Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 26150 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   03 Ocak 2017 - 13:59

Başkıran; Aydındere Beldesi ve Nuri Demir

Büyüt
Küçült
Başkıran Aydındere Beldesi ve Nuri

Karadeniz Gazetesi Giresun Temsilcisi ve Karadeniz Gazetesi Köşe yazarı Erkan Başkıran Aydındere Beldesi Belediye Başkanı Nuri Demir ve Beldenin sorunlarını köşesine taşıdı.

İşte Erkan Başkıran'ın köşesine taşıdığı o yazı...

Aydındere, Bulancak’a bağlı bir belde. Karagöl Dağı eteklerinde ve Bulancak’a mesafesi 50 km civarında. Yakın zamana kadar her şey büyük sorundu Aydındere’de. Ulaşım, elektrik, eğitim, sağlık, iletişim vb. liste uzar gider daha... Çetin bir coğrafyada ve uzakta olmak zordur. Böyle bir belde de yönetici, hele de belediye başkanı olmak ise daha da zordur.

Kendinden önceki iki belediye başkanının tüm çabalarına rağmen aşılamayan engeller ve yığılan sorunlar bekler. Nuri Demir, 2014 yerel seçimlerinde sandıktan başkan olarak çıkınca, işte tüm bu zorluklarla savaşmaya hazırdı. O, o coğrafyanın, beldenin insanıydı. Zorlukları yıllarca yaşamış ve tüm çilesini çekmişti. Şimdi görev zamanı, kendi insanına hizmet etme zamanıydı.

Beldenin en büyük sorunu olan ve yıllar önce karayolları ağına alınmasına rağmen bir türlü çözülemeyen ana yolun tamamlanması gerekiyordu. İşe ilk buradan başladı. Girişimleri ve mücadelesiyle yolla ilgili çalışmalarda sona gelindi. İyileştirmesi ve sanat yapıları devam eden yolun büyük kısmı onunla asfalt gördü. Eksiklikler de hızla tamamlanıyor.

Elektrik ikinci büyük sorundu. Trafoların yenilenmesi ve daha sağlıklı elektrik için hatlar yenilendi. Eskiden birbirine uzak; Aydınlar ve Derecikalan köylerinin birleşmesiyle oluşan Aydındere de ulaşılmaz mahalle yolları tek tek ilmek ilmek işlenerek iyileştiriliyor. Dar imkanlar ve çok kısıtlı bütçeye rağmen. Sağlık da büyük problemdi, eğitim de. Şimdi Kovanlık’ta kurulan 112 Acil istasyonu ile hastalar sağlığa daha yakın. İlçede bulunan sağlık ocağına haftada bir gün gelen doktorlar, yeterli sağlık hizmetini sunabiliyor. Eğitim olanakları; Merkezde bulunan ortaokul ve Derecikalan Mahallesi'nde bulunan ilkokul  ile sınırlıyken, başkanın girişimleri ile İmam Hatip Lisesi kuruldu. İlk defa bir spor tesisine kavuşan Aydındere’de 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir Futbol Tesisi kuruldu...

Başkan Demir, tüm zorluklara rağmen sürdürdüğü hizmet mücadelesinde yorulmuyor. Karagöl eteklerinde kurulan beldesinde; hayvancılıktan, turizme, yaylacılıktan, dağ turizmine, madenciliğe, HES’ler ve alternatif enerji kaynaklarına  geniş bir yelpazede fayda sağlamak için çalışıyor, projeler üretip, üretilen projeleri de yakından takip edip dahil olmaya gayret ediyor. Aydındere konumu itibarı ile Ordu Çambaşı ve Karagöl yaylaları ve yeşilyol ağının tam ortasında. Karagölde kurulacak kış turizmi tesislerine çok yakın. Yine bölgede zengin rezervlere sahip maden sahalarının tam üstünde... Zorlu, uzak fakat potansiyel bir coğrafya olan Aydındere’nin tüm bu zenginliklerinin farkında olarak, hizmetini sürdüren Belediye Başkanı Sayın Nuri Demir’i tüm bu farkındalıklarından dolayı da kutlamak gerek... Başarıları daim olsun.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir