Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16781 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2018 - 00:02

HİKMET YALDIZ YAKUP AKTAŞI UNUTMADI

Büyüt
Küçült
HİKMET YALDIZ YAKUP AKTAŞI



Bursa’da 2016 yılında kurulan Doğankent Söğütağzı Köyü Derneği yeni hizmet binasının açılışını çok sayıda davetlinin katılımı ile bugün Bursa Osmangazi ilçesi Emek semtinde gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu Giresun Medya Platformu Bursa Temsilcisi Erdal Avcı’nın yaptığı açılış programı Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz Şehitleri için saygı duruşu ve Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Programı Ak Parti ve İyi Parti Osmangazi İlçe Başkan Yardımcıları, Bursa’da Kurulu bulunan Giresun ve Gümüşhane ili sivil toplum kuruluşlarının birçoğunun temsilcileri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Söğütağzı Köyü Derneği Başkanı Hikmet Yaldız derneğin yaptığı etkinlikler ve hedefleri ile ilgili bilgiler verdi.

KUZANLILARI YAKUP AKTAŞ’A VEFAYA DAVET ETTİ
Kuzanlıların Bursa Emek semtine yerleşmesinde en büyük katkının o dönemin Emek Belediye Başkanı Yakup Aktaş’a ait olduğunu, Aktaş’ın tüm Kuzanlıları kucaklayarak sahiplendiğini belirten Yaldız, “Köylülerimden yılda bir kez bayramda dahi olsa Yakup Aktaş’ı mezarında ziyaret etmelerini, dua okumalarını istiyorum. Köylülerime yaptığı hizmetlerden dolayı kendisini rahmetle anıyorum.” dedi.

YİYECEĞİMİZİN YARISI KÖYDEN GELİYOR
2016 yılında kurulan bir dernek olmalarına rağmen binlerce kişinin katılımı ile bir piknik yaptıklarını, yine 500 kişilik bir iftar programı gerçekleştirdiklerini belirten Hikmet Yaldız, “Bizim köyümüz söğütağzı diye biliniyor ama bizler Kuzanlıyız diyoruz. Canımızın yarısı köyümüzde. Bizim lahanamız, turşumuz, konservemiz köyden geliyor. Yani yiyeceğimizin yarısını köyden karşılıyoruz. Bu nedenle hizmetlerimizi köyümüze ulaştırmak ve köyümüzün ihtiyaçlarını karşılamak içinde çalışmalar yapıyoruz.” dedi

HARŞİT İSMİNİ GERİ ALINMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
Harşit sadece bir isimden ibaret değil diyen Yalnız “Harşit tarihi ile Kurtuluş savaşında önemli izleri olan topraklardan bir yerdir. Bir Çanakkale geçilemedi, birde harşit vadisi geçilmedi. Onun için bizlerde Doğankentliler olarak ilçemizin tarihteki ismini tekrar alması için Harşit Federasyonun kuruluşunu tamamlayarak, Giresun Günlerinde bir imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz, birçok milletvekilimizin ve hemşerimizin desteği ile de binlerce imzayı Harşit ismini tekrar geri almak için Ankara’da TBMM’yi ziyaret edeceğiz. İnşallah çok yakın zamanda Doğankent İsminin Harşit olarak değiştirilmesini sağlayacağız.” dedi. Yaldız Söğütağzı köyünün eski adı olan Kuzan’ında geri alınması için köylüleriyle fikir alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

KUZAN HARŞIT’IN BİR MAHALLESİ OLMALI
Köylerinin Tarihi, yol sorunu ve yayla sorunlarının devam ettiğini, bu konuda da dernek olarak çalışmalar yapacaklarını belirten Yaldız “ Değerli hemşerilerim köyümüz bulunduğu konum itibari ile Doğankent ilçemize en yakın köylerden bir tanesidir. Ancak halen köy statüsünde olduğu için devletimizin birçok imkanlarından faydalanamamaktadır. Söğütağzı köyü olarak merkez belediyemize bağlanarak, belediye hizmetlerinden faydalanmak istiyoruz. Bu doğrultuda hem köyümüz gelişecek hemde ufak bir ilçe konumunda olan Doğankent ilçemizin de nüfusu artarak büyük bir ilçe nüfusuna kavuşacaktır. Bunun için tüm köylülerimden aynı fikirde yer alarak bu konuda bizlere destek olmanızı rica ediyorum.” dedi.

Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Yılmaz Özdemir, Harşit Federasyonu Başkanı Temel Bilecen ve Giresun Federasyonu Başkanvekili Ali Alim’in yaptığı selamlama konuşmasının ardından dernek merkezinin kurdelası kesilerek yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.

Abdullah Öner MERAL
Giresun Medya Platformu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir