Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14237 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   21 Ekim 2012 - 00:16

Gazeteci Topkara'dan Aydındere Hes' e Ziyaret

Büyüt
Küçült
Gazeteci Topkaradan  Aydındere Hes e
Gazeteci Ferdi Topkara Bulancak ilçemizin Aydındere Beldesinin Derecikalan Mahallesinde bulunan ve yapımı 2010 yılında başlayan inşaatı hala devam eden O.D.F Yılmazlar İnşaata ait Hes Projesini yerinde inceledi

Son günlerde bilinçli bilinçsiz bir çok kesmin büyük eleştirilerine mağruz kalan projelerden ilk sırada Hes'ler.

 İlimizde şu anda yapımı devam eden tahmini 15 Hes projesi var ve yapılması planlanan 40 projede yolda. Hes: “Hidroelektrik santrallar suyun enerjisinden faydalanarak elektrik üreten yapılardır. Hidroelektrik santral, suyun potansiyel enerjisinin mekanik enerjiye ve mekanik enerjinin de elektrik enerjisine dönüştürüldüğü yerdir.” Yani derelerimiz üzerine kurulan tesisler sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlamak amacı ve elektirik üretmek için kurulan tesisler.

Sizlere bu hafta Bulancak ilçemizin Aydındere Beldesinin Derecikalan Mahallesinde bulunan ve yapımı 2010 yılında başlayan inşaatı hala devam eden O.D.F Yılmazlar İnşaata ait Hes Projesinden bahsedeceğiz.

Projeden bahsetmeden önce dikkatimizi çeken en önemli husus şu oldu. Hes Projesi İnşaatına varmadan Aydındere Beldesi ziyaretimiz sırasında vatandaşlarımız O.D.F Yılmazlar İnşaatı ve projeyi öve öve bitiremediler. Bölgeye büyük yarar sağladığını, zaman zaman devletin yapmakta geç kaldığı bir çok hizmeti beldeye yaptıklarını ifade ettiler.

Ancak en dikkat çeken husus ise özellikle şehir merkezlerinde çevreci ve bazı gruplar Hes Projelerinin doğaya ve bölgeye halkına büyük zararlar verdiğini iddia ederken, bu hususta büyük çaplı eylemler yaparken bölge halkının projeyi desteklemesi en dikkat çeken husustu.

Bizde bu sorunun cevabını tam anlamı ile öğrenmek ve siz okuyucularımız ile paylaşmak için bölge halkı ve proje sorumluluları ile geniş çaplı bir röportaj yaptık..

2010 Yılında Derecikalan Mahallesinde yapımı başlayan Hes projesini Türkiye’de bu işte uzmanlaşmış, baraj, Yol, Liman, Baraj Gövde Dolgu İnşaatları başta olmak üzere bir çok bölgeye büyük başarılı projeler gerçekleştirmiş O.D.F Yılmazlar İnşaat yürütmekte. Trabzon M.Ş’li bir şirket olan Yılmazlar İnşaat aynı zamanda ülkemizde bu konuda çevreye duyarlı ve zamanında teslim konusunda örnek gösterilen firmaların en başında.

Herşey planlandığı gibi yürümekte. Özellikle kışın çetin hava muhalefetine aldırmadan proje hızla devam ediyor. Planlandığı gibi de 2014 yılı içerisinde tamamlamak hedefindeler.

Proje bölge va çalışmalar hakkında Firma yetkilisi Mustafa Karaağaçtan görüşlerini aldık. Trabzonlu olmaları münasebeti ile bölgeye yabancı olmadıklarını ve kısa süre içerisinde adapte olduklarını ifade eden Karaağaç “şu anda bulunduğumuz Hes projemiz 2010 yılında başlamış olmasına rağmen uzun yıllar planlanmış ve büyük araştırmalar neticesinde başlamıştır. Sahile 80 Km olan bu bölgede dar kırsalında muhteşem ormanların içerisindeyiz. Projemize ilk adım attığım gün şunu çok iyi biliyorduk “Çevreye duyarlı, vatandaşlarımıza saygılı” olacaktık. Öyle olduk çünkü bu iki ana hususu unutursak asla başarılı olamayacağımızı biliyorduk” dedi.

BİZ HEP AYDINDERELİYİZ!
Firmamızın ve aile yapımızın temelinde her zaman “Küsmek darılmak için mazeret değil sevmek ve gönül almak için çareler aramak” vardır. Bizde o düşünceler ile bu bölgeye geldik. İlk başlarda burada yaşayan herkesi ziyaret ettik. Çalmadık, çay içmedik kapı bırakmadık. Ailemizden uzak kalsak bile hiç yabancılık çekmedik çünkü burda herkesi annemiz, babamız, kardeşimiz, abimiz ve bacımız gördük. O doğrultuda vatandaşlarımız ile ilişkilerimiz şu anda çok iyi o yüzden bizler burada belde halkının gönlüne inmiş durumdayız ve bizde en az onlar kadar Aydındereliyiz.

ÇALIŞANLARIMIZI BÖLGE HALKINDAN SEÇTİK.
Beldemizde ortalama 2500 kişi 110 hane bulunmakta. Şu anda Projemizde her evden bir kişi çalışmakta. Projemiz yapıma hazırlık aşamasında en başta planlanan bir çalışma idi bölge halkından yararlanmak. O sebebten çalışanlarımızın bir çoğu belde halkı. 2010 yılından bu yana aralıksız itinalı ile çalışmaktalar. Bizler firma olarak bölge halkından ve çalışmalarından çok memnunuz. Kısa bir süre içerisinde projemiz tamamlanacak olmasına rağmen biz burada çalışan vatandaşlarımızın birer kalifiye eleman olmalarına vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü şu anda çalıştırdığımız bir çok belde halkımız konkastör ustası, beton santral ustası ve çeşitli alanlarda kalifiye eleman olmuş ve bir çok sektörde rahatça iş bulacak konuma gelmişlerdir. Bizler hem bölge halkına istisnam ve ekonomik katkı sağladığımız için çok mutluyuz ayrıca bu meşakatli ve zorlu projede gece gündüz demeden var güçleri ile bizlere çalışan belde halkınada şükranlarımızı sunuyoruz.

ÇEVREYE DUYARLIYIZ.
Zaman zaman büyük eleştirilere mağruz kalan ve çevreye zarar verdiği iddia edilen Hes projelerini duymaktayız. Evet sorumsuz firmalar yüzünden bazı bölgelerde çevreye zararlar verildiğini duymaktayız. Ancak biz şunu çok iyi biliyoruz ormanlık bir alandayız ve çok duyarlı olmak zorundayız. İlk olarak evresel ve proje anlamında işinin ehli proje müdürümüz Tuncay bey bizim için en önemli etkendir. Her ay çevre denetleme müdürlüğünden projemizi denetlemeye gelmektedirler. Bu zamana kadar en küçük bir sorun yaşamadık. Zaten biz firma olarak önce oto kontrol sistemimizi oluşturduk. Herşeyden önce kendi denetimimizi kendimiz yapıyoruz. Proje müdürümüz inşaat alanımızın her noktasına hakim. Personelimiz en ince ayrıntıları atlamayarak öz verili bir şekilde çalışmaktalar. O yüzden çevresel etkenlere çok önem veriyor bölgeye zarar vermediğimiz gibi her geçtiğimiz alanda yeni dikimler yapmaktayız.

BÖLGEDE ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ YAPTIK
Bölgemize ilk geldiğimizde kapsamlı bir araştırma yaptık. Beldemize mahallelerimize ne gibi hizmetlerde bulunabileceğimizi sorduk soruşturtuk ve gönül rızası ile gücümüz nispetinde hizmetler yapmaya gayret gösterdik. Okul, cami, yol vb bir çok hizmetlere katkı sağladık. Biz O.D.F Yılmazlar İnşaat olarak bölgede Toplumsal Hizmetlere hep önem verdik. Belde Belediye Başkanımız sayın Haydar Karakılıç ile irtibatımızı hiç koparmadık. Genç, çalışkan ve başarılı başkanımız hem projemizin sorunsuz tamamlanmasında hemde bölge halkına hizmet açısından bizden desteklerini hiç çekmedi. Sağolsun bizde bölge halkımıza toplumsal çalışmalara asla sırt çevirmedik. Bu bölgede kalıcı bir şey bırakabildik ve belde halkına katkı sağladıksa ne mutlu bize.

TÜM AYDINDERE HALKINA TEŞEKKÜR EDERİZ.
2010 Yılında ülke ekonomisine katkı sağlamak amaçlı başlatmış olduğumuz projemize yılların getirdiği tecrübe ve kaliteli ve duyarlı iş anlayışımız işe devam ediyoruz. Bizler bu bölgeden çok memnunuz zor şartlar altında projemizi en iyi şekilde tamamlamak arzusundayız. Bizler ilk olarak çalışkan, özverili ve meşaketli Aydındere halkı ve proje çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkede bir çok projede imzamız olduğumuz gibi bu projemizede imza atmanın gurunu taşımaktayız.

BAYRAMINIZI KUTLUYORUM
Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesi ile birde mesaj yayınlayan O.D.F Yılmazlar İnşaat yetklisi Mustafa Karaağaçlı “Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı kutlar başta proje çalışanlarımız, Aydındereli hemşerilerimizin ve tüm ulusumuza huzur dolu aileleri ve sevdikleri ile mutlu bir bayram dilerim” dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir