Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 961 kez okundu.
Yazının Tarihi :   14 Ağustos 2023 - 08:36:52

Türkiye’de bir ilk yaşandı.

Büyüt
Küçült
Türkiye’de bir ilk yaşandı.

Eyüphan Kaya

 

Diyarbakır Emekli Memur Sen “Emeklilerle Sohbet Saati adlı bir çalışma başlattı.

 

Her Cuma namaz sonrası daha önce belirlenmiş bir camide emeklilerle sohbet edilerek sıkıntılarını öğrenip kamuoyu ile paylaşmayı hedef edinen bu çalışmanın ilki Diyarbakır Ofis Camisinde gerçekleşti.

 

İlk etapta etkinliğe soğuk bakan emeklilerimiz zaman içinde kabullenip dertlerini dile getirdi.

                          

Her kademe ve kurumdan katılıcıların olduğu bu sohbet saatinde şunlar dile geldi.

 

1-Aynı kurumdan 10 yıl önce emekli olan ve bu gün emekli olan iki farklı kimselerin maaşları arasında ciddi bir fark vardır, biri 10 bin alırken diğeri yirmi bin alıyor, bunu akılla izahetmek mümkün değildir, bu farkın bir an evvel kapanması lazım.

 

2-Bu son zamandaki seyyanen artışın emeklilerin maaşına hiç yansımaması bir ilk ve aynı zamanda bir haksızlık, şayet bütçe imkanları kıt ise memura 6 bin ve emekliye 3 bin ver seni zorlayan mı var? Bu haksızlığın bir an evvel giderilmesi lazımdır.

 

3-Memur emekli olduğu zaman eş yardımı kesilmektedir, bu da tuhaf bir durum herhalde emeklilikle birlikte eşler de boşanmıyor, eş yardımının kesilmesinine herhangi bir neden bulunmamaktadır, ayrıca ev hanımı olan eşlerin dahi kocasının emekliliğinde katkı payı vardır, bir an evvel bu yanlıştan vazgeçilmesi ve eş yardımının eşin hesabına yatırılmasında fayda var, bu şekilde yaşlılık maaşını alamayan kadın kısmen nefes alacaktır.

 

4-Emeklilere yönelik bir projenin yapılıp kimden ne şekilde faydalanılabiliyorsa, ne şekilde hayata katkıları oluyor yada kendileri bir nefes alabiliyorsa onlardan faydalanmalı.

 

Örneğin uygun il ya da ilçelerde bir tatil köyün yapılıp tamamen emeklilerden oluşan bir ekip tarafından idare edilebilir, yaş durumlarına ve sıhhat durumlarına göre burada yeralmaları sağlanmalıdır, icap ederse emekli evde alınıp tatil köyüne bırakılmalı, akşam eve dönerken beraberinde iki kilo domatesini, patlıcanını, biberini getirebilmelidir. Hem kainatın güzellikleriyle içiçe yaşayacak hem de bütçesine bir katkısı olur.

 

5-Yetkili etkililere sesleniyoruz, emekileri görmezlikten gelmeyin! biz 14-15 milyon insanız, şu iki üç milyon tok yemiş emekliler olan genel müdür, general, vekillerin  maaş artışlarında aramızdan çıkarın, kaymak takımı adamlar olan bu zevat kendileri çalışırken de devletin parasıyla makamın havasıyla keyf ediyorlardı, bu gün de aylık 30-40 bin alarak aynı gururla yaşıyor keyfine keyif katıyorlar.

 

Memurların maaşına gelen artıştan bunları ayırın!

 

Düşünün %25 maaş artışı olsa 10 bin maaş alanın maaşına 2500 artış olurken, 40 bin maaş alanın maaş artışı 10 bin olmaktadır. Bu çarpık sisteme normaldir denebilir mi? buna karşı sessiz kalınabilir mi?

 

Buyur bir ölçü getirin emekli maaşı asgari ücretin altında olamaz, en yüksek emekli maaşı da iki asgari ücreti geçemez kuralını getirin, bu reel aralığa dikkat edilirse asgari ücrette de bu gün itibariyle 15 binden az olmaz.

 

Gibi kayda değer fikirler dile geldi.

Sohbet saati emeklilerin hayır dualarıyla neticelendi.

 

Eyüphan Kaya

Emekli Memur-Sen Diyarbakır

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir