Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11477 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Aralık 2016 - 17:54

Karaibrahimoğlu’ndan 10 Aralık İnsan Hakları Günü Mesajı

Büyüt
Küçült
Karaibrahimoğlu’ndan 10 Aralık İnsan Hakları Günü

Giresun Kent Konseyi Başkanı N.Uğur Karaibrahimoğlu  10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, doğuştan gelen hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasına yönelik uluslararası mutabakatı temsil eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 68 yıl önce  kabul edildiğini bildirdi.

 Karaibrahimoğlu açıklamasında “  İnsanın onur ve değerinin bir ifadesi olan insan hakları, özgürlük ve demokrasi kavramlarıyla iç içe geçmiştir. İnsan haklarının olmadığı, engellendiği bir ortamda demokrasi ve özgürlükten, barıştan, gülen çocuklardan, mutlu toplumdan kısaca yaşamdan söz etmek mümkün olamaz.

Ülkemiz ve dünyanın pek çok değişik ülkesi, insan hakları ve özgürlükler adına pek de aydınlık bir yoldan yürümüyor. Pek çok insan ne yazık ki hala rengi, milliyeti, dili, dini, mezhebi, siyasi görüşü ya da cinsiyeti nedeniyle hak gaspına ya da ayrımcılığa maruz kalıyor. Dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep kimseyi diğerinden daha değerli yapmaz, ancak farklı kılar. Farklılıklarımız da; birbirimize üstünlük göstergesi, haksızlık etme gerekçesi asla olamaz “diyerek şöyle devam etti:

 “İnsan ancak ve ancak sadece insan olduğu için değerlidir. Yaşamı boyunca da insanca davranılmayı, haklarını kullanabilmeyi, eşit koşullarda özgürce yaşamayı sonuna kadar hak eder. Bugün hala, sendikal ve sosyal haklarını kullandıkları için işlerinden çıkarılan emekçilerimiz, çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarımız,  iş kazaları ve çalışmak zorunda oldukları yerlerde yetersiz iş güvenliği nedeniyle can veren yurttaşlarımız var”

 Başkan Karaibrahimoğlu açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“Temennim; tüm canlıların yaşam hakkına sahip çıkılması, bu konuda bilinçlenmesi ve dayanışma içinde olmasıdır. Bu güç koşullar altında tüm vatandaşlarımızı dünya barışı, demokrasi ve özgürlükler için farkındalık yaratmaya davet ederken, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 68. yıldönümünü ve 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutluyor, herkese insanca bir yaşam diliyorum”.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir