Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7891 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   03 Eylül 2013 - 09:06

Taşocağında Alicengiz Oyunu

Büyüt
Küçült
Taşocağında Alicengiz
Doğankent ilçesi Güvenlik Köyü sınırları içerisinde Doymuşaltı mevkiinden alınan granit taşlarının yetkisiz kişilerce ruhsat izni olmadan başka yerlere nakledildiği anlaşıldı.

TAŞOCAĞINDA ALİCENGİZ OYUNU

Doğankent ilçesi Güvenlik Köyü sınırları içerisinde Doymuşaltı mevkiinden alınan granit taşlarının yetkisiz kişilerce ruhsat izni olmadan başka yerlere nakledildiği anlaşıldı.

Jandarma 156’ya yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Doğankent İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri, Doğankent-Kürtün Karayolu güzergâhındaki Güvenlik Tüneli’nin dış yüzeyinde, eski Tirebolu-Torul Karayolu üzerinde Doymuşaltı mevki olarak adlandırılan bölgede Özkandazoğlu Lmtd.Şti. tarafından işletildiği ve ruhsatlı olduğu iddia edilen alanda yapılan tespitte, şirket yetkililerinin kendilerine sunduğu belgelerden şüphelenmeleri üzerine Giresun İl Özel İdaresi, Ruhsat Şube Müdürlüğünden teknik eleman isteyerek söz konusu firmaya ait işletme ruhsatının sınırlarının tespitini istedi.

Doğankent Kaymakamlığı  İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının  ısrarlı takipleri sonucunda Giresun İl Özel İdaresinden gelen teknik elemanların yerinde yaptıkları inceleme ve tespitler sonucu çıkartılan granit taşların Giresun İl Özel İdaresine ait işletme bölgesinden kaçak ve izinsiz olarak çıkartıldığı anlaşıldı.

Resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgilere göre; Özkandazoğlu Lmtd.Şti. adlı firmanın 2013 Mart ayında Giresun İl Özel İdaresi ile yaptığı Rödovans anlaşması gereğince Maden İşleri Genel Müdürlüğünden kendi adına aldığı ruhsat sahası içerisinde kalan belirli bir bölgenin işletme iznini 100 Bin TL bedel karşılığında Giresun İl Özel İdaresine devrettiği ve bedelini de peşin olarak aldığı, şu anda bu şirketin taş ocağı olarak kullandığı alanında yapılan anlaşma gereğince İl Özel İdaresinin işletme izni sahası içerisinde kalan bölge olduğu anlaşıldı.

Olayın ortaya çıkması üzerine Giresun İl Özel İdaresi tarafından Doğankent Kaymakamlığına taşocağının durdurulması hususunda gönderilen yazılı talimat üzerine harekete geçen Doğankent İlçe Jandarma Komutanlığı görevlileri ilgili firmaya bu alanda herhangi bir çalışma yapmaması gerektiği, çalışmaların izinsiz yapılması nedeniyle faaliyetlerinin durdurulduğuna dair yazılı tebligatın yapılmasına rağmen ilgili firma tarafından 2-3 gün daha burada bulunan taşların çok sayıda kamyonla Gümüşhane ili Kürtün İlçesinde bulunan taş kırma ünitesine taşındığı öğrenildi.

Doğankent İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bu olayın birkaç kez kanunlara aykırı olarak gerçekleştirildiğinin tespit edilmesine rağmen alanda bulunan taşların tamamen izinsiz olarak il dışına nakledilmesi karşısında devletin ilgili kurumları tarafından hiçbir cezai müeyyide uygulanmaması da manidar bulundu.

Alınan son bilgilere göre bir önceki Giresun Valisi ile yapılan bu protokolün iptal edilerek, Giresun İl Özel İdaresi tarafından Rödovans anlaşması  gereğince ödenen 100 Bin TL’nin ilgili firma tarafından tekrar geri yatırılarak bu alana ait işletme ruhsatının kendi üzerine devredilmesini talep edeceği ancak yeni Giresun Valisi Hasan Karahan’ın olayı enine boyuna araştırmadan bu işlemin altına imza atmayacağı söyleniyor.

Bu olayın önümüzdeki günlerde çok daha fazla usulsüzlüklerinin ortaya çıkacağı ve olayın boyutlarının tahmin edilenden daha büyük olduğu da kulaktan kulağa söylenti olarak Doğankent ilçesinde dile getiriliyor.

Doğankent Gazetesi olarak bizde bu olayın yakın takipçisi olacağız ve gelişmelerden kamuoyunu anbean bilgilendireceğiz. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir