Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11580 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2017 - 10:47

Nitratlı Gübrelerin Kullanımı Ve Satışı

Büyüt
Küçült
Nitratlı Gübrelerin Kullanımı Ve
Tarımda Kullanılan Nitratlı Gübrelerin Kullanımı Ve Satışı İle İlgili Uygulama Esasları Düzenlendi

​          Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Talimatıyla; Tarımda kullanılan Nitratlı gübrelerin sevk, satış ve çiftçilerimiz tarafından satın alıma sistemleri aşağıdaki gibi düzenlenmiştir. Buna göre:

         1-Kalsiyum Amonyum Nitrat (% 33 AN) gübresinin TARIM AMAÇLI kullanımı TAMAMEN YASAKLANMIŞ olup, satışı olmayacaktır. Yed-i eminde bulunan bu gübrenin yed-i emin işlemi aynen devam edecektir.

          2-Potasyum Nitrat ve Sodyum Nitrat gübresinin satışı serbest bırakılmış olup, yed-i emin durumları serbest bırakılacaktır.

          3-Kalsiyum Amonyum Nitrat (% 26 CAN) gübresinin sevk ve çiftçiye satış işlemi kontrollü bir şekilde yapılacak olup, yed-i eminleri serbest bırakılacaktır.

          4-Gübre Takip Sistemine Kayıtlı olmayan dağıtıcı/bayiye kesinlikle kuruluşlar tarafından gübre sevki yapılmayacaktır.

          5-Çiftçilerimizin ihtiyacı olan Kalsiyum Amonyum Nitrat gübresini alabilmeleri için Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt yaptırmış olmaları, kayıt yaptırmayanların yaptırmaları aksi takdirde ÇKS sistemine kaydı olmayan çiftçilerimize söz konusu gübreden almaları mümkün olmayacaktır.

          6-Çiftçilerimiz İl/İlçe Müdürlüklerine başvurarak ÇKS sistemindeki arazi miktarına göre E-REÇETE alarak gübre satan dağıtıcı/bayilerden gübresini alacaktır.

         7-Dağıtıcı/bayi çiftçilerimize e-reçete ile gübre satarken; fatura, "ÇİFTÇİ YOL KONTROL BELGESİ" düzenlemek zorundadır. Çiftçilerimiz gübreyi köyüne sevk ederken bu belgeler mutlaka istenecektir.

        8-Çiftçilerimiz satın aldıkları Kalsiyum Amonyum Nitrat (% 26 CAN) gübresinin araziye uygulanması için ilgili İl/İlçe Müdürlüğü personeli, danışmanının, eğer çiftçi söz konusu gübreyi Tarım Kredi Kooperatifleri ve Fındık Tarım Satış Kooperatiflerinden aldığı takdirde bu kuruluşların personeli, danışmanları nezaretinde kullanması gerekmektedir.

        Gübre Dağıtıcı/bayi, Tarım Kredi Kooperatifleri, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri ve çiftçilerimize duyrulur.

         T.C.GİRESUN VALİLİĞİ

İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir