Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16724 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Mart 2019 - 20:57

BAŞKAN AKSU’DAN OSMAN AĞA SORUSU İÇİN TRT’YE KINAMA

Büyüt
Küçült
BAŞKAN AKSU’DAN OSMAN AĞA SORUSU İÇİN TRT’YE

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu TRT 1 kanalında Engin Altan Düzyatan ile Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün ortaklaşa hazırladığı “3’te 3 Tarih’te“ isimli yarışma programında Milli Mücadele Kahramanımız Milis Yarbay Osman Ağa’ya yönelik haksız ve rencide edici soruya tepki göstererek, TRT’yi kınadığını açıkladı.
Başkan Aksu; “Devletin yönetimindeki TRT 1 kanalında tarihi gerçeklerden uzak olarak, Milli Mücadele kahramanımız Osman Ağa’ya yönelik ; “ TBMM’nin 1. Dönem çalışmalarına son verilmesine neden olan siyasi gerginliğin temelini oluşturan olayda, 1923 yılında Topal Osman tarafından öldürüldüğü anlaşılan milletvekili kimdir?” ifadesini soru olarak yayınlanması tarihe, Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanlığını yapmış Milis Yarbay Osman Ağa ve Giresunlulara saygısızlık ve haksızlıktır” dedi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu konuyla ilgili şunları dile getirdi: “Kurtuluş mücadelesine 2 gönüllü alayla katılan Giresunlular, vatan savunmasını canları pahasına yapmışlardır. Osman Ağa ve arkadaşları 5 bin kişiyle gidip, 250 kişiyle dönmüştür. Vatanın bölünmez bütünlüğü için 2 gönüllü alay kuran, canlarını ortaya koyan tarihi şahsiyetlere bu şekilde yayın yapmak haksızlık ve saygısızlıktır. TRT1 kanalı yöneticilerinin bu konuda derhal soruşturma başlatmalarını, milletin vergisi ile çalışan TRT’nin milletin kahramanlarını karalayan yayınlarını şiddetle kınıyorum.”
Belediye Başkanı Kerim Aksu daha önce de TRT Belgesel kanalında yine buna benzer bir saygısızlık yapıldığını hatırlatarak; “ Topal Osman’ın koltuğunda oturan belediye başkanı olarak bu saygısızlığı yapanların peşini bırakmayacağız “ şeklinde sözlerini tamamladı.

Programın yayın linki aşağıdadır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir