Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1661 kez okundu.
Yazının Tarihi :   26 Şubat 2024 - 15:33:15

Türkiye’nin yeni yüzyılından beklentilerim var!

Büyüt
Küçült
Türkiye’nin yeni yüzyılından beklentilerim var!

Eyüphan Kaya

Algılar ülkesi Türkiyem, günler akıp giderken siyaset esaret kampında debelenip duruyor. Bunu vatandaşlarımıza sezdirmemek için de kulağa hoş gelen laf-ı güzaflar üretiyorlar.

Bir kısmı, “Halkların Türkiyesi” deyip duruyor

Diğeri, “Yeni yüzyıl Türk dünyasının olacak” diyor,

Bir başkası da vatandaşa Türkiyenin yeni yüz yılını vaad ediyor.

Bunlar siyasetin sihirli sloganları ben ise vatandaş olarak hakikate işaret edip, şunları merak ediyorum.

Çünkü 100 yıldan bahsediyorsanız vizyon ve misyonunuz olmalı, günü kurtarma tarzıyla siyaset yapamazsınız.

1-Milletvekillerimiz Atatürk ilke ve inkılapları üzerine namus ve şerefleri ile yemin edecek mi, yoksa halkın huzur ve mutluluğu için çalışacaklarına mukaddesatı üzerine mi yemin edecekler?

2-"Anayasanın ilk dört maddesine kimse dokunamaz" deyip sonrasında gelen maddeleri o kalıba mı sokacağız? Yoksa 23 Nisan 1920 tarihinde dualarla açılan Kurucu Meclisin ruhu, İstiklal Marşının özü ve Veda hutbesiyle barışık Çanakkalenin ruhunu taşıyan kucaklayıcı bir anayasamız mı olacak?

3-5816 Numaralı koruma kanunu revaçta olup son yüzyılda yapılan haksızlıkları, keyfi uygulamaları savunmaya devam mı edeceğiz? yoksa tarihin hakikatleri gün yüzüne çıkarıp devlet ile millet arasında güçlü bir bağ mı kuracağı?

4-Kürt halkı, Kürtçe  ile barışık mı olacağız? Yoksa HDPKK bahanesiyle bu değerlerle kavgalı olup, bölücülük kavramının arkasına sığınıp ucuz siyaset yapmaya devam mı edeceği?

5-Siyaset rant ve kazanç kapısı olarak görülmeye devam mı edilecek? yoksa halkın huzur ve selameti için bir araç olarak mı kullanılacak?

6-Eğitim Öğretimimiz Fullbright anlaşmasına bağlı Amerikanın gözetim ve güdümünde mi olacak? yoksa Talim Terbiyeye uygun, milli manevi değerlerimizle uyumlu bir hale mi getireceğiz?

7-Gençliğimizi e- gençlik projesine(*) bağlı sahiplenecek miyiz? Yoksa kurda kuşa yem etmeye devam mı edeceğiz?

Daha fazlası da söylenebilir de bu kadarla yetinelim…

Hakikat şu ki, bu 7 maddeden biri dahi ihmal edilirse Yeni yüzyıl kavramı yaralı kalır. Eğer bu uğurda çalışıp çaba harcarsak milletimize 3 ay, 6 ay gibi kısa bir zaman zarfında bir moral ve motivasyon gelir ve cennet misal bu yarım adada huzur ülkesi oluruz diye düşünüyorum.

Şöyle bir hayat düşünelim,

Milletvekili denilince halkın huzur ve mutluluğuna endeksli çalışan, sade bir hayat yaşayan, dünyada benzeri görülmemiş 5 yıl çalış emekli ol hayatını yaşa gibi sakat durumların peşinde olmadığı bir vekil profili gerçekten saygıyı hak etmezler mi?

İman, edep ve marifet ile barışık yasalarımız ve kurumlarımız olsa, TBMMnin şahsi manevisine mündemiç olan Hilafeti hayata geçirilip aro/garonun ithal yasaları ile değil ilahi hukuka göre yönetilsek fena mı olur?

Yakın tarihimiz masaya serilse ve cumhuriyetin ilk yıllarında neler olmuş, bitmiş? kim hain, kim kahraman olduğu açığa çıksa ve bu ülkede bir barış havası esse fena mı olur?

Sabır metanetle eski karanlık devletin yaptığı zulme karşı sabretmeyi tercih eden, siyonizmin büro şefliğini yapan eski ucuz istihmaratın gözetiminde oluşan PKK ve onun da katkılarıyla oluşan HDPnin faaliyetlerine rağmen vatandaşlık görevini yerine getirmekten geri kalmayan Kürtlerden, birileri devlet adına özür dileyip, kadrini kıymetini bilse iyi olmaz mı?

Siyaset vasıtasıyla servetini birden bine çıkarak kellelerin kasasına el atıp, hazinenin malı hazineye verilse kendiliğinden halkta bir umut ve güven oluşmaz mı?

Talim terbiyemiz inanç, dil, tarih ve kültürümü barışık hale gelse verimli, uyumlu, kaliteli insan, iyi vatandaş yetiştirme imkanımız olmaz mı?

Gençlerimizin e-gençlik projesi(*) sayesinde özgüveni yüksek vatan ve millet sevgisini taşıyan gençler yetiştirmek imkanımız olmaz mı?

Benden söylemesi, ama siz siz olun, vatandaşın görüşlerine dikkat edin bence.

(*)e-gençlik teklif ettiğim bir projedir.

Eyüphan Kaya

muslumandunya.com.tr genel yayın yönetmeni

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir