Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 28370 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2017 - 14:47

Avluca'dan Amerika'ya Yaşam Hikayesi

Büyüt
Küçült
Avlucadan Amerikaya Yaşam

Avluca’dan Amerika’ya Yaşam Hikayesi Belgeselleştirildi

-          ABD’de yaşamını sürdüren İlhami Arslan’ın yoklukta işadamlığına uzanan yaşan öyküsü, “Bir dilim Karpuz ile başlayan gurbet hikayesi...” başlığı ile yayınlandı.

Aslen Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Avluca Köyünden olan ve Amerika Birleşik Devletlerinde yaşamını sürdüren İşadamı İlhami Arslan'ın yaşam hikâyesi belgesel ile anlatıldı.

“Bir dilim karpuz ile başlayan gurbet hikâyesi” ana başlığı ile Gazeteci ve Yapımcı Candemir Sarı ile Yazar H. İlhami Temel’in hazırladığı belgeselde tek odalı bir evde hayatını devam ettiren, üç kişilik Arslan ailesine dördüncü üye olarak katılan, çocukluğu çağdaşlarıyla kıyaslanmayacak kadar zor şartlarda geçerek yokluktan işadamlığına uzanan İlhami Arslan’ın yaşamı belgesel tadında yansıtıldı.

Belgeselde; Askerlik dönüşü çıkış yolu arayan ve çalıştığı geminin Teksas eyaletinin Houston kentine varmasından sonra ABD’de kalan İlhami Arslan burada çeşitli işlerde çalıştıktan sonra şehirlerarası nakliyat firmasında TIR şoförlüğü yaptığı esnada işleyişi öğrenmiş, bir gün işçi olarak yaptığı işi “İşveren olarak niye yapmamayım” diyerek, kendi işinin temellerini atmıştı.

ABD’deki sosyal hayatın içinde aynı zamanda önemli aktörlerden biri olan Arslan, milli kimliği ve oradaki Türk toplumunu ilgilendiren konularda aranan adam oluşu aktarıldı. New York Giresunlular Derneği başkan yardımcılığını da yürüten Arslan, Anadolu’nun mağduriyetlerle dolu coğrafyasından gelip ABD gibi bir ülkede, alaylı kimliği ile belirleyici aktör oluşu dikkate değer bulundu.

Espiye’nin Avluca köyünde başlayan trajik hikâye, yaşanan olanca acıya rağmen, bugün başarılı bir pozisyonla geleceğe rota çizmeyi sürdüren İlhami Arslan belgeselinin Yapım ve Yönetmenliğini Candemir Sarı, Kurgu ve Metin Yazarlığını H. İlhami Temel, Sanat Yönetmenliğini Ali Emre Sarı, Görsel Yönetmenliğini S. Cemre Sarı üstlendi. Giresunlu ünlü Bağlama Sanatçısı Mehmet Gökçe’nin hazırladığı müzikler eşliğinde, seslendirmesini Semina Şenyurt’un yaptığı belgeselin Montajını Gökhan Demiray gerçekleştirdi.

İlhami Arslan Belgeseli https://www.youtube.com/watch?v=EP0GRHs2LjU adresinden izlenebilir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir