Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10509 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2012 - 22:28

Bu proje Giresun İlini marka yapar

Büyüt
Küçült
Bu proje Giresun İlini marka
Bulancak İlçesine bağlı Yenice, Elmalı ve Naltaş Obalarının ortasında olan gölet için dev proje büyük heyecan yarattı.

Bu proje Giresun İlini marka yapar

 

Bulancak İlçesine bağlı Yenice, Elmalı ve Naltaş Obalarının ortasında olan gölet için dev proje büyük heyecan yarattı. Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük, Aydındere Belediye Başkanı Haydar Karakılıç'ın çabaları ile gündeme getirilen ve başarılarıyla ülke gündemini sık sık meşgul eden Bulancaklı hemşerimiz Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın desteği ile dev bir projenin başlangıcı yapıldı.


Yapay gölet muhteşem

doğayla birleşecek

 

             

              15 metre derinliğinde 300 metre eninde ve 1200 metre uzunluğunda yapılacak olan gölet kırmızı benekli balıkların avlandığı, çeşitli etkinliklerin düzenlendiği muhteşem bir gölet olacak. Geniş ve düz meralarda yapılacak düzenlemelerle adeta doğayla vatandaşın kucaklaştığı bir ortam sağlanacak.

 

Spor alanları oluşturulacak

 

              Göletin çevresinde golf, çim kayağı alanları, futbol, basketbol, voleybol gibi spor alanları oluşturulacak. Vatandaş bir çok aktiviteyi bir anda yapabilecek. Proje Bu yapısıyla bir spor merkezi görevini de üstelenecek.

 

Yazın çim kışın kar

kayağı pistleri oluşturulacak

 

              Gençlik spor müdürlüğünün araştırmaları sonucunda bu mevkide  5 Km doğal kayak pistinin olduğu tespit edildi. Yapılan araştırmalarda Türkiye'nin en iyi kar kalitesi olan kayak merkezinin bu bölgede olduğu ve 5-6 ay kar kayağı yapılabileceği öngörüldü. Yazın ise çim kayağı pistleri oluşturulacak. Bu projeyle hayvansal ve tarımsal ürünlerde organik bir pazar kendiliğinden oluşacak. Burada yapılacak proje hayvancılığa büyük katkı sağlayacak.

 

Teleferikle göl ziyareti

 

              Yine projede teleferik hattı kurularak 3000 metre yükseklikte ki krater gölüne teleferikle ulaşılacak.

 

Tatlı "Bu proje Giresun'un

markası olacak bir projedir"             

             

              Projenin başından bu yana  büyük katkı sağlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Kovanlık belediye Başkanı Mehmet Küçük ve Aydındere Belediye Başkanı Haydar Karakılıç'ın büyük gayreti olduğunu belirten AK Parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı,  "Belde belediye başkanlarımız Mehmet Küçük ve Haydar Karakılıç bu konuda inanılmaz bir istek ve çaba gösterdiler. Proje düşüncemizi  paylaştığımız Sayın Lokman Çağrıcı'da bize büyük destek verdi. Sayın Valimizin yine önemli destekleri var. Kendilerine teşekkür ediyorum.  Bu proje Giresun projesidir. Giresun'u Karadeniz ve Türkiye'de marka yapacak bir projedir. Projenin çizimleri yapıldı görüşmeleri ve yazışmaları hızlandırıldı. Yakın süreçte kazma vurulacak” dedi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir