Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15162 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2018 - 21:58

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Yunanistan'da

Büyüt
Küçült
AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk,

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi (KEİPA) Hukuki ve Siyasi İşler Komisyonu’nun Elli İkinci oturumu Yunanistan’ın Kavala şehrinde düzenlendi.
Yunanistan Parlamentosu’nun davetiyle, 16-19 Ekim tarihlerinde Kavala’da gerçekleşen toplantıda, “Sendikaların KEİ Bölgesindeki Ekonomik İşbirliğinin Güçlendirilmesindeki Rolleri” konuşuldu.
Toplantıda konuşan KEİPA TBMM Komisyonu Başkanı, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, KEİPA üyesi ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesinin önemine değinerek, böylesi bir etkinlik kapsamında Kavala'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Öztürk konuşmasında; "Yakın dönemde, Türkiye, çalışma yasalarında önemli değişiklikleri hayata geçirmiştir ve süreç halen devam etmektedir. Temel amacı işçi haklarının sağlanması ve iş barışının tesis edilmesi olan sendikalara kamu çalışanları da kavuşmuştur. Türkiye’de memur sendikacılığı ilk olarak 1961 Anayasası’yla yasallık kazanmış ve daha sonra güçlenerek devam etmiştir.
Türkiye’de 2017 Ocak Ayı İstatistiklerine göre 12.699.769 kişi işçi statüsünde çalışmaktadır. İşçilerin 1.546.565 kişisi sendika üyesidir. İşçi kesiminde sendikalaşma oranı %12.18’dir. Kamu kesimi çalışanları arasında ise Temmuz Ayı itibariyle 2.452.249 sendikalı olabilecek kamu görevlisi yer almakta, kamu görevlilerinin 1.756.934 kişisi, diğer bir ifadeyle %71.64’ü sendikalı olarak çalışmaktadır. İşçi ve memur çalışanlar birlikte düşünüldüğü zaman, 15.152.018 çalışanın, 3.303.499 kişisi sendika üyesidir. Bu rakamlara göre, Türkiye genelinde sendikalaşma oranı %21.8’e ulaşmaktadır.
Türkiye’de bir sendikanın kurulması karmaşık bir süreç değildir. İşçi haklarının sağlanması ve iş barışının tesisi için kolay şartlara bağlanmıştır. Fiil ehliyetine sahip ve fiilen çalışan gerçek veya tüzel 7 kişinin bir araya gelerek istenilen birkaç resmi evrağı il valiliğine vermesiyle sendika kurulmuş sayılır.
Ekonomik açıdan yaşanan küreselleşme, sendikaların uluslararası ölçekte daha büyük bir konsolidasyonu gerektirmektedir. Sendikaların uluslararası platformlarda iş birliği içerisine girmeleri yavaş yavaş hız kazanmaktadır. Ulusal yapıların güçlendirilmesi ile birlikte, bölgesel düzeyde, KEİ ülkeleri arasında da iş birliğinin geliştirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle,  ekonomik, sosyal ve çalışma ilişkileri ile ilgili konularda bir diyaloğun geliştirilmesi amacıyla KEİ ülkelerinin sendikaları arasında bölgesel iş birliğine yönelik bir mekanizma kurulması önem arz etmektedir.’’dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir