Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16402 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Haziran 2020 - 14:40

Çevre dostu Türk işadamı 30 bin balığı kurtardı

Büyüt
Küçült
Çevre dostu Türk işadamı 30 bin balığı

 

Harun Cici, ÇEVRE KAHRAMANI oldu

Tevfik KARAOSMANOĞLU / WERDOHL (TR Haber)

ALMANYA’nın Werdohl şehirinde emlakçılık ve düğün salonu işletmeciliği yapan Giresunlu Türk işadamı Harun Cici (58) Lenne nehirinde kıyıya vuran balık sürüsünü ölmekten kurtartı.

DOĞAYA DUYARLI OLMALIYIZ

Lenne nehirinin kenarında yürüyüş yaparken kıyıya vuran balıkları görüp, itfaiyeye haber veren Harun Cici olayı şöyle anlattı: “Biz bu ülke ve bu şehirlerde yaşayan bireyler olarak çevre konusunda da dikkatli olmalıyız. İş çıkışında nehir kenarında yürürken köprünün üzerinden kıyıya vuran balık sürüsü  dikkatimi çekti. Balıklarda hiç hareket yoktu. Ve balıkların kıyıya vurduğu bölümde su çok azalmıştı.  Hemen durumu Werdohl itfaiyesine haber verdim. Kalabalık bir ekiple olay yerine gelen itfaiye balıkların olduğu sığ bölümü temizleyip, oraya yeni su takviyesi yaptılar. Hemen akabinde balıklar hareketlenip, kayboldular. Ancak itfaiye ve diğer gönüllülerin hemen olay yerine gelip müdahale etmeleri gerçekten görülmeye değerdi. İsterdim ki bu çevre bilinci Türkiye’de de olsun” dedi.

 

 BU DOĞA BİZE EMANET

Giresun’da İYİ Partiden siyasette yapan Harun Cici’nin gösterdiği bu duyarlık Werdohl Belediyesi ve çevreciler tarafından takdirle karşılanıp, kendisine teşekkür edildi. Ayrıca kendisi fahri çevreci ilan edildi. Kurtarılan sürüde yaklaşık 30 bin civarında balık olduğu tahmin ediliyor.

Balıkların telef olmasını önleyen Harun Cici sözlerini şöyle noktaladı: “Yurtdışında yaşıyor olabiliriz. Yurtdışında yaşamamız çevreci olmamıza engel teşkil etmiyor. Öncelikle insanız ve doğaya ihanet etmemeliyiz. Zira bu doğa bize dedelerimizden kalan bir emanettir. Bizde bu emaneti gelecek kuşaklara teslim edeceğiz.” 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir