Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15164 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2018 - 02:08

En çok Haydar hocadan korkuyorlar

Büyüt
Küçült
En çok Haydar hocadan


Seçime katılmama kararı alan Bağımsız Türkiye Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil, "BTP 24 Haziran'daki seçimlere girmeme kararı aldı çünkü ortada bir seçim falan yok" dedi
24 Haziran erken seçimine doğru geri sayım sürerken Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) seçime katılmama kararı gündemdeki yerini koruyor.
Parti yöneticileri seçime katılmama kararının gerekçelerini kamuoyuna anlatmaya devam ediyor. Bu isimlerden biri de BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil.
Katıldığı TV programında, "BTP, 24 Haziran'daki seçimlere girmeme kararı aldı, çünkü ortada bir seçim falan yok" diyen Kotil, "24 Haziran bir projedir. Görüntüde, Millet İttifakı parlamenter sistemi geri getirecek, federatif yapıya dur diyecek bir yapıyla yola çıktı. Bakın CHP yıllardır neden iktidar olamıyor? Bu sorunun cevabı çok basit. Ortadoğu'yu ve ülkemizi yönetmek isteyenlerin kullandığı bir teori var. Nedir? Kaostan bir düzen üretmek. Toplumu değişik kimliklerle ayrıştırırsınız, bu kimlikleri kapıştırırsınız ve buradan elde edilen enerji ile ülkeyi yönetirsiniz. Yıllarca bu ülkede muhafazakâr insanlara Atatürk dinsiz, onun kurduğu CHP dinsiz dedirttiler ve toplumu ayırdılar. Alevi-Sünni dediler ayırdılar toplumu. Şimdi bu ayırımı yaptıktan sonra bunları birbirine düşürürsün ve buradan iki tarafı da idare ederek ülkeyi yönetirsin" dedi.
‘En çok Haydar hocadan korkuyorlar’
"Bu Hacivat-Karagöz oyunuyla ülkeleri yönetenlerin en çok korktuğu şey birlik ve beraberliktir. Bu sağlandığı gün eller kırılır" diyen Selim Kotil, ‘Peki Haydar hoca kim’ sorusunu sordu ve şöyle devam etti: "Bu birlik ve beraberliği başaracak olan tek adam. O yüzden Türkiye üzerinde hesabı olanların korktuğu tek adam Prof. Dr. Haydar Baş'tır. Çünkü O dünya dengelerini değiştirdi, şimdi sıra Türkiye'de. Haydar Hoca 'Hoş Geldin Atatürk, hoş geldin birlik ve beraberlik, hoş geldin kardeşlik, hoş geldin zenginlik ve güle güle fitne' demektir. "
‘Kılıçdaroğlu AKP'ye mi çalışıyor?’
Konuşmasında, "Haydar Hoca gerçek Atatürk'ü, dindar Atatürk'ü ortaya koyunca dinsiz Atatürk fitnesi yıkıldı" diyen BTP Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil sözlerini şöyle sürdürdü: "Dindar kesimle Atatürk ve CHP'nin buluştuğu bir süreç CHP'yi açık ara iktidara taşır. Haydar Hoca demek CHP için tek başına iktidar demekti. Bunu hiçbir CHP'li asla geri çevirmez, taban, teşkilat ve yönetim de o yüzden geri çevirmiyor. Şimdi soru şu; Sayın Kılıçdaroğlu, sen CHP'ye mi çalışıyorsun yoksa AKP'ye mi çalışıyorsun? Millet İttifakı’nda Haydar Hocanın olması demek ittifakın iktidar olması demekti. Bunu geri çevirmek ancak bir proje sonucu olabilir. Eğer bu geri çevrilmeseydi ortada bir seçim vardı, bir mücadele vardı. Bu mücadele içinde de biz sonuna kadar olacaktık ve Millet İttifakı iktidar olacaktı ama baktık ki bu bir projeymiş."



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir