Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12324 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   30 Temmuz 2012 - 22:37

Karagölde İnceleme

Büyüt
Küçült
Karagölde
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatlarıyla hazırlanan Giresun Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı'nın hayata geçirilmesi sürecinde yayla turizmini gündemine alan Marka Kent Giresun Ekibi, Karagöl mevkiinde incelemelerde bulundu.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatlarıyla hazırlanan Giresun Turizm Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı'nın hayata geçirilmesi sürecinde yayla turizmini gündemine alan Marka Kent Giresun Ekibi, Karagöl mevkiinde incelemelerde bulundu.

Giresun-Ordu-Sivas İllerinin kesişme noktasına yakın bir konumda, Giresun’un en yüksek ikinci dağı konumunda 3107 metre yükseklikteki doğa harikası zirvedeki göllerden özellikle Aygır Gölü, ulaşım kolaylığı ile dikkat çekiyor.

3 bin metrenin üzerindeki yüksekliği, gölleri, 12 ay erimeyen kar kütükleri ve manzaralarıyla ziyaretçilerine eşsiz bir ziyafet sunan Karagöl mevkiinin, sıcak ve nemden bunalanların kendilerini atabileceği en ideal mekanların başında geldiğini söyleyen ekibinin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, “Giresun’un, dünyanın önemli destinasyon merkezlerinden biri olabilmesi için yoğun çalışmalar başlatıldı. Şu anda Giresun Valiliği ile beraber 41 farklı turizm çeşidinde ‘Giresun nasıl dünyadan turist çekebilir’ ile ilgili süreç başladı. Ve hızlı bir şekilde de devam ediyor.” dedi.

Doğa sporu ve adrenalin sevenler için Karagöl’ün çok ideal bir mekan olduğuna vurgu yapan Çelik, Karagöl’de yaz-kış kar görmenin mümkün olduğunu belirterek, “Burası özellikle özel yerleri keşfetmek isteyen ve doğa sporları yapmak isteyenlere çok güzel bir imkan sunuyor. Karagöl’ün sadece Türkiye’deki doğa severlerin değil, dünyadaki doğa severlerin de çok önemli uğrak merkezlerinden bir olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

              Giresun Valisi Dursun Ali Şahin´e bağlı olarak çalışan Marka Kent Giresun Ekibinin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik  Giresun´un seçkin iki seyahat acentesi ile birlikte oluşturdukları Karadeniz´de Yaz Aylarında Kartopu Oynama tur programının yeni bir konsept olduğunu belirterek, " Gerek Türkiye´den gerekse Avrupa ve Arap ülkelerinden Karadeniz´e tur yapan firmalar artık klasikleşen güzergahları kullanıyorlar. Bizler Giresun olarak çok farklı konseptler ile Karadeniz turizmine  yenilik katıyoruz. İlk Eko Turizm köyü ile başlayan, izleyenleri kahkahalara boğan Şeyhli Kına Geceleri ile devam eden yenilikler dizisine şimdi de yaz ortasında Kardan Adam Yapma ve Kartopu Oynama tur programları ekliyoruz. Bu tur programlarının özellikle Arap ülkelerinden ve büyük şehirlerden bölgemize gelen turistlerin çok ilgisini çekeceğine inanıyoruz." dedi. 

 Gruba Almanya´dan katılan Serhat Yurtsever Karagöl yaylalarına ve Aygır gölüne hayranlığını gizleyemeyerek şöyle dedi; " O kadar çok gezdim Almanya’da ama bu kadar güzel cennet gibi bir yer hayatımda görmedim.”

          Aydındere Belediye Başkanı Haydar Karakılıç da Marka Kent Giresun ekibinin seyahat acenteleri ile birlikte oluşturdukları programa destek verdiklerini belirterek, " Giresun´a gelen turistler bizim konuklarımızdır. Kendilerine gereken her türlü desteği vereceğiz. Örneğin, Bektaş yaylasına kadar otobüsler ile gelecek konuklarımızı buradan arazi araçlarımızla alacağız ve rahat bir yolculuk ile göllerimize çıkaracağız. Hem kendilerine eşi benzerine rastlayamayacakları yaylalarımızda off road heyecanı yaşatacağız, hem de yaz aylarında kar görme imkanı sunacağız" dedi.              Hafta sonu Karagöl´de fizibilite çalışmaları yapan Sema Tur´un sahibi Sema Karataş ve tur operatörü Enver Türkmen de bu programların Karadeniz turizmini geliştirerek beraberinde bir çok yeni sektörü doğuracağını belirttiler ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin´e Giresun´da turizmi geliştirmek için yaptığı çabalardan dolayı teşekkür ettiler.            Sıcaktan kavrulan sahil şeridinden Karagöl´e çıkarak çok farklı bir gezi gerçekleştiren konuklar iftarı Bektaş´ta yaparak İnece Köyü´ne geldiler. Köylüler konuklara önce odun ateşinde kaynamış süt mısırı ikram ettiler ve daha sonra kına gecesi eğlencesi düzenleyerek misafirlerine neşeli bir akşam hediye ettiler.             Karadeniz Turizmine yeni bir boyut kazandıran bu programa Giresun´da bulunan Tabya Tur´dan ve Sema Tur’un www.tatilkaradeniz.com web adresinden ulaşılabilinir.

   
     

        




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir