Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 2002 kez okundu.
Yazının Tarihi :   24 Kasım 2023 - 10:42:45

Emekli vatandaşlarımıza selam verin, dualarını alın!

Büyüt
Küçült
Emekli vatandaşlarımıza selam verin, dualarını alın!

Eyüphan Kaya

 

Emekli kime denir bilir misiniz?

Ömrünün en önemli vaktini çalışmaya, üretime, hayata gücü nispetinde değer katmaya veren  ve en az 25-30 yıl çalışan, çalıştıkça devlete vergi veren, ilgili olduğu sandığa pirim ödeyen kimsedir emekli. Yani alın teri, el emeği ile emeklilik maaşını hak edendir, ama az ama çok.

Genellikle yaşı 60in üstünde, çoluk çocuk,  torun sahibi kimselerdir.

Hayatı boyunca adam gibi çalışan, disiplin dairesinde işini yapıp emekliliği hak eden onurlu vatandaşımızdır, emekli.

Bir kısmı çalışa bilse de çoğu bir iş bulması zor kimselerdir. Yani varsa yoksa emeklilik maaşı, başka da gelir kaynağı yok, o zaman devlet normal bir hayat standardında yaşamını sürdürebilecek düzeyde emeklilere  maaş vermeli, başkasının eline bakmak durumunda bırakmamalıdır.

Ne yazık ki ülkemizde çok değişik miktarda maaş alan emekliler var; kimi 7000 lira alırken kimisi 70.000 lira alıyor, herhalde dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar emeklilerin maaşı arasında fark yoktur.

Generali, Genel müdürü, Vekil emeklisini ve okul hizmetlisinin emekli maaşını aynı zamma tabi tutmak doğru olmasa gerek, emekli maaşlarına %10 zam geldiği vakit biri 700 artış alıyorken diğeri 7000 lira zam alıyor, bu çarpık sisteme bir çare gerekiyor.

Yüksek maaş alan iş başındayken de 50-60 bin lira alıp, devletin makam arabasıyla hava cıva atıyordu, şimdi de aynı keyfi yaşıyor. Bu haktan reva mı?

Aslında bir çözüm var; en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar en yüksek emekli maaşı da en fazla iki asgari ücreti geçmemeli. Al size bir çözüm. Asgari ücret de en az 15.000 lira olmalıdır.

Ne zaman kadar 2-3 maaş alan haramzadeler bu ülkede olacak, kaymak takımı bir kitle bu ülkede yaşayacak? Ülkemizin imkanları birilerine peşkeş çekilecek?

Bu sene emekliler maaşlarında iki yanlış yapıldı; ilk defa memura verilen 8000 liralık zam emekliye verilmedi, yetmedi meclis desteğiyle 5000 liralık ikramiye güya verildi o da 2 MİLYON civarında emekli bu ikramiyeden yararlanamadı.

Neymiş efendim kimisi çalışıyor, kimisinin adına arazi var, CKS alıyor kimisi şirket ortağı ya da sahibi…

Kusura bakmayın bu fikir kimden çıktıysa yanlış bir fikir ve küçük düşürücü bir uygulamaydı.

Mesela benim bir şahsi şirketim var, her ay devlete vergi veriyorum, ama aklı kıt birileri bana 5000 lira ikramiyeyi vermeyip beni cezalandırıyor. Yazık günah değil mi?

Bu ülkenin emeklilere yönelik politikası birçok açıdan yanlıştır!

Buna bir el atmak lazım, 14-15 milyon civarında emekli vatandaşlarımız var, bunun dışında şu anda çalışmakta olan kimseler de ya emeklilerin çocukları ya da torunlarıdır.

Eğer siyasiler, yetkili etkili kimseler elindeki fırsatı kaçırmak istemiyorlarsa emeklileri sahiplenmesi lazım, onları mutlu etmesi lazım, hele ki küçük düşürme anlamına gelen bir hal/davranış ve söz kullanmaması gerektiği gibi buna benzer kararların altına imza atmaması lazım, başka bir ifade ile emeklilere selam verip, dualarını almaları gerekiyor, benden söylemesi.

Bu duygular içinde emeklilerimize selam olsun der, bu sıkıntılar içinde yaşamakta olan emeklilerimize sabır diliyorum. Bu ülke zengin bir ülke siyasilerimiz Türkçülük ve Atatürkçülük etrafında politika yaptıkça bir çok açıdan olduğu gibi emeklilerimizle ilgili bir plan proje yapmaya da fırsat bulamazlar.

Vesselam

Eyüphan Kaya

Emekli Öğretmen

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir