Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 548291 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2019 - 20:41

Aydındere’nin İlk Bayan Muhtar Adayı İddialı

Büyüt
Küçült
Aydındere’nin İlk Bayan Muhtar Adayı

 

Bulancak İlçesine bağlı Aydındere’nin Derecikalan Mahallesi muhtar adayı Emine Akçal, ‘halkım beni seçerse pişman olmayacak.’

Aydındere’nin ilk bayan muhtar adayı olan Emine Akçal, 1987 Yılında Giresun’dan Yalova’ya göç etmiş, 26 yıl Yalova’da ikamet etmiş, 21 yıl Yalova Esnaf ve Sanatkarlar odasına kayıtlı olarak mermer atölyesi işletmeciliği yapmış, eşi Cafer Akçal ile birlikte atölyede işin bir ucundan tutmuş, bir mermer ustasının yapması gereken her işi yapmış, bu arada İlkokul diplomasını ve B sınıfı sürücü ehliyetini de almış.

Gurbette yaşadıkları sürece daima doğduğu yerlerin özlemi ve hasreti içerisinde olan Akçal ailesi Yalova’da ki işlerini çocuklarına devrederek, eşinin emekli olmasının akabinde 2013 yılında tekrar Aydındere’ye dönmüşlerdir.

Gurbette edindiği esnaflık ve işletmecilik tecrübeleri sayesinde Aydındere’nin sorunlarına da duyarlılık gösteren Akçal Aydındere Haber Editörü ile yaptığı görüntülü röportajında Aydındere’nin sorunlarını dile getirmiş, röportaj sosyal medya da yayınlandıktan sonra yurt içinde ve yurt dışında sorununların gündeme gelmesini sağlamıştı.

Aydındere Derecikalan Mahallesi Muhtar Adayı Emine Akçal konu ile ilgili bir açıklama yaparak, fikirlerini kamuoyu ile paylaştı.

Akçal’ın açıklaması aşağıdaki gibidir;

“Geçmişte başardığım işler neler yapacağımın işaretidir, halkım için ne yapsam azdır. Artık gençlerimiz gurbete gitmemesi gerekir onların geleceğini burada hazırlamamız gerekir. Buralarda gençlerimize iş olanakları sağlamamız gerekir. Bu nedenle Karagöl yaylasının kış turizmine ve yayla turizmine açılması gerekir. Şayet halkım beni seçerse bu konu için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Daha evvel sizin aracılığınızla elektrik, yol dedik, yetkililerin dikkatini çektik bunlar kısmen de olsa yapıldı. Şenlik dedik yapıldı.

Telefonlarımızın interneti çekmiyordu verici istedik  halkımızın imzalarıyla inşAllah ilkbahar veya yaz mevsimlerinde kurulacak. Naltaş'ın tepeye imza veren vatandaşlara ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu halkın sesini tüm dünyaya duyurdum.

Bundan sonra halkımız için yaşayacağız, ALLAH cc. Bana ömür verdiği sürece benim halkım çağdaş yaşamdan faydalansın diye çalışacağım.

Ayrıca bir konuyu daha dile getirmek istiyorum, Aydındere de bayanlar neden siyasette yok? Ben artık bayanlarımızın da siyasette yer almasını istiyorum ve bu yüzden ilk adımı atıyorum. Umarım bu hareketimle örnek olurum.  Yolumuza devam ama hep birlikte.”

 

Aydındere Haber: Dursun Demir



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir