Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11792 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Kasım 2016 - 13:03

Çağımızda Cami Mimarisinde Arayışlar Sempozyumu

Büyüt
Küçült
Çağımızda Cami Mimarisinde Arayışlar
Sayın Valimiz "Çağımızda Cami Mimarisinde Arayışlar" Konulu Uluslararası Sempozyuma Katıldı

Sayın Valimiz Hasan Karahan, bugün Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda ki "Çağımızda Cami Mimarisinde Arayışlar" konulu sempozyuma katıldı.

İl Özel İdaresi ve Giresun Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilen "Çağımızda Cami Mimarisinde Arayışlar" konulu uluslararası sempozyum,  Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda 18 Kasım Cuma günü saat 09:00’da başladı.

Sempozyumun açılında konuşan Vali Karahan, “Camilerle ilgili söylenecek çok şey var. Anlaşılan bugün ve yarında bu konular derinlemesine burada, bu işin ehli hocalarımız tarafından kamuoyuna, dinleyicilerimize sunulacak, paylaşılacak, tartışılacak. Şimdiden güzel neticelerin doğacağı inancımı belirtiyorum. Camilerle ilgili dediğim gibi pek çok şey söylenebilir. Giresun’umuz da güzel camiler olduğunu son restorasyonlarla gördük. Gerçekten çok sempatik, hem estetik olarak hem görünüş olarak hem de işlevsel olarak güzel eserler. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzü, Genel Müdürlüğümüzü kutluyoruz. Giresun’da çok şık camiler olduğunu bu vesile ile gördük. Onların şimdi sıkıntısı, bu güzel eserleri ortaya koyduk ama şimdi genelde çevrelerinin çok kötü olması. Tabi şehrin sıkıntıları, darlığı, coğrafi şartlarının uygunsuzluğu camilerin orada çok sıkışık durumlarda kaldığını gösteriyor. Bu konuda himmetli vatandaşlarımızın sırf camii yaptırmak için değil, camilerin etrafını temizleyip, camilerin bu güzelliğini gösterebilecek şekilde ortaya çıkacak bir takım kamulaştırma desteklerini sunmalarını bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Camilerimiz hayat merkezimiz olsun. Anlaşılan sıkıntı biraz burada. Camilerimiz hayatımızın dışında, öyle olunca da garip camilerimiz ortaya çıkıyor. İnşallah bu toplantı bunun bir işaret fişeği olur. Camilerimiz tekrar hayatımızın merkezine gelir, camilerimiz tekrar bizleri toplayan mabetler olur. Bu temenni ile toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’da böylesi uluslararası bir sempozyuma üniversite olarak ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyumda oturumlara geçildi.

Uluslararası düzeyde saygınlığı bulunan ve Sudi Arabistan, Malezya, Nepal, Mısır, Makedonya ve Bosna Hersek gibi ülkelerden gelecek olan bilim adamlarının katılacağı ve 20 Kasım Pazar günü sona erecek olan sempozyumda takriben 80 civarında bildiri sunulacak.

Sempozyum sırasında sunulan bildiriler ve yapılacak müzakereler daha sonra kitap haline getirilerek bilim dünyasının ilgisine sunulacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir