Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12043 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2017 - 22:20

350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Temeli Atıldı

Büyüt
Küçült
350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Temeli

Aksu Mahallesi eski SEKA arazisi üzerinde inşa edilecek olan 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temeli; bugün Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli ve Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın katılımlarıyla atıldı.

Aksu Mahallesi eski SEKA arazisi üzerine kurulacak olan Eğitim Araştırma Hastanesi için 06 Nisan 2017 Perşembe günü  saat 11:00’de temel atma töreni düzenlendi.

350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temel atma töreninde konuşan Vali Hasan Karahan, Giresun’un uzun süredir beklediği bir yatırımın temelini atarak hayata geçirme yönünde ilk adımı atmaktan duydukları mutluluğu belirterek, “Hayırlı olsun.  Uzun zamandır beklediğimiz, uzun zamandır hasretini çektiğimiz Giresun’umuzun çehresini değiştirecek, kaderini değiştirecek güzel bir yatırım. Giresun fındığın başkenti bu zamana kadar inşallah sağlığında başkenti olacak. Fındığın başkenti olması coğrafi koşulların sonucundadır. Fakat Sağlık konusunda başkent olması yönünde ilerlemesi özellikle Sayın Başbakan Yardımcımızın başından sonuna kadar takip ettiği projeyle gerçekleşiyor. Giresun’umuz daha güzel hizmetlere layık. Giresun’umuz günden güne gelişerek gerçekten yaşanan, yaşanabilecek bir şehir oldu. Başhekimimiz Tuncer bey burada by-pas ameliyatı oldu ve 6 damarı değişti. Giresun bu şartlara ulaştı.  Emeği geçenleri tebrik ediyorum teşekkür ediyorum. Giresun daha iyi hizmetlere layık. Bu bölgemiz canlandı. Burası eski bir SEKA arazisiydi. Atıl durumdaydı yıllardır ama sorun çözüldü. Baş tarafta çotanak arena stadının temelini attık. Ortada TOKİ konutları yükseldi. Yarısı yapıldı TOKİ konutlarının, diğer yarısı da yapılacak. Bugünde temelini atacağımız hastaneyle birlikte burası gerçekten Giresun’un modern yüzü olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, “Hiç olmadığı kadar küresel ölçekte destek alan terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele sonucunda belini kırdık ve mücadelemiz sürecektir. Bütün bunlara karşı Türkiye'nin yatırımlarında hız kesmedik ve Türkiye üç kat daha büyüdü. Bu mücadele devam edecek. Bu topraklara saldırı devam ettiği sürece bu terörün bu topraklardan sökülüp atılması için bu mücadele kararlılıkla devam edecek. Bu milleti tek parça tutabilmek için devam edecek. Terör küresel ölçeklerde destek almasına rağmen aynı anda üç ayrı terör örgütü tarafından saldırı olmasına rağmen terörün belini kırdık. Bu mücadele devam edecek, diğer taraftan bu ülkenin zenginleştirilmesi için elbette sürdürmemiz lazım. Ülkeye yönelik tehditler var diye diğer yatırımlarla ilgilenemeyiz diye bir mazeret üretme şansımız yok. Şuanda ilimiz bölgemiz için önemli olan bir yatırımın temelini atıyoruz.”dedi.

"Sağlık hizmetinde Avrupa'dan öndeyiz"

Sağlık hizmetinde Avrupa ülkelerinden daha önde olduklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Nuretin Canikli, "Şuanda sağlık hizmetlerinden faydalanma imkânlarımız batı ülkelerinden ileri geçmiştir. Hızla daha da üst noktalara gidiyor. Türkiye'nin her yerine en ücra köşelerine dahi bu hizmetler dağıtılıyor. Terör mücadelemiz devam ederken ekonomik mücadelemiz de devem ediyor. Türkiye'nin her tarafından tehdit ve şokları da hesaba katarsanız biraz ekonomik daralma hafif kalır. Biliyorsunuz ki Türkiye'nin kredi notunu düşürdüler. Uluslararası kredi derecelendirme kredi notunu düşürdüler. Ancak Türkiye ekonomisi 2016 yılında yılda 3,5 büyüdü. Bakalım şimdi nasıl bir karar alacaklar. Şimdi bunu bekliyoruz. Şimdi bütün gözler onlar üzerinde takip edeceğiz. Bakalım şimdi rasyonel karar mı alıyorlar yoksa siyasi kararlar mı alıyorlar göreceğiz" diye konuştu.

"Bizden önce yatırımlar başlıyor ama bitmiyordu"

Geçmiş yıllarda birçok yatırımların yarım kaldığını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Canikli, "Burada sadece kaliteli fiziki yatırımların artırılmasının yanında Araştırma Hastanesi olarak hizmet verecek. Tıp biliminin en gelişmiş hizmetleri verilecektir. Özellikle hematoloji alanında üst haline getirilmesini amaçlıyoruz. Şimdiden iki tane YÖK tarafından hematoloji profesörü kadrosu açıldı. İhtiyaç duyulan kadro teknolojik, alet edevat ne varsa temin edilecektir. Hedefimiz en iyisini yapmaktır. Başka türlü bu ülkenin muasır medeniyet seviyesine çıkması mümkün değil. Öncü olmamız gerekiyor. Sağlık alanında bu bölge üniversitemiz öncü olacaktır. Temennimiz kısa zamanda bu yatırımın hizmete geçmesidir. Zaten 750 gün olarak ön görüldü. Muhteşem bir tesisi bu süre içerisinde tamamlanacaktır. Geçmiş dönemlerde başlayıp yıllarca bitirilememiş yarım kalan hizmetleri çok gördük. AK Parti olarak göreve geldiğimizde neredeyse iki yıl boyunca yatırım yapamadık. Çünkü ülkenin her yeri yarım kalan yatırımlarla doluydu. Ancak 2002 yılından beri böyle bir tablo yok. Yatırımlar başlıyor ve bitiriliyor. Kaynaklar çarçur edilmiyor. Şimdi bu yatırımlar devam ediyor. İnşallah bu hastane çotanak arena, morfoloji yatırımları tamamlanacak. İnşallah 17 kilometre tüneli bulunan güney çevre yolu projesi tamamlanacak. Gurur kaynağımız olan Eğribel tünelinin yüzde 50'si tamamlandı. Biz yapacağımız sözünü verdik ve verdiğimizi de yaptık" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Canikli ve Vali Karahan tarafından Eğitim Araştırma Hastanesinin temeli atıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 4 adet yeni ambulansın anahtar teslimi yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce ihale edilen Giresun 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi 95 Milyon TL sözleşme bedeli ile ihaleyi kazanan ATR Yapı Proje San. ve Tic. A.Ş.’ye  yer teslimi 30 Ocak 2017 tarihinde yapılırken ve sözleşmesine göre 750 günde tamamlanacak.

Aksu Mahallesinde inşaatın yapılmasına başlanılan arazi 1922 Ada 3 Parsel (Eski SEKA Fabrikasının bulunduğu arazi)’de toplam parsel alanı 76 bin 50 m² olan arazide bina taban alanı 13 bin 713,54 m², toplam inşaat alanı 72 bin 737,98 m² olarak yapılması planlanmaktadır. Bina içerisinde 28 otopark, bina dışarısında 836 otopark ve 46 engelli otoparkı olmak üzere toplam 910 adet otopark bulunmaktadır.

Yapılacak olan Eğitim Araştırma Hastanesi; Y, T ve P şeklinde 3 blok halinde 14 adet binadan oluşacak. Y Bloklar 4 adet binadan oluşmakta olup 7 katlı, T Bloklar 6 adet binadan oluşarak, 4 katlı olacak. P Bloklar 4 katlı 4 adet binadan oluşacak.  Her bina ait olduğu bina içerisinde birbirine bitişik olarak inşa edilecek olup birbirlerine kolayca geçiş sağlanacak.

Hastanede kreş, 4 adet günlük operasyon odası, 16 adet ameliyathane, Nükleer tıp, Patoloji, Radyoloji, Sezaryen Odası, Merkezi sterilizasyon, Eczane, Kardiyoloji, çeşitli laboratuvarlar, Çocuk, Acil, 43 yataklı Medikal Sığınak, 72 tek kişilik ve 80 adet çift kişilik oda, palyatif bakım yatak sayısı 27, yanık yatak sayısı 4 ve mahkum servisi yatak sayısı 5, Erişkin 1.-2. ve 3. basamak yoğun bakım yatak sayısı 72, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı 27 olup toplamda 99 yoğun bakım yatak sayısı vardır. Anjio salonu 2’dir. Poliklinik oda sayısı toplam 145’tir. Kemoterapi Polikliniği, Nükleer Tıp Polikliniği ve Diyaliz Polikliniği ile diğer poliklinikler de mevcuttur.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir