Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17983 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Aralık 2019 - 12:26

Bulancak Belediyesi Avrupa Hareketlilik Ödülüne Layık Görüldü!

Büyüt
Küçült
Bulancak Belediyesi Avrupa Hareketlilik Ödülüne Layık

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasından kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası (EUROPEAN MOBILITY WEEK) etkinliklerine katılan Bulancak Belediyesi, 2019 yılında ilk kez verilen “Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülü”ne layık görüldü.

 

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından her yıl kentlerde hareketliliği artırmak, güvenli yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak erişilebilir şehirler oluşturmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasına bu yıl 50 ülkeden 3 binin üzerinde şehir katılırken, Türkiye’den 64 belediye katıldı.

 

Ülkemizde, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yürütülen etkinlikler kapsamında, belediyelerin bu özverili çalışmalarını ödüllendirmek ve diğer belediyeleri de teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez Avrupa hareketlilik Haftası Ulusal Ödülleri verilmesine karar verildi.

  

Bu yıl ilk kez verilen Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülleri kapsamında; “Avrupa Hareketlilik Haftası Faaliyetleri”, “Kalıcı Önlemler” ve “22 Eylül Arabasız Gün” kıstaslarını yerine getiren 39 belediyeden 15’i ödül almaya hak kazanırken, Bulancak Belediyesi de tüm kıstasları yerine getiren yoğun bir etkinlik takvimi katılımıyla ödüle layık görüldü.

 

Etkinlik Koordinatörlüğünü, Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem ve Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Personeli Zafer Çamaltı’nın yürüttüğü hafta boyunca; Bulancak Engelliler Derneği, Türkiye Gençlik Vakfı Bulancak Temsilciliği, Bulancak Gençlik Derneği, Bulancak Bisiklet Topluluğu, Bulancak Farkındalık Platformu gibi sivil toplum kuruluşları da paydaş olarak etkinliklerde yer aldılar.

 

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın talimatlarıyla ilçede bir süredir yapımı sürdürülen “Entegre Bisiklet ve Engelli Yolu” etkinliğin merkezine alınarak törenle açılışı yapılırken, hafta boyunca; bisiklet turları, belgesel film gösterimi, Engelsiz Şehir ve Bisiklet konulu söyleşiler, Arabasız Gün etkinlikleri gerçekleştirildi

 

Ödüller Seçkin Bir Juri Tarafından Tespit Edildi!

 

2019 Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülleri seçkin bir jüri tarafından tespit edilirken, Juride;  Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkan V. Prof. Dr. Şükrü Karatepe başkanlığında; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, AB Başkanlığı Katılım Politikası Daire Başkanı Elif Kurşunlu ve AB Türkiye Delegasyonu Basın Müşaviri Miray Akdağ yer aldılar.

Ödüller Şubat ya da Mart ayı içinde Ankara’da düzenlenecek törenle teslim edilecek.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir