Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8107 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Aralık 2016 - 00:29

Özden: ''Kimseye Paspas Olmam''

Büyüt
Küçült
Özden: Kimseye Paspas

Bağcılar Doğankent Derneği’nin Mevlid Kandili dolayısıyla düzenlediği mevlit programına katılmak üzere İstanbul’a Gelen Ak Parti Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden Bursa ve İstanbul’da bulunan Doğankent sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.

Bursa’da Bulunan Doğankent Çevre Köyleri Derneği ziyaretinin ardından Çatak Köyü Derneği ve Bağcılar Doğankent Sosyal Yardımlaşma Derneğini ziyaret eden Özden Bağcılar Doğankent Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen mevlit programına katıldı. Mevlit programı sonrasında Beykoz’da bulunan Doğankent Çevre Köyleri Derneği’ni ziyaret eden özden burada hemşehrileri ile sohbetinin ardından Çatalağaç Köyü Derneği’ni ziyaret etti. Özden Çatalağaç Köyü Derneği’nde Doğankent ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

DOĞANKENT İÇİN SİYASET YAPIYORUZ.

Doymuş Köyü ve Çatalağaç Köyü sınırları içinde yapılacak olan Tabiat Parkı projesi ile ilgili yaptıkları çalışmayı ve projenin son durumu ile ilgili bilgiler veren Özden, “Sosyal medyayı çok etkin kullanan bir siyasetçiyim. İstanbul’a her geldiğimde mümkün olduğunca tüm derneklerimizi ziyaret etmeye çalışıyorum. Siyaset yaparken insanlarımıza dokunmak, onların bize dokunmasını sağlamak için bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Burada sizlerin isteklerinizi ve varsa Doğankent için düşüncelerinizi, projelerinizi ya da sorunlarımızın çözümü için önerilerinizi dinlemek istiyoruz.” dedi.

DOĞANKENT’E KAYMAKAM ATANACAK MI?

Doğankent’e kaymakam atanmamasının sorulması üzerine Özden, “Yaklaşık 4 yıldır Doğankent’te görev yapan çok değerli bir kaymakamımız vardı. Temmuz ayında ataması çıkan kaymakamımız bildiğiniz sebeplerden dolayı görev süresi uzamıştı. Aynı zamanlarda göreve geldiğimiz kaymakamımız Uğur Köroğlu ile çok uyumlu bir çalışma içinde olduk. Uğur Bey Doğankent’in her sorununu bilen, her köyünü, hastasını, ihtiyaçlısını bilen ve Doğankent’i karış karış gezen bir kaymakamdı. Doğankent’in sorunlarının çözümü için çok gayret gösterdi. Sizlerin huzurunuzda Doğankent’e verdiği hizmetler için kaymakamımız Uğur Köroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinde kendisine başarılar diliyorum. Devletimizin en kısa sürede ilçemize kaymakam atayacağını düşünüyorum.” dedi.

HES ÖZELLEŞTİRMESİ BAŞLANGIÇTA MAĞDURİYET YARATTI

Doğankent’in nüfusunun artırılması konusunda yapılan çalışmaların yanında Doğankent HES’in özelleştirilmesiyle Doğankent’in önemli bir nüfus kaybına uğradığının belirtilmesi üzerine Özden, “Evet başlangıçta böyle bir mağduriyet yaşandı gibi. Doğankent HES’te sadece 42 tane memur çalışıyordu. Böyle bir işletmenin bu kadar memuru istihdam etmesi devletin işlemesinde bir yük. Burada görev alan bir çok arkadaşımıza özelleştirmeyi alan firmada iş imkanı sunuldu. Kabul edenler işlerine başladı. Şirket Doğankent HES’in üretim kapasitesini 170 KV’ya çıkarmak için yeni pir proje yapıyor. Bu da Doğankent’te yeni istihdam alanları demek. Şu anda şirket Doğankent’ten 36 güvenlik görevlisini işe aldı. Bu bölgedeki yatırımlarda bizler siyasetçi olarak Doğankentlilerin istihdam edilmesi için gereken çalışmayı yapıyoruz.” dedi.

TİREBOLU-TORUL KARAYOLU’NUN GÜNAHI TİREBOLULARIN

Tirebolu-Torul karayolunun duble yol olması için çalışmaların ne zaman başlayacağının sorulması üzerine Özden, “Tirebolu-Torul karayolunun yapılamamasının en büyük günahı Tirebolulara aittir. Eğer Tirebolu Liman ve Tershane için gereken mücadeleyi verseydi ve liman açılsaydı Tirebolu-Torul karayolu kendiliğinden yapılmış olacaktı. Bu yol çok pahalı bir proje. Elbette yapılacak ancak süreç biraz uzun olabilir.” dedi.

ÇATAK GRUP YOLU NE OLACAK

Çatak Köyü Derneği Başkanı Rahman Karahan Doğankent’i Göreleye bağlayacak ve çatak köyünden geçen grup yolunun durumunu sordu. Özden grup yolu çalışmasının haritalaştırılması ve projelendirilmesinin uzun süren bir iş olduğunu, çalışmaların devam ettiğini belirtti. Özden, “En kısa sürede bu yolun da yapılacağına inanıyoruz. Projenin takipçisiyiz.” dedi.

240 YATAKLI YURT YAPILACAK.

Rüşan Özden Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ile birlikte yaptıkları çalışmalar neticesinde Doğankent’te 240 yataklı bir yurt yapılacağını belirtti. Yapılacak yurdun öğrencilerin birçok ihtiyacına cevap verecek kendi beklentilerinin de üzerinde bir projesinin olduğunu ve önümüzdeki günlerde de temelinin atılacağını belirtti. Özden Ayrıca yurt binasının Doğankentte kazandırılması sürecini de hemşehrileri ile paylaştı.

KİMSEYE PASPAS OLMAM

Rüşan Özden, “Siyasette hedefi olmayanların hizmet etme arzuları da olmaz. Ben kendi ilçeme hizmet etmek için siyaset yapıyorum. İlçe başkanı olarak kendi tarafıma düşen hizmetlerin Doğankent’e kazandırılması için gereken mücadeleyi veriyorum ve üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Bugüne kadar hiç kimse bize bir proje getirip ‘Başkan biz üzerimize düşeni yaptık sıra sende’ demedi. Kimseyi eleştirmek, kimseyle polemiğe girmek gibi bir amacım yok. Ancak kimsenin de yaptığımız hizmetlerin, Doğankent’e kadandırdıklarımızın üzerine konup bizi paspas olarak kullanmasına müsade etmem. Doğankent için proje üreten, katma değer katan herkes ile siyasi görüşüne bakmaksızın omuz omuza çalışırım.”

Abdullah Öner MERAL

GMP (Şadıhaber)



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir