Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 56092 kez okundu. | Kategori : AYDINDERE
Haberin Tarihi :   03 Ağustos 2018 - 02:18

Yalova Giresunlulardan Bulancak Karagöl Yaylasında Coşkulu Şenlik

Büyüt
Küçült
Yalova Giresunlulardan Bulancak Karagöl Yaylasında Coşkulu

Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin organize ettiği, Giresun’un Bulancak ilçesi Aydındere Beldesi Karagöl Yaylasında ilk defa düzenlenen 1. Aydındere Karagöl Yayla Şenliği belde ve ilçe sakinlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Deniz seviyesinden 3 bin 275 metre yükseklikte olan krater göl görüntüsü ve berraklığıyla doğa severleri kendisine hayran bırakan Giresun Karagöl Yaylasına Turizmcilerin daha çok ilgisini çekmek için düzenlenen 1. Aydındere Karagöl Yayla Şenliği 27-28 Temmuz tarihlerinde Karagöl Yaylası Elmalı obasında gerçekleşti.


Yalova Giresunlular Derneği öncülüğünde, Bulancak Belediyesi, Aydındere Belediyesi ve Kovanlık Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen yayla şenliği 2 gün boyunca Mavi Karadeniz Tv ekranlarından canlı olarak yayınlandı.
Sunuluculuğunu Zafer Camaltı nın yaptığı, Giresun’un önemli seslerinden Işıl Işıl, Güzel Esma, Yusuf Tepe, Hamza Usta ve “İnece Grup Horon” ekibinin sahne aldığı  şenlikte, Bulancak Mehteran Takımı “Ceddin Deden”, “Fetih Marşı” ve “Hücum Marşı”nın da aralarında bulunduğu eserleri seslendirdi.


KARAGÖL BİR MARKADIR
Kıran kırana geçen Şenlik Ağası seçimlerinde ise Ali Şahan şenlik ağası seçilirken, Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Arslan yaptığı açılış konuşmasında, “Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu, Yağlıdere kısacası tüm Giresunlular olarak 1. cisini düzenlediğimiz Aydındere Karagöl yayla şenliğimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Giresun’un bir sürü yaylaları var neden Karagöl yayla şenliği diyen soran arkadaşlarımız var. Bende onlara Karagöl bir markadır. Giresun’un simgesidir. Artık deniz turizmi bitti, yayla turizmi başladı. Karşıda karı görüyorsunuz bu kar erimeden üzerine kar yağıyor. Bu doğal güzellikleri rabbim bize bahşetmiş. Bizler de bu güzelliklerin kıymetini, değerini bilelim sahip çıkalım. Karagöl’ü turizmcilerin sürekli uğrayacağı bir yer haline getirelim, İnşallah bu Karagöl yayla şenliğimiz geleneksel olur, bizden sonra gelenlerde ömür boyu devam ettirir” dedi.

5 DÖNEMDE BÜYÜK TECRÜBE EDİNDİM
Yalavo Giresunlular Derneğinde yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı ile başladığı görevine 5 dönemdir derneğin başkanı olarak devam ettiğini belirten Arslan, “ Yalova Giresunlular Derneği olarak bu güne kadar Giresun'a ve Giresun toplumuna ve cemiyet hayatına yakışır bir şekilde hizmet etmeyi sürdürdük. Bugünde bu şenliğimiz ile bölgemizin gelişimine katkı sağlamayı düşünüyoruz. Bu şenliğimizin düzenlenmesine katkı sağlayan tüm belediye başkanlarıma, sponsorlarımıza ve değerli işadamlarımıza sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum” dedi.
İLK OLMASINA RAĞMEN KALABALIK DİKKAT ÇEKTİ
Karagöl Yayla Şenliğine Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, Kovanlık Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, Bulancak Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Gültekin, Milletvekili Aday adaylığı için istifa eden Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük, Milletvekili Aday adayı Dursun Karahasan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir