Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22241 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2019 - 01:25

BAŞKAN AKSU 10 YILINI VE GELECEĞİ ANLATTI

Büyüt
Küçült
BAŞKAN AKSU 10 YILINI VE GELECEĞİ


Belediye Başkanı Kerim Aksu, Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesinde beraber yürüdüğü yol arkadaşları ile 10 yılın filmini ve kendi yaşamından anıların yer aldığı  “Giresun’un Kerim’i“ belgeselini izledi.
Salonu dolduranların, “Samanyolu“ şarkısı eşliğinde sahneye çıkan Kerim Aksu; “Daha yapacak çok işimiz, beraber başaracağımız çok projelerimiz var. Umut Giresun’dan doğacak, Trakya’dan doğacak, İç Anadolu’dan doğacak, Ege’den doğacak, Umut Türkiye’den doğacak. Umutla, yılmadan, bıkmadan çocuklarımıza gurur duyacakları, sevgi duyacakları bir Giresun ve Türkiye bırakacağız“ dedi.
Hazırlanan iki ayrı filmi izleyen Başkan Aksu şunları ifade etti; “Öncelikle arkadaşlarıma teşekkür ederim. 10 yıllık görev süremiz boyunca yaptığımız çalışmaları bizlere hatırlattılar. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Giresun Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde yine beraber olacağız. Türkiye’de her ilde Kültür Merkezini bakanlık yapıyor, sadece Giresun’da belediye yapıyor. Şuanda devam eden projelerimiz var. Makine İkmal Müdürlüğü yeni hizmet binası ve ihalesi yapılan Kültür ve Sanat Merkezimiz. Bir de sizlere teleferik projemizden bahsetmek istiyorum. İzinleri alındı, çalışmalar devam ediyor. Gemiler Çekeğinden Kale’ye teleferik yapacağız. Bu ayın sonuna doğru bu konuyu ayrıntıları ile kamuoyunun bilgisine sunacağız. Şubat ayında yeni dönemde yapacağız bütün projeleri de sizlere açıklayacağım. Bu şehirde elimizin değmediği, çalışma yapmadığımız hiçbir mahalle sokak yok.“
İktidar partisi adayının trafik sorununu dal çık projesi ile çözeceğini açıklamasına işaret eden Başkan Aksu; “Bunu yapacak olan Karayollarıdır. 16 yıldır iktidardaydınız yeni mi aklınıza geldi. İktidar projelerimize destek verilmezken, önümüz kesilmeye çalışılmıştır. Giresunlu hiç bir baskıya boyun eğmez. Yan yolu dahi halen belediyemize vermediler. Biz bütün engellemelere rağmen hizmet ürettik, bahane üretmiyoruz. Bizim iktidar gücümüz yok, ondan daha büyük halk gücümüz var, sevgi gücümüz var. Biz yapılanı inkar etmedik. Ancak sadece Giresun’a özel hangi hizmet geldi. Gören var mı?  Özel İdarede şuanda mazot yok, burayı bitirdiler umarım şiddetli bir kar yağışı olmaz, köylerdeki vatandaşlarımızın yollarını açamazlar. Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi parti rozetimizi çıkarıp, Giresun rozetimizi takacağız demiştik. Hiçbir zaman hiçbir insanımızı birbirinden ayırmadık. Bütün mahallelere sokaklara hizmet götürdük. Şehrin tamamına yakınına doğalgaz geldi, bütün yolları yıkıldı. Katkı payı 2 milyon lira aldık, en az 50 milyon lira harcadık. Eğer doğalgazın getirdiği bu ilave yük olmasaydı, birçok projemizi tamamlamış olacaktık. Geçtiğimiz 10 yıllık süreden sonra önümüzdeki 5 yılda bu şehirde üst yapı çalışmaları adına çok ciddi yatırımlar göreceksiniz. Benim bir hayalim vardı, onu da önümüzdeki dönemde yapacağım. Şehir içi tramvay sistemi yürüyüş ve bisiklet yolu. Önümüzdeki dönemde bunları yapmak istiyorum“ şeklinde konuştu.
Başkan Kerim Aksu konuşmasının devamında ; “Toki’nin düzeninden Giresun halkını kurtaracağım. TOKİ müteahhit oldu, kuruluş amacının dışında çalışıyor. Ekonomik durumu iyi olmayan insanlarımızı ev sahibi yapmak istiyorum. Belediyemiz kendi yapacak ve maliyetine bu evleri ihtiyaç sahiplerine kazandıracak. Bu projeye de Yeniyol Hopcuk mevkiisinden başlayacağız.
Beni işe adam aldı diye eleştiriyorlar, ben hiç kimseye hangi partilisin diye sormadım işe gerçekten ihtiyacı olanları aldım. Keşke bu şehrin çocuklarına iş olanağı sağlasalardı da kimse ilimizi terketmeseydi. Önümüzde yaklaşan seçimler var, ben buradan bütün Giresunlulara sesleniyorum; “Benim yaklaşan seçim için hiçbir endişem yok. Halk bizim çalışmalarımızı neler yaptığımızı iyi biliyor. İnsanların içine inerseniz bunu çok iyi anlarsınız. Ülkede yaşanan ekonomik kriz insanlarımızı derinden etkiliyor. Umut Giresun’dan başlayacak, Edirne’den Kars’tan başlayacak,  umut Trakya’dan doğacak, İç Anadolu’dan doğacak, Ege’den doğacak, umut Türkiye’den doğacak. Bu faiz, bu yokluk düzeninden artık kurtulma zamanı geldi. Çocuklarımıza gurur duyacakları Giresun, gurur duyacakları Türkiye bırakacağız. Daha yapacak çok işimiz var. Sizleri seviyorum. Çok çalışacağız ve beraber başaracağız.” Şeklinde konuşmasını tamamladı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir