Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11481 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   17 Ekim 2012 - 08:37

Vatandaşlarımıza Hizmet Etmek için Çalışıyoruz

Büyüt
Küçült
Vatandaşlarımıza Hizmet Etmek için
Başkan Karakılıç Aydındere Beldesi' ndeki çalışmalarla ilgili açıklamada bulundu

BİZ AYDINDEREYE DEĞİL TÜM VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ.


1999 yılında Aydınlar ve Derecikalan köylerinin birleşmesi ile kurulan Aydındere beldesi 2012 yılının sonlarına geldiğimiz bu günlerde Giresun`da Turizm cenneti olmaya aday bir belde haline geldi.


Bulancak ilçemize 60 km uzaklıkta olan ve Bektaş, Paşakonağı ve Çambaşı yaylaları eteklerinde bulunan bu şirin ilçemizde bu günlerde yürütülen yoğun çalışmalar hızla devam ediyor.


Gazeteci Ferdi Topkara’nın ziyaret ettiği Aydındere Beldesi adeta bir şantiye alanına dönüşmüş. Her virajda bir kamyon, her mahalle ve sokakta çalışan bir iş makinesi görmemiz mümkün.


Şehir merkezine 60 kım uzaklıkta olan beldede ise adeta boşta hiç kimse yok. Bölgede bulunan Hes firmaları, Granit ocağı ve Altın madeni işletmesi personelinin büyük kısmını belde halkından oluşturmuş.


10 yıl sonra Aydındere beldesini Türkiyenin en gözde yayla turizm cazibe merkezi olarak görmek istediğini ve çalışmalarını bu doğruda belirten Aydındere belediye başkanı Haydar Karakılıç “şu anda yaptığımız çalışmalar sadece belde halkımız için değil tüm vatandaşlarımız içindir. Çünkü ümit ediyorum ki çalışmalarımız tamamlandığında, projelerimiz gerçekleştiğinde tüm Giresundan Karadenizden ve tüm yurttan bir çok turist bölgemize gelecektir.”


Sizlere bu hafta Aydındere beldesi ziyaretimizden ve Genç Belediye başkanı Haydar Karakılıç’ın çalışmalarından bahsedeceğiz.



 

KOVANLIK – AYDINDERE YOL İHALESİ TAMAM
 
Aydındere Beldesinin ve burada yaşayan vatandaşların yıllardır en büyük sorunu Kovanlık ve Aydındere arasında bulunan yoldu. Özellikle çetin geçen kış aylarında vatandaşlar ulaşımda büyük sıkıntılar çekiyor, büyük mağduriyetler yaşanıyordu. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde göreve gelen Aydındere Belediye Başkanı Haydar Karakılıç’ın ise vatandaşlara en büyük sözü bu yolun yapımıydı. Başkan Karakılıç bölge milletvekillerininde desteğini alarak 2010 yılında bu sorunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bildirdi. Başbakanın talimatı ile yok yapım projesine koyuldu ve bu yıl ihalesi yapıldı. Çok kısa bir süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kovanlık-Aydındere grup yolunun ortalama 3 sene içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

BELEDİYE BİNASI TAMAM
 
2009 yılında göreve başladığı zaman sadece temeli ve kabası atılmış Aydındere Belediyesi hizmet binasını hızla tamamlayıp hizmete açan Başkan Karakılıç ayrıca binanın alt kısmına şadırvan ve wc yaparak belde halkının kullanımına açmıştı. Sadece binanın dış cephe kaplaması kaldığını belirten Başkan Karakılıç “Kısa bir süre içerisinde hizmet binamızı tamamlayacağız. Belediyemize ve halkımıza böyle modern bir bina kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

KISKANILACAK BİR MEYDAN GELİYOR
 
Beldenin bir meydanı olmadığından vatandaşların daha rahat hizmet ve yaşam alanları açmayı planlayan başkan Karakılıç hemen kolları sıvamış ilk olarak Belediye hizmet binasının ve Aydındere Caminin önünde bulunan geniş alanda ilk kamulaştırma çalışması yapmış. Alt yapı çalışmalarınıda tamamlayan Başkan 2013 yılı başında Kır kahvesi, misafirhanesi ve alışveriş imkanları sağlayacak şehir merkezlerinde görmeye alıştığımız parke döşeli bir meydanı Aydındere halkının hizmetine sokacak.



AYDINDERE ŞANTİYESİ
 
İlçede her mahalle ve sokakta iş makinaları yoğun bir çalışma içerisinde. İlk belde meydanına kurulan konkastor sistemi ile tüm beldenin yollarının alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor.
Bi yandan iş makineleri yeni yollar açıyor, bi yandan mevcut yollarda iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Başkan Karakılıç ilk olarak alt yapıya önem vermiş çünkü kış aylarının çetin geçmesinden yapılan yollar büyük zararlar görüyormuş. Calismalara su tahliye kanalları yapılarak baslamis yollarda oluşabilecek tahripler minimum’a indirilmiş. Çünkü yoğun yağışı olan Aydındere beldesinin en büyük sorunlarından bir tanesi aşırı yağıştan dolayı yolların tahrip olmasıymış.
Bir aracın zor geçtiği Aydındere yolları hemen hemen hepsinde genişletilme çalışması yapılmış. Beldede tüm mahallelere giden yollar iyileştirilerek her haneye rahat ulaşım sağlanmış.
Uzun yıllar devletin yetim bıraktığı Aydındere Belde belediye başkanının büyük çabaları ile merkez köylerimizdeki yol standartlarına ulaşmış. Başkan Karakılıç’ın kısa vadede düşüncesi ise tüm yolları beton ve asfalt yapmak.

YAYLA BAĞLANTI YOLLARI TAMAM
 
Bektaş, Paşakonağı ve Çambaşı yaylaları eteklerinde olan beldede bu yaylalara araç ile ulaşmak adeta imkansızmış. Ya arazi aracınızın yada traktörünüzün olması gerekiyormuş. Belde Belediye Başkanı Haydar Karakılıç tüm bağlantı yollarını açarak yaylalara ulaşım sağlamış. Gelecek yıl bu bölgelerde çalışmaların olacağını ifade eden Başkan Karakılıç “ister Belde merkezi, ister mahallelerimiz, ister yayla bağlantı yollarımız olsun ilk alt yapı çalışmalarını tamamladık. Çamur, bataklık olan yollarımıza yoğun çalışmalar ile dolgu malzemeleri ile standart hale getirdik, çalışmalarımız bu bölgelerimizde devam edecek” dedi.

TURİZME ÖNEM VERİYORUZ

Yeşilin ve mavinin tam göbeği olan bu şirin beldemizde genç başarılı ve dinamik Belde belediye başkanı Haydar Karakılıç’ın büyük projeleri var. Görüşlerini aldığımız Başkan Karakılıç şu ifadelere yer verdi “Yeşilin ve mavinin buluştuğu şirin Aydındere beldemiz asla tahrip olmamış ve bozulmamış doğası ile Giresun ve Karadeniz bir yana Türkiyenin yayla turizmine aday tek beldesidir. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda devam etmektedir. İlk olarak Kovanlık ve Aydındere grup yolumuz ihale edildi bu proje kısa bir süre içersinde tamamlanacak. Görüldüğü üzere Belde merkezinde ve yayla bağlantı yollarında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında Belde belediyesi olarak turizm atağı adında düğmeye basacağız. Belediyemiz öncülüğünde bir proje hazırlatarak bölgemizde ormanlık bir alan içersinde doğanın tam göbeğine bungola evlerden oluşan bir turizm cazibe merkezi ile ilk adımı atacağız ve akabinde bölgemizin tanıtımını yaparak yatırımcıları Aydındereye davet edeceğiz.”

BU DOĞA HARİKASINI GÖRMEK HERKESİN HAKKI
 
Belki bir çoğunuz Aydındere Beldesinin adını ilk defa duyuyorsunuz ancak betonlaşmamış ve tahrip olmamış doğası, temiz havası, sıcak kanlı halkı ile çok kısa bir süre içerisinde turizm cazibe merkezi olacağı açıkca görülen bakir bir bölge. Gelecek yıllardan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla yatırımcıların gözdesi olacağı düşünülmekte.

AYDINDEREDEYİZ
 
Beldeye ulaştığımızda sarı cizmesi, adeta çamura bulanmış aracı ile bizi karşılayan Aydındere belde Belediye başkanı Haydar Karakılıç 2009 yılında göreve başladığı ilk günden bu yana gece gündüz demeden yoğun bir çalışma içerisinde olduğu açıkca görünmekte. Görüşlerini aldığımız Aydındere belde Belediye başkanı Haydar Karakılıç “Haftanın sadece bir yada iki günü şehir merkezine iniyoruz o da resmi yazışmalarımızı yapıyor, beldemiz için resmi kurumlarda bulunan görevlerimizi gerçekleştiriyoruz. Biz diğer kalan zamanlarımızın hepsini beldemizde halkımızın içinde ve çalışmaların tam içinde harcıyoruz. Devam eden projelerimizin yakın takipcisiyiz. Böylece hem çalışmaları yerinde görüyor, yerinde denetliyor ve sorunları hızlıca çözümlüyoruz. Ayrıca belde halkımız ile iç içe olarak vatandaşın sorunlarını yerinde tespit ediyoruz.”

BEŞ KİŞİLİK DEV KADRO
 
Dokuz belediye ercümeni ile alınan ortak kararları hızlıca yerine getiren belde başkanı ve personeli açıkcası beş kişilik dev bir kadro oluşturmuş. Yapılan çalışmaları gördükce başkan dahil beş personeli olan Belde belediyesi çalışma azmi ile görenleri hayret içinde bırakıyor.

KIŞ GELMEDEN BİR ÇOK PROJEYİ TAMAMLAYACAĞIZ
 
Hafta içi hafta sonu, gece gündüz demeden yoğun bir çalışma içinde olan Belde belediye başkanı Haydar Karakılıç “kış gelmeden devam eden bir çok projeyi tamamlayacağız çünkü kış mevsiminde hava muhalefetinden dolayı beldemizde çalışma yapmak ve iş makinesi çalıştırmak mümkün değildir. Başta yol iyileştirme çalışmalarımız olmak üzere devam eden projelerimizin büyük kısmını tamamlayacağız” dedi.

KAPALI YOLUMUZ KALMADI KALMAYACAK
 
Geçen yıl ve geçmiş yıllarda yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan belde yollarında iş makinelerinin motorunu hiç durdurmayan başkan Karakılıç bu yılda vatandaşlarımızı mağdur etmemek için belde merkezine ve şehir merkezlerine rahatca ulaşım sağlayabilmek için kar ile mücadele çalışmalarına bu yılda devam edecek. Başkan Karakılıç yaptığı açıklamada şu anda tüm iş makinelerimiz ve ekipmanlarımızın bakım ve onarımı tamamlandı. Ekip ve ekipman olarak çetin geçeceğini düşündüğümüz kış ayına hazırız.

BELDE HALKIMIZ HERŞEYİN EN İYİSİNE LAİK
 
Çok uzun yıllar köy iken özel idare ve devletin imkanlarından sahil şeritlerinde bulunan köylere istinayen daha az hizmet almış belde ve belde halkı artık hak ettiği hizmetleri almaya başlamış. 2009 yılında göreve başlayan belde belediye başkanı Haydar Karakılıç elinin değdiği heryeri güzelleştirmiş. Gelecek dönemde aday olduğunu belirten başkan Karakılıç “yarım kalan ve hayata geçirmek istediğimiz projeleri tamamlamak için bir döneme daha ihtiyacımız var çünkü belde ve bölge halkımız hizmetlerin en iyisine laiktir” dedi.
BELDE GENÇLERİ UNUTULMADI

Gençler için belde belediyesi imkanları ile bir halı saha yapımına başlayan başkan Karakılıç bu projesini de kısa bir zamanda tamamlayacak. Beldeye şehir merkezlerinde görmeye alıştığımız bir halı saha spor kompleksi kazandıracak olan Karakılıç “beldemizin gençlerinin spor yapacağı bir alan yoktu, gelen talepleri kulak ardı etmeyerek bir halı saha spor kompleksi temelini attık. Çok kısa bir süre içerisinde bu projemiz tamamlanacak” dedi.
Aydındere belde halkının sosyal ve kültürel hayatının genişlemesi ve gelişmesi için bir çok projesi olduğunu belirten Aydındere belde belediye başkanı Haydar Karakılıç “Giresunun tam zirvesinde rakım olarak en yüksek beldedeyiz. Yüksekte izleyen halkımız, vatandaşlarımız sosyal ve kültürel faaliyetlerden uzak kalmaması için büyük atılımlar başlatacağız. Bizim vatandaşlarımız herşeyin en iyisine laiktir”.

YENİ BİR HİZMET BİNASI GELİYOR
 
Eski okul bölgesinde yepyeni bir hizmet binasının temelini attık. Ayrıca okul çevresinde ve ana artellerde taş duvar, yol iyileştirme çalıştırması ve parke çalıştırmalarına başladık. Hizmet binamız tamamlandığında beldemize konuk evi, toplantı salonu, kurs verilebilecek derslikler, imam evi ve misafirhane kazandırmış olacağız.

BELDEDE İŞSİZ SAYISI SIFIR
 
Aydındere bölgesinde bulunan ve yapımı devam eden 3 adet Hes projesi, üretim yapan bir granit ocağı ve şu anda zemin etütleri yapılan bir altın madeni bulunmaktadır. Buraya gelen tüm yatırımcılar özellikle belde belediye başkanı Haydar Karakılıç’ın girişimleriyle personelin büyük bir kısmını belde halkından oluşturmuştur. Başkan Karakılıç konu ile yaptığı açıklamada “proje sahibi yatırımcılar personellerini belde halkından seçerek beldemizde işsizlik sıfıra inmiştir ve ayrıca halkımız yaptıkları iş neticesiyle birer kalifeye eleman olarak birnevi hayatını garanti altına almışlardır. Bu doğrultuda hem beldemizin ekonomik olarak büyümesinde hemde iş istisnamı ile büyük bir çaba sarf etmiştir” dedi.

İŞİN EHLİ İNSANLARIN BÖLGEMİZDE OLUŞU ONUR VERİCİ
 
Aydındere beldesinde bulunan ve yapımı devam eden Hes projelerini ve yatırımcılarını yakından takip ettiklerini belirten Karakılıç özellikle kamoyundan bazı bölgelerde Hes projelerinin doğaya zarar verdiği lanse edilmektedir. Bizim artı şansımız bölgemizde bulunan firmaların hem işinin ehle olmasından hem doğayı ve bölgemizi bizler kadar sevdiğinden en küçük bir zarar vermedikleri gibi yeni dikimler yaparak doğaya zarar değil yarar vermektelerdir. Bu özenli çalışmalarından dolayıda bölgemizde bulunan tüm yatırımcılara teşekkürü bir borç bilirim.

VATANDAŞ OLDUKCA MEMNUN
 
Aydındere beldesinde görüş ve düşüncelerini aldığımız vatandaşlarımız ise şu ifadelere yer verdi. Beldenin genç, çalışkan ve dinamik bir belediye başkanı olmasından ötürü beldenin çok geliştiği konusunda mütabık olan belde halkı dahada büyüyeceklerine canı gönülden inanmaktalar. Geçmiş yıllarda şehir merkezlerine ulaşımın çok zor olduğunu, mahallelerinde bırakın yolu patika bir yolun dahi olmadığını ancak günümüze geldiğimizde her evin kapısına yeni yollar açıldığını belirttiler. Kısa bir süre içerisinde Aydınderenin köy-belde havasından çıkıp küçük bir şehir olacaklarına inanan vatandaşlar azimli çalışmalarından dolayı belde başkanı Haydar Karakılıç ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

BELDE İMKANLARI NE KADAR Kİ BU ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
 
Başkan Karakılıç’a beldede yapılan çalışmaları gördükten sonra şu soruyu iletmek sorunluluğunu hissettik. Başkanım iller bankasının belde belediyelerine gönderdiği para ortada. Bu çalışmaları nasıl gerçekleştiriyorsunuz?
“Bizler devletimizden gelen parayı sadece vatandaşlarımıza hizmet üretmekte kullanıyor, fuzuli harcamalardan kaçınıyoruz.”

GURBETÇİLER HAYLİ MEMNUN
 
İlimizde büyüklüğüne göre en çok göç veren beldelerimizden ilk sırada olan Aydınderedir. Ancak her yıl beldelerini ziyarete gelen gurbetçiler yapılan hizmetlerden ve beldenin değişiminden oldukca memnun.
Son olarak görüşlerini aldığımız Aydındere belde belediye başkanı Haydar Karakılıç gazetemiz imtiyaz sahibi Ferdi Topkara’ya görüşlerini şu şekilde bildirdi.
“Çalışmalarımız ortada, biz yerel seçimlerden sonra parti rozetimizi çıkarıp vatandaş odaklı hizmete başladık ve devam ediyoruz. Partili partisiz, oy veren vermeyen tüm vatandaşlara kapımız açık. Bu zamana kadar ayrımcılık yapmadığımız gibi bundan sonrada yapmayacağız. Aydınlar mahalleside bizimdir, Derecikalan mahalleside bizimdir. Biz laf değil hizmet üretiyoruz. Seçimlerden önce söz verdiğimiz bir çok projeye başladık, bir çoğunu tamamladık, bazıları devam etmektedir.
Alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra Aydındere bölgesini turizm cazibe merkezi yapmak için büyük atılımlar gerçekleştireceğiz. Bizler aslında sadece Aydındere halkına değil tüm Giresun, Karadeniz ve tüm yurtdaşlarımıza hizmet ediyoruz çünkü inanıyorum ki 10 sene sonra bölgemiz yurdumuzun bir çok bölgesinden gelen vatandaşlarımızı ağırlayacaktır.
Buradan gazetemiz aracılığı ile tüm vatandaşlarımızı beldemize bu doğa harikası güzelliklerini görmeye davet ediyor ve ayrıca mübarek Kurban bayramlarını en içten dileklerimle kutluyor, küçüklerin gözlerinden, büyüklerimizin ellerinden öpüyor, başta Aydındere halkımıza, gurbette bulunan Aydındere hemşerilerime, tüm Giresunlu vatandaşlarımıza ve yurtdaşlarımıza saygı ve selamlarımı iletiyorum.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir