Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11493 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   23 Aralık 2011 - 19:18

Başkan Karakılıç Belediye Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Büyüt
Küçült
Başkan Karakılıç Belediye Çalışmaları Hakkında Bilgi
Aydındere Belediye Başkanı Haydar Karakılıç, Belde de yapılan çeşitli hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Karakılıç Belediye Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi
 
Aydındere Belediye Başkanı Haydar Karakılıç, Belde de yapılan çeşitli hizmetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
Başkan Karakılıç, Aydındere Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Kahraman Memiş’e Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Aydındere – Kovanlık Kara yolu 2005 yılında karayolu ağına alındı, biz göreve geldikten sonra bütün enerjimizi Kovanlık Aydındere yolunun karayolları standardında yapılması ile ilgili harcadık, Ankara’da yaptığımız görüşmelerle, Karayolları Bölge Müdürlüğünden yetkililerin yolu incelemesi ve yolun durumunun yerinde görülmesini sağladık. 2010 yılı Nisan ayında yapılan toplantıda yatırım programı açıklanırken Aydındere yolu ile ilgili bir konu gündeme gelmedi, konu açılmayınca ben söz alarak, Bir önceki Valimiz Sayın Mustafa Yaman’a; sayın Valim Aydındere Kovanlık yolu gibi standardı olmayan ve bu kadar bozuk olan bir yol 10. Bölge Müdürlüğü dahilinde varmı, var ise kaç km? diye sordum, ben sadece bunu öğrenmek istiyorum dedim. Yatırım programına girdimi, girecekmi, yapılacakmı? diye sordum. Ayrıca benim bölgem Piraziz, Gülyalı ve Bulancak’ın Köylerinin Yaylacılık yaptığı bir yerleşim yeri olduğundan yaz sezonunda nüfusun 7- 8 binlere çıktığı ve yurt dışından gelen gurbetçilerimizin araçlarının olduğunu, Bizde devletin aracı ile o yol üzerinde hareket ederken gelen misafirlere karşı mahcubiyet duyduğumuzu ifade ettim. Bunun üzerine Vali Bey, Bölge Müdürüne talimat vererek yolun incelenmesini istedi.

"Aydındere yoluna girince arabanın altı vurmaya başladı"

Toplantıdan çıkışta Bölge Müdürümüzün Piraziz’e uğraması gerekiyordu, birlikte uğradık ve bana Aydındere yolunu incelemek üzere yola çıkmamızı, ama iki tane vasıtaya gerek olmadığını, binek oto ile gidebileceğimizi ifade ederek, Giresun Şefliğine ait Arazi aracının geri dönmesini söyledi.

Bunun üzerine ben; sayın müdürüm Aydındere yolunda bu hafif binek oto ile gitme şansımız yok, diğer arazi aracıda bizi takip etsin, Kovanlıkta taksiyi bırakır pikapla yola devam ederiz dedim. Müdür bana; o kadar kötümü? dedi. Ben efendim anlatabildiğim bu kadar, siz gidince göreceksiniz zaten dedim. Kovanlık’ı geçtik, Sohullu’dan sonra Aydındere yoluna girince arabanın altı vurmaya başladı.

Bölge Müdürü bana; “Başkan; haklıymışsın” dedi. Bindiğimiz hafif oto’yu Kovanlık’a geri gönderdik, gelen arazi aracı ile birlikte Aydındere’ye geldik. Böylelikle Bölge Müdürü yolun durumunu yerinde görmüş oldu, Bize bu yolun durumunu Bakanlıkla görüşeceğini, burada bir yatırım yapmak istediğimizde çözümünü bulacağını ifade etti. Sağ olsun Bölge Müdürümüz bize duyarlılık gösterdi, 2 milyon TL. ödenek aktardı. Bununla birlikte 2010 yılı Temmuz Ayında yolun ihalesi yapıldı. 2011 yılının başında yüklenici firma işe başladı, 6 km. yol yapılacaktı, bu çalışmanın içerisinde istinat duvarları ve kazılan toprağın miktarı da beklenenden fazla olunca 6 km. yerine 3 km. yapılabildi, şu anda çalışmalar devam ediyor. Milletvekilimiz sayın Nurettin Canikli ve diğer Milletvekillerimizle birlikte sayın Başbakanımıza durumu anlattık, Başbakanımız bizzat kendisi Nurettin Canikli’ye ve Sayın Bakan’a Aydındere yolunun ek yatırım programına alınması talimatını verdi. Nisan Ayında ek yatırım programına teklif edildi.

"Nihayet; yolun tamamamı yatırım programına alındı"

Biz yılda 4 - 5 kez Ankara’ya giderek Karayolları Genel müdürlüğündeki gelişmeyi sürekli takip ediyoruz. En son ekim ayında gittiğimizde Devlet Planlama teşkilatında çed' ten  muaftır yazısının beklendiğini, yazı geldiğinde ek yatırım programına gireceğini ve yolun tamamının ihale edileceği bilgisini aldık. Kasım ayında yatırım programına girdi, Devlet planlama teşkilatı onayladı, Aydındere yolu ile birlikte Güce’de yatırım programına girdi, Güce’nin 03.01.2012’de ihalesi yapılacak. Aydındere’nin de dosyası hazır. Şu anda yolda çalışmakta olan firma ek süre talebinde bulundu, yolun şu anda çalışma yapılan kısmı teslim alındıktan sonra, yapılacak olan kalan kısmının tamamı ihaleye çıkacak. İhaleyi alan firmaya Bin gün süre verilecek yani üç yıl. Bu bin gün sürede Kovanlık, Bayındır Köprüsü arasında 4 km. güzergah değişikliği var, burası Ahırlı tarafından ve dere içi gelecek, bu kısımda 60m. Civarında bir tünel çalışması yapılacak.

Biz Belediye ve kara yolları olarak yolun bazı bölümlerinde çalışmalar yaptık ama yolumuz üzerinde ağır tonajlı kamyonlar çalıştığı için çabuk bozuluyor fakat yinede çalışma yaptığımız kısımlard bir nebzede olsa idare ediyor. Yeterli çalışma yapamadığımız, Kısmen çalışma yaptığımız yer olan Akçal Köprüsü ile Akçal girişi arasında bulunan kısım en bozuk olan yer.

"Haberlerimizi yapan Basın Kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum"

Aydındere yolu ile ilgili sorunumuzu her platformda, her toplantıda kesinlikle dile getirdik, bunun en iyi bilen şahidi de Aydındere haber ekibi olarak sizsiniz, biz Aydındere haber ile devamlı istişare halinde ve dayanışma içerisinde olduk. Aydındere Haber ekibi Beldemizin yolu ile ilgili sürekli haberler yaptı, yaptığı haberleri diğer basınımız ile paylaşarak sorunun gündemde kalmasına ve dolayısı ile yapımı için yatırım programına alınmasına yardımcı oldu, şu anda Vekiller, Kurumlar, sayın Valimiz de dahil kimin yanına varırsak varalım, bizi gördükleri zaman Aydındere yolundan kesinlikle bir söz açılıyor, tabi ki bu kamuoyu ile olur, sıkıntıları anlatma ile olur. Sözün burasında yeri gelmişken Yol sorunumuz ile ilgili haberlerimizi yapan Basın Kuruluşlarımıza müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum.

Ülkemizde şu anda yayla turizmine önem veriliyor, yayla turizmi ile ilgili de ciddi manada yatırım yapılıyor, Paşakonağı tarafında asfalt çalışması var kış mevsimine girildiğinden bitirilemedi, yaz baharla bitecek, Paşakonağı, Kovanlık arası güvenlik yoluna alınıyor, bu yolda çalışma devam ediyor.

"Yol Medeniyet demektir"

Ayrıca; Semenden Karagöl vadisinden Yavuz Kemale kadar, Gümüşhane, Bayburt, Artvin’e kadar uzanan bir yayla güzergahı yolu yapılacak bu yol samsundan başlayacak. Bir yandan hava alanının açılması ve Aydındere yolunun Asfaltlanması ile birlikte yayla turizmi de gelişecek yükselecek. Bizimde gördüğümüz Aydındere’ye yapılacak en büyük hizmet Aydındere yolunun yapılması. Bunu biz ilke olarak benimsiyoruz bununla ilgili çalışmayı yapıyoruz.
 
Yol Medeniyet demektir, yol olmayan yerde medeniyet beklenemez medeniyetin gelmesi yol ile birliktedir. Tabi ki biz Aydındere Medeniyetsiz demiyoruz, Bizim vatandaşımız yıllarca bütün hizmetlerden geri kalmış, mağdur olmuş, cefa çekmiş.

"Bizim vatandaşımız her şeyin en iyisine layıktır" 
 Bizde belediye olarak Ana yolun yapılmasını beklerken bir yandan da merkez grup yollarımızın standart hale getirilmesi çalışmalarımız devam ediyor. 2011 Ocak ayında Belediye meclisimizde aldığımız karara istinaden grup yolarının genişletilmesi ve onarımı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 7km. Derecik alan, Aydındere Merkez arasındaki yolun çalışması bitti. Şimdi okulun bahçesinde çocukların oyun parkı ve öğrenci servislerinin park edeceği bir alan yapacağız. Aydındere Merkez’de Parke çalışmamız olacak.
 
2012 yılında burada bir genişleme ve düzenleme çalışmamız olacak, daha sonra diğer grup yollarımıza ağırlık vereceğiz, 2012’nin 6. Ayına kadar kiraladığımız iş Makinası ile grup yollarımızı standart hale getireceğiz. Yaz sezonunda da yayla yollarımızda çalışıyoruz, bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra 2012 yılında 6. Ayından itibaren parke taşı, park düzenlemesi, çeşme, oturmak ve piknik yapmak için oluşturulacak alanlar dahil daha bir çok çalışmalarımız devam edecek.

Bizim vatandaşımız her şeyin en iyisine layıktır, elimizden geldiğince el birliğiyle, Meclisimizle, Encümenimizle, Muhtarımızla, Azamızla hepsi ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımız devam edecek.
 

"Beldemizde toplam mahalle sayısı beş oldu"

Geçtiğimiz Ekim Ayında yaptığımız meclis toplantımızda bir karar aldık, buda şu şekilde, Beldemiz dahilindeki, Aydınlar Mahallemizin bir noktasındaki yerleşim yeri ile diğer bir noktasındaki yerleşim yeri arasında 25km. mesafe var. Bölgemizin coğrafi durumunun oluşturduğu olumsuz şartlardan dolayı vatandaşımıza hizmetlerin ulaşması noktasında çeşitli zorluklar çekiyoruz, yeni kurduğumuz mahallelerle birlikte vatandaşımıza daha iyi ulaşmak, daha iyi hizmet sunmak düşüncesindeyiz.

Meclisimizin oy birliği ile Beldemize 3 yeni Mahalle kurulması kararını aldık, Yeni kurulacak Mahallelerin isimleri ise şu şekilde. Yeni Mahalle, Güney Mahalle, Aydınlar Mahallesi.
 
Derecikalan Mahallesi, Merkez Mahalle ve yeni kurulan mahallelerimiz ile birlikte Beldemizde toplam mahalle sayısı beş oldu, İnşallah Beldemiz için hayırlı olur.
 
Yeni kurulan mahalle Muhtarlarımızın seçimi için yazışmalar tamamlandı, Mahalli idareler Müdürlüğünün teknik çalışmaları sonuçlandığında belli olacak.

"Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" 
Gurbetteki vatandaşlarımız müsterih olsunlar, ekibimizle birlikte bizler Beldemizin ne tür hizmetlere ihtiyacı olduğunu biliyoruz ve gerekli çalışmaları yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
 
Biz biliyoruz ki; gurbetteki vatandaşlarımızın da aklı fikri ve düşünceleri buralarda, yazın tatile geldikleri zaman huzurlu bir şekilde gezmek dolaşmak istiyorlar, bizde onların huzurlu bir şekilde tatilini yapmaları ve yanında getirdikleri misafirlerineiftiharla; işte burası bizim Beldemiz diyebilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
 "Sevgi ve selamlarımı gönderiyorum"

Yalova’ya gittiğimde yaşadığım bir anımı da paylaşmak istiyorum; Yalova’da Misafir olduğum evin İlk okul 4. Sınıfa giden çocuğuna, seni Aydındere’ye götüreyim dedim, ben Aydındere’ye gitmem dedi. Neden gitmezsin? Diye sorduğumda, çocuğun bana verdiği cevap çok manidar oldu, ‘çünkü oranın yolları çok çamurlu’ dedi. Çocuk haklıydı. Biz bunların da farkındayız, burada yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşayacakları ve gurbette yaşayan tüm vatandaşlarımızın iftihar la andıkları bir Belde nin oluşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Son olarak, Değerli Basınımız aracılığı ile tüm Aydındere’lilere ve gurbette olan hemşerilerime sevgi ve selamlarımı gönderiyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Haber - Fotoğraf: Kahraman Memiş


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir