸti, bunun ceza aldığı dava dandik bir mesele,

Erdoğanın okuduğu şiir halkın duygularının bir tercümesiydi, yani aslında Erdoğan değil halk mahkum edilmiş, ona gözdağı verilmişti. Ekremin davası tiyatro agümanına benziyor, hele ki İYİ Parti Başkanı Meral Akşenerin yapmacık sarılışı bayağı sırıtan bir kart postal oluşturdu, kandiliğinden oluşan bir mizac, bir karikatör ortaya çıktı.

*Üçüncüsü Erdoğan başarılı bir Belediye Başkanıydı Ekremin başkanlığı da defolu gözüküyor.

Erdoğan Ergün Göknelden devr aldığı İstanbul Erdoğanın başkanlığında derli toplu bir şehir haline geldi ve rol model oldu, Ekrem ise İstanbulu eskisinden geriye dahi götürdü. Kanatim o ki şimdi bir Belediye başkanığı için seçim olsa İmamoğlu kesin kayb eder.

Ayrıca Ekrem seçimlerin iptaliyle bir defa mağduriyet hakkını kullandı, üstelik halk verdiği oyun karşılığını bulamadı. Şaka bir yana eğer İstanbula ciddi bir başkanlık yapabilseydi Cumhurbaşkanlığı adayı olma ve hatta Başkan olma yolu bile ona açılabilrdi, fakat olmadı çünkü onda öyle bir çevher yok, cila, pasta bir yere kadar.

Demem o ki 6lı masa aday belirlemekte zorlanıyor, hangi adam gelip 6 kocalı hürmüz gibi bir kukla aday, bir cumhurbaşkanı olur?

Bir cumhurbaÅŸkanı düşünün millet ittifakının destekçileri arasında bir denge olacak ÅŸekilde CHP-SP-Ä°YÄ° Parti-GELECEP Partti-Demokrat parti DEVA Partisi ve  X partisinin bakanlarından oluÅŸan bir kabinesi olacak ve bunlar arasında bir disiplin saÄŸlayacak, olacak gibi deÄŸil.

Ayrıca 6lı masa parlamenter sistemin peşine düşmüş, zaten halkın %52sini karşısına almış gibi sadece bu hedefi dahi onun mağlup olması için yeter de artar.

Bu sistemde darbölge seçim yöntemi gelmeliydi, bundan bahs eden yok, eyalet sistemi gelmeliydi bazılarının ödü kopuyor vay efendim ülke bölünecekmiş.

Seçim yasasında sıkıntı var, bunu düzetme dertleri yok yani kısacası bir fark ortaya koymuyorlar ki halk bunlarda bir umut ışığı hissetsin. Dolayısıyla Reise çalışıyorlar desem yerinde olur galiba.

Bununla birlikte muhalafeti ve rakibi olmayan Erdoğanın kendini, partisini, küçük ortağıyla oluşturduğu Cumhur ittifakını formatlayarak halkın önüne çıkması lazım diye düşünüyorum.

Benden söylemesi.

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com genel yayın yönetmeni

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir