Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 38086 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   26 Ağustos 2016 - 08:55

Aydındere Halkından Açıklamalara Tepki

Büyüt
Küçült
Aydındere Halkından Açıklamalara

Aydındere Halkının yaylalarında yaşanan elektrik sıkıntısı ile ilgili ulusal gündeme çıkan haberleri ses getirmişti.

Elektrik olmadığı için darbeyi bile 10 gün sonra öğrenen Aydındere halkı, imza toplayarak elektrik yol ve diğer sorunlarla ilgili seslerini duyurmaya çalışmışlardı. Ulusal gündeme çıkmayı başaran Aydındere, çözüm beklerken Giresun elektrik dağıtım şirketinin açıklaması hayal kırıklığı yarattı. Dağıtım şirketinin elektrik bağlanması için Yapı Kullanım Ruhsatının bulunması gerektiğine vurgu yapmasına tepki gösteren vatandaşlar, Değil yayla şehirlerde bile Yapı Kullanım Ruhsatı olmayan bir sürü binalar var. Yapı Kullanım Ruhsatı olmayan diğer illerin yaylalaraına elektrik bağlanırken neden buraya bağlanmıyor?” Diye soran Aydındere halkı, “ÇORUH EDAŞ’ dan kamuoyuna açıklama bizleri tatmin etmemiştir.

Diğer Elektrik şebekesi çekilen yaylalarda o kanunlar yok muydu? Burada Anayasamızın fırsat eşitliği ilkelerine uyulmadığı sonucu çıkıyor. Kanunlar herkes için geçerlidir. Karadeniz yaylalarının elektirk bağlantıları yapılırkende aynı kanun ve mevzuatlar vardı. İnsanları bu çağda karanlığa mahkum etmek ve bunu mevzuatlara bağlamak ne kadar doğrudur? Senelerdir elektirk mücadelemiz devam ediyor. Vergi veren, vatanını seven, geçimini hayvancılıktan kıt kanaat elde eden bu vatandaşlarımıza mevzuat ve kanun öne sürülürken aynı konumda ki yüzlerce yayla ve obaya elektirik veriliyor. Bu millet geçim derdine düşmüş. Yaylada bir derme çatma çadırı barakası var. Onada mevzuat ve kanunla hizmet yapılacaksa diyecek bir şey yok. Biz siyasilerimizden bu konuda destek bekliyoruz”diyerek çağrıda bulundular..



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir