Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15801 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Ocak 2020 - 09:34

Akademi karatecileri yine şaşırtmadı

Büyüt
Küçült
Akademi karatecileri yine

 

18-19 Ocak 2020 tarihlerinde Samsun'da düzenlenen ve 7 ilden 370 sporcunun katıldığı iller arası karate şampiyonasında Giresun Akademi Spor Kulübü Karatecileri fırtına gibi esti.

Yarışmaya 33 sporcu ile katılan Akademi Karatecileri 7 Birincilik, 8 ikincilik ve 12 üçüncülük alırken takım yarışmalarında ise 1 birincilik Kupası 3 ikincilik kupası ve 3 üçüncülük kupasını kazanarak şampiyonayı 27 madalya ve 7 kupa ile tamamlayarak Giresun'a döndüler.

Kulüp başkanı ve Karate Antrenörü Fatih Yıldız şampiyona ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı;

Ocak ayı karate faaliyetlerimiz açısından oldukça yoğun bir ay oldu. 9 Ocak'ta Liseler arası, 11 Ocak'ta Anadolu Yıldızlar Ligi, 16 Ocak'ta Minikler, Yıldızlar Karate İl Seçmelerini yaptık. O yarışmalarda da sporcularımız oldukça güzel başarılar elde ettiler, ancak 7 ilden 370 sporcunun katıldığı Samsun'da yapılan iller arası şampiyonada kazanılan başarılar bizim için çok anlamlı oldu. Çoğunluğu ilk defa yarışma heyecanı yaşayan ilkokul ve ortaokul yaş grubundan oluşan çocuklarımızın 370 sporcu arasında bu başarıları göstermeleri bizi çok mutlu ederken ileriye dönük olarak da ümitlerimizi güçlendirdi. Biz daha çok minikler ve yıldızlar yaş gurubundaki çocuklarımıza karate eğitimi veriyoruz. Çocuklarımıza erken yaşlarda spor alışkanlığı kazandırırken, diğer taraftan da disipline olmayı, zamanı verimli kullanmayı, zorluklarla mücadele etmeyi, hareketlerini kontrol ederek, odaklanma becerilerini geliştirmeyi, bununla beraber sosyalleşmeyi ve kendine güvenmeyi öğretiyoruz.

Günümüzün en tehlikeli alışkanlığı olan ‘dijital bağımlılığın’ önlenmesi noktasında önemli bir sorumluluğu yerine getiriyoruz. Biz, gerek eğitici kadromuzla, gerekse yardımcı kadromuzla bir ekip halinde çalışıyoruz. Bir taraftan sportif eğitimlerini veriyoruz, bir taraftan da sosyal ve psikolojik değişimlerini takip ediyoruz. Yani bir bakıma da önemli bir önemli bir rehabilitasyon çalışması yapıyoruz.  Çünkü; Çocuklarımız arasında dikkat dağınıklığı ve hiperaktiflik tanısı konulmuş, davranış problemleri olan, asosyal olan, şiddete meyilli olan ve fiziksel gelişim problemleri olan çocuklarımız da var. Epilepsi veya astım problemi olan çocuklarımız bile var. Biz her biri ile sevgiyle ve özenle ilgileniyor, davranış değişimlerini takip ediyoruz. Ve hem okul, hem aile ve hem de sosyal hayattaki tutumlarında önemli değişimler olduğunu gözlemliyoruz. Bütün bunların ötesinde, çocuklarımıza ‘hedef belirlemeyi ve hedefe ulaşmak için mücadele etmeyi’ aşılıyoruz. Yetiştirdiğimiz sporculara Milli ve Manevi değerlere saygılı olmayı, topluma ve insanlara faydalı olmayı öğretmeye çalışıyoruz. Ulusal yarışmalarda ilimizi, Uluslar arası yarışmalarda da ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeleri için emek veriyoruz.

2016 yılında çalışmalarına başlayan kulübümüz, bu süre içerisinde kazandığı başarılarla kendini kanıtlamış ve artık bu çalışmaların sonuçlarını görme zamanı gelmiştir.   Ben burada bize inanarak çocuklarını emanet eden ve bizleri hiç yalnız bırakmayan velilerimize teşekkür ediyorum.

 Bizim gibi amatör spor kulüplerinin bu tür yarışmalara katılabilmesi için mutlaka desteğe ihtiyacı vardır.  Bu noktada, bizlere destek olan ve bu yarışmaya katılmamız noktasında bizlere ulaşım desteği sağlayan Giresun Belediyesi Sosyal işler Müdürlüğü'ne ve Belediye Başkanımız Sayın Aytekin ŞENLİKOĞLU  başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum.

 Giresun un çocukları için, geleceğimiz için, ilimiz ve ülkemiz adına daha güzel başarılar kazanabilmek için çalışmaya devam edeceğiz.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir