Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10805 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Kasım 2017 - 01:10

Başkan Aksu’dan 10 Kasım Mesajı

Büyüt
Küçült
Başkan Aksu’dan 10 Kasım

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Aksu mesajında şu görüşleri paylaştı:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 79. yılında, saygı ve minnetle anıyorum.’’

Türk Milletinin Anadolu topraklarından silinmeye çalışıldığı bir dönemde, emperyalist güçlerin kuşatması altında bulunan yurdumuzu, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla kurtaran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize şükran borcumuzu ödemek için bize bırakılan eserlerine sahip çıkmalıyız. Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilelebet yaşatmak, Başkomutan Atatürk’e ve bu uğurda canlarını verenlere saygının en büyüğü olacaktır. Her 10 Kasım günü yaptığımız saygı duruşu Büyük Önder’in eserlerini korumaya elbette yetmeyecektir. Fikirlerini, devrimlerini gelecek kuşaklara taşımak, Türkiye Cumhuriyeti’ne sıkı sıkı sarılmak bizlerin birinci ödevidir. Atatürk’ü hem anlamalı, hem de anlatmalıyız. Bilimin ışığında, hukukun üstünlüğünde kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti onurlu ve bağımsız yaşamamızın sigortasıdır.

Atatürk’ün işgal altındaki Anadolu topraklarından yükselttiği bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Büyük Atatürk’ün,“ Yurtta Sulh, Dünyada Sulh”  sözü bu gün barışa, sevgiye ihtiyaç duyulan dünyamızda her ülkenin anayasasının ilk maddesi olacak kadar değerlidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri, fikirleri dün olduğu gibi bugün de ve yarın da geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. Aramızdan ayrılışının 79. yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle, şükranla ve özlemle anıyor, hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. Bir kez daha söz veriyoruz ki, eserlerini korumak boynumuzun borcudur.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir