Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 36840 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Şubat 2017 - 11:14

Bulancaklı mucit, sobayı kalorifere çevirdi.

Büyüt
Küçült
Bulancaklı mucit, sobayı kalorifere

                Giresun ili Bulancak ilçesinde yaşayan Mucit Mücahid Yüksel kendi evindeki sobayı kalorifer sistemine çevirdi. Tamamen ikinci el hurda malzemeleri kullanan mucit bir ay gibi kısa bir sürede Kalorifer sistemini evinde çalıştırdı.

                Bütün malzemeler hurdadan

                Bütün malzemeleri hurdadan aldığını ve çok küçük bir maliyete ortaya çıkardığını söyleyen Mücahid Yüksel “Evimiz sobalıydı, küçük bir bebeğim olunca kalorifer sistemine geçmemiz gerektiğini düşündük, ancak ilçemize gelmesi planlan doğalgazı da beklediğimiz için böyle bir masrafa girmenin gereksiz olduğunu düşündük. Bizde babamla kendi imkanlarımızla neler yapabileceğimizi araştırdık. Ve kendi kalorifer sistemimizi kendimiz kurmaya karar verdik. Öncelik bir hurda pazarından ikinci el hurda soba, kalorifer pompası vb malzemeler baktık ve şanslıydık bulduk.” Dedi.

Yüksel şöyle devam etti. “Hemen hurda sobanın içindeki tuğlaları sökerek sac malzemeden su tankı yaptık. Etrafını da ısı kaybını önlemek adına çamur malzemeyle kapattık.  Pompa, termostat gibi malzemeler ürünümüzü deneme yanılma yöntemiyle yüzlerce kez denedik. Babamla birlikte özverili çalışma sonucunda bir ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 300-350 lira maliyetle kendi kalorifer sistemimizi kurduk. Şu an itibariyle sistemizi hem soba olarak kullanıyor hem de bütün odalarımızı ısıtıyoruz. ” dedi.

Geliştirmeye devam edeceğiz

Yüksel “Sistemimizi geliştirmeye devam edeceğiz, şu anda soba borularında ki ısıya da peteklere vermek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Mucit’in bu icadından sonra mahalledeki komşuları soba dönüşümlü kalorifer sistemi için Mucit Mücahid Yüksel’den kendilerine de yapması için sipariş verdiği öğrenildi.

Mucit’in daha önce Karadeniz sarp fındık bahçelerinden odun taşımak için motorsiklete bağladığı özel motor ve römork ile odun taşıma aracı yaptığı öğrenildi.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir