Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10001 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2017 - 13:13

Başkan Çiler; ''Şebinkarahisar Buram Buram Tarih Kokuyor''

Büyüt
Küçült
Başkan Çiler Şebinkarahisar Buram Buram Tarih

GEBZE TİCARET ODASI BAŞKANI NAİL ÇİLER, ŞEBİNKARAHİSAR’IN TURİZM POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKTİ


Türkiye’nin en önemli kurumlarından Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Şebinkarahisar’ın doğal güzellikleri, tarihi kültürel eserleri ile konaklama tesisleri hakkında övgü dolu sözler sarf ederek Turizm potansiyeline dikkat çekti.
Şebinkarahisar Colonia Park otelde konaklama yapan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Şebinkarahisar’ın doğal güzellikleri ile tarihi, kültürel eserlerinden etkilendiğini belirterek Turizm için lobi faaliyetleri yapılması tavsiyesinde bulundu.
Gebze Ticaret Odası meclis üyeleri Hüsamettin Demir ve İbrahim Betil ile Şebinkarahisar Kalesi, Fatih Camisi, Taşhanlar ve tarihi çarşı bölgesinde dolaşarak bilgi alan Başkan Nail Çiler, Turizm potansiyelini iyi kullanmak gerek bu konuda Gebze Ticaret Odası olarak kurulacak bir platform vasıtası ile yardımcı olabiliriz, dedi.
Turizmin günümüzde dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Çiler; ’Şebinkarahisar’a baktığımızda yüzyıllardır bölgenin medeniyet ve ticaret merkezi olduğu görünüyor, Fatih Sultan Mehmet burada otağ kurmuş ve kararları önemli kararları burada almış. Şehirde dikkat çeken tarihi konaklar ve tarihi eserlerin fazlalığı, fakat Şebinkarahisar'ın tarihi dokusu tam anlamıyla öne çıkartılamamış. Kadim bir şehir ve medeniyetlere beşiklik yapmış tarih kokan bir şehir. Bence öncelikle Şebinkarahisar'ın turizm açısından öne çıkartılması gerekiyor. İnsanlarımızı buraya çekmek için bir hafta on gün konaklayabilecekleri yerlerin yapılması lazım, güzel tesisler mevcut, bunları çoğaltmak gerek. Anadolu'nun her karış toprağı bizim için kutsal ama bu topraklarımızın tanıtımına pek katkı sağlayamamışız. Avrupa'ya gittiğimizde bizi iki taştan yapılmış gelişi güzel yerlere götürüp tarihi antik kent diye gezdiriyorlar. Aslında tarih bizim ülkemizde ve buralarda, kıymetini bilmek gerekir.


HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

urizm sektörü, ülke ve bölge ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanlar arasında dostluk duygularının gelişmesine yardımcı oluyor ve ekonomik gelişme açısından da vazgeçilmez bir değer haline gelmiştir. Dolayısıyla Şebinkarahisar tarihi kültürel eserleri ve doğal güzellikleriyle oldukça önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğu görülüyor ve burası ‘’buram buram tarih kokuyor’’.. Turizmden daha fazla pay alabilmek için, sahip olduğunuz değerleri, en iyi bir şekilde değerlendirmeli ve gelecek kuşaklara aktarabilmek için özenle korumalısınız. Şebinkarahisar’ın turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesini temenni ediyorum, sıcak ilgi ve alaka için teşekkürlerimi sunuyorum’ ’ifadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir