Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8586 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   26 Şubat 2014 - 17:47

Masum insanları kış günü sürgün edenler Allah a nasıl hesap verecek

Büyüt
Küçült
Masum insanları kış günü sürgün edenler  Allah a nasıl hesap
Emekli Emniyet mensubu MHP Görele Belediye Başkan Adayı Muhammed Demirbaş 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra görev yeri değişen meslektaşlarına sahip çıktı.

17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra görev yeri değişen meslektaşlarına sahip çıkan Giresun Görele İlçesi Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Muhammed Demirbaş basına yaptığı açıklamada şu konulara yer verdi.

 Demirbaş” Türkiye’de 17 aralık’ta  savcılarımız  ve polislerimiz yapması gereken görevini yapmıştır. Yolsuzluk olduğunu tespit etmiş görevi gereği gözaltılar ve tutuklamalar yapmıştır. Bu savcılarımız ve polislerimiz 17 aralık’a kadar kahramandı sonra ne oldu da yolsuzluk olayları gün yüzüne çıkınca bir anda savcılar ve polisimiz hain oldu. Hükümet şunumu istiyor savcılar ve  polisler yolsuzluklara gözmü yumsun. Bağımsız yargı diyoruz bu  gün gelinen noktada yargının bağımsızlığı da kalmamıştır. Bu gün  yargı güdümlü, siyasi iktidarın talimatıyla hareket eden bir kurum haline  getirilmek istenmektedir. Onun için 17 aralık bana göre bir dönüm noktasıdır. Hükümet ülkeyi satmıştır. Hükümetin ve ona bağlı iş adamların yolsuzluklarını savcılar ve polisler meydana çıkarmıştır, hırsızlara dur demiştir . Bu durum  bu ülkeyi yöneten hükümetin işine gelmemiştir. Şimdi bu 17 aralık operasyonunun kumpas olduğu söyleniyor peki öyle ise neden savcılar görevlerinden alındı neden 3 bin’ e yakın polis müdürleri , daire başkanları ve polis görevlerinden alındı. Neden kış kıyamette bunca insan değişik yerlere sürgün edildi. Neden kolluk kuvetlerinin yönetmeliği apar topar değiştirilmek istendi. Eğer komplo ise neden bakanlar istifa ettirildi. Neden bakan çocukları ve banka genel müdürü tutuklandı . Bu komplo değil düpedüz yolsuzluk olayıdır. Hükümette kendini kurtarmak için bütün savcıların ve polis teşkilatındaki arkadaşların görev yerini değiştirmiştir .”dedi.

 

Dersaneleri kapatmak PKK’ya özerklik ilanına yarayacaktır

 

Gündemden düşmeyen dersaneler konusuna da değinen Demirbaş”Dersaneler Türkiye ve Türk gençliği için çok önemli. Bunlar ülkemizde yerleşmiş birer kurum haline gelmiştir. Çünkü dersaneler uzun zamandan beri Türk Milli Eğitiminin hayatındadır. Türkiyede devletin yapamadığı yada Milli Eğitime bağlı okulların yapamadığını dersaneler yapmış, öğrencilere ek ders ve rehberlik hizmeti verip yetiştirerek onların başarılı olmasını sağlamıştır. Türkiye’de dersaneler bu günün meselesi değildir. Dersaneler bu hükümetin zamanında da kurulmamıştır. Yıllardır eğitim sisteminin sebep olduğu bir eksikliği dersaneler gidermiştir. Bana göre dersaneler bir mecburiyettir. Okullarımız başarılı olmadığı için dersaneler doğmuştur ve yıllardan bu yana görevlerinin ifa etmektedir. Şayet  Milli eğitime bağlı okullar başarılı olsaydı dersanelere hiç ihtiyaç kalmıyacaktı. Talep olmayıncada kendiliğinden kapanacaktı. Türkiye için söylüyorum dersanelerin şöyle bir güzelliği daha var , bu gün ülkemizde liseyi bitirip üniversiteye gidemeyen  çocuklarımızın sokaklar da serseri,anarşist ve uyuşturucu müptelası olmasına engel olmuştur. Öğrencilerimize dersaneler rehberlik vererek bir sonraki üniversite sınavına hazırlamış aynı zamanda da ahlaken güçlendirmiştir , Özellikle güneydoğuda faaliyet gösteren dersaneler o yörede yaşayan işsiz gençlerimizin terör örgütünün kucağına düşmesine, dağa çıkmasına   engel olmuştur. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Hakkari gibi bir ilden dersaneler sayesinde derece yapan öğrenciler çıkmıştır. Bu dersanelere karşı çıkanlar bu ülkenin birlik ve beraberliğini istemiyen insanlardır . Farzedelim bu gün güneydoğuda dersaneler kapatıldı bu boşluğu kim dolduracak . PKK’nın uzantısı olan meclisteki BDP vekillerinin söylediğine göre pkk oralarda kendi etüd merkezlerini özel okullarını kuracak. Hükümet pkk’ nın yönlendirmesiyle bunun için dersanelere  karşı çıkmaktadır . Dersane konusu ilk olarak Oslada gündeme gelmiştir. İmralıdaki bebek katili dersanelerin kapatılması konusunda hükümete yükleniyor. Hükümette kapatmak için elinden geleni yapıyor. Ayrıca marka olmuş yurt dışındaki Türk Okullarını karalamak kadar yanlış bir şey olamaz. Başbakan Elçilere bu okulları yurt dışındaki yetkililer şikayet edin diyor, bu nasıl bir akıldır. Bizim yüz akımız olan, bizi en iyi tanıtan okullarımızı karalamak olacak iş değildir. Bunun hesabını hükümet veremez. Bunca yıllık emeğe yazık olur. ” diyerek sözlerine devam etti.

 

10 yıl iktidar partisine mensubtunuz Görele’ye ne yaptınız

 

Başında 10 yıldır iktidar partisi Belediye Başkanı olmasına rağmen Görele’nin şu anda adeta bir kasaba havasında, bir köy görüntüsünde olduğunu söyleyen Demirbaş “ Görele’nin hizmete ihtiyacı vardır bunun içinde mutlaka değişime ihtiyaç vardır. Görele halkının bir kereye mahsus parti ayırımı yapmadan bizi desteklemesi gerektiğine inanıyorum . Halkımız meseleye siyaset üstü bir yaklaşım gösterilmelidir. 10 yıldır AKP ‘den başkan seçilmesine rağmen  hiçbir iş yapmamış bir belediye başkanını bu gün yeniden partisi aday göstermediği için bağımsız olarak adaydır.  Bu arkadaşımız yeniden seçilsede Görele’ye yapacağı hiçbir şey yoktur. Kendi içinde bölünmüş bir AKP’ nin de Görele’de seçim kazanma ihtimali yoktur. Bu gün başkan adayı olan Erener yıllardır ilçe başkanlığı yaptığında Görele için ne yaptı ki bundan sonrada yapsın. Bunlar hala AKP’ nin 2009 senesindeki oylarının kendilerine verileceğini sanıyorlar. Bize Görele’de CHP ile yarışıyorsunuz diyorlar, bizde halkımıza diyoruzki gelin bize destek verin CHP olduğu yerde kalsın biz ipi göğüsliyelim . Ben sadece MHP’nin adayı değilim ben Görele’linin adayıyım. Biz hiç şüpesiz halkımızın desteğiyle seçimi kazanacağız. Görelenin bizim yapacağımız hizmetlere  ihtiyacı var. “dedi.

 

Asıl parelel devlet güneydoğuda kuruluyor

 

Son olarak gündemdeki parelel devlet konusuna değinen MHP Görele Belediye Başkan adayı Muhammed Demirbaş çarpıcı tespitlerde bulundu. Demirbaş”Buradan sayın Başbakana sesleniyorum  parelel devlet dediğiniz Türkiyede sizi 11 yıl önce iktidara taşıyanlar değimliydi. Bu gün ne değişti de bu insanalara akla izana sığmayacak  hakaretler yapıyorsunuz. Siz cemaat , parelel devlet derken güneydoğu nereye gidiyor. Güneydoğu’da pkk paçavraları özerkliği ilan edeceklerini söylüyor. Siz parelel devlet deyip türlü hakaretler ederken  bunlar güneydoğuda bağımsız devlet  kuruyorlar. Neden bunlar gündeminizde yok . Cemaati hainlikle suçlarken neden pkk’ya sahip çıkıyorsunuz. Neden onlara hiçbir şey söylemiyorsunuz. Hakkını arayan okuyarak belli görevlere gelmiş insanımıza parelel devlet diyerek neden dışlıyorsunuz. Sayın Başbakanım artık doğruları söyleseniz bu ülkenin parçalanmaya doğru gittiğini söyleseniz. Güneydoğu’daki bu yapılanmaya dur deseniz. Asıl parelel devletin pkk paçavraları olduğunu görseniz. Sayın Başbakanım türk milletine artık doğruları söyleseniz. “diyerek Başbakan’a tepkisini dile getirdi.

 

Haber : Turhan Sinirlioğlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir