Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6860 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2018 - 19:26

TÜGVA Bulancak ''Beyin Kullanımı" semineri ile salonu doldurdu

Büyüt
Küçült
TÜGVA Bulancak Beyin Kullanımı semineri ile salonu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği Kültür etkinlikleri kapsamında lise öğrencilerine ve vatandaşlara yönelik "Hafıza Kullanma Teknikleri" konulu seminer gerçekleştirdi.

Pazartesi akşamı Bulancak 75. Yıl Kütüphane Salonunu hınca hınç dolduran gençler ve vatandaşların katıldığı program istiklal marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Konuşmasına Hocalı Katliamı ve Afrin Şehitlerini anarak başlayan TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin'in "Türkiye Gençlik Vakfımızın Bulancak İlçe temsilciliği olarak 4 ay gibi kısa sürede 300’den fazla üye, 200’den fazla etkinlik ve 2000’e yakın genç kardeşimize ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Türkiye Gençlik Vakfı olarak Bulancak’ta olduğu gibi, 81 ilde, 350 ilçe merkezinde yeni Türkiye’nin oluşumunda yer alacak gençlerin gelişimine katkı sağlamak için yola çıktık. Bu süreçte Bulancak’ta görevlendirildiğimiz ilk günden beri Hiçbir zaman bizlerden desteklerini esirgemeyen, bize bina ve tefrişatı imkanı sağlayan, yaptığımız bütün faaliyetlerde maddi ve manevi her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Sayın Recep Yakar’a özellikle teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından 1,5, 2 saate kadar program gerçekleştiren Türkiye Hafıza Şampiyonu ve Eğitimci Yazar Yunus Emre Karahan “Neden unutuyoruz, çünkü bir insan otuz yaşına gelene dek birçok bilgi öğreniyor. Sonra okula başlıyor, orada da birçok bilgi öğreniyor. Otuz sene içinde öğrendiği bilgileri düzgün şekilde yerleştirmiyor. Sonucunda otuz senede çok bilgi birikse de hatırlamak istediğinde düzenli olmadığında hatırlayamıyor. Hatırlamak saçmalamaya bağlı. Ne kadar saçmalarsak o kadar kolay hatırlarız. Herkes muhakkak bir hayal kurar. Ama önemli olan bu hayalin sistemli ve düzgün şekilde kurulması. Bu hayaller söze dökülebilir olmalı, düzenli ve birbiriyle ilişkili olmalı ve soyut şeyleri somut hale çevirmemiz gerekir.

"Sol tarafa bakıyoruz, sayılar, kelimeler, listeleme, sayısal zekayla ilgili. Sağ taraf renk, cisim, hayal kurma ile ilgili. Bizim eğitim sistemimiz sol beyne endeksli. Çünkü çalışkan çocuk sayısala gider. Bu da sol beyinle ilgilidir. Yeni doğan bebeklerde sağ beyin tarafından gösterilen yaratıcılık oranı yüzde 95’tir. Buradan sonra sınırlar kalıplar başlıyor. Çocuk okula geldiğinde yüzde 85’e düşüyor. Çocuk mor kalemle ağaç çizmeye çalıştığı zaman öğretmen onu ağacın gövdesini kahverengi çizmeye zorluyor. Ondan sonra sağ taraftaki yaratıcılıkla ilgili kesim köreliyor, sol taraf gelişiyor. Lise çağına geldiğinde bu oran yüzde 65’e geriliyor. Üniversitede bu durumdayken yaratıcılık kullanım oranı yüzde 41’e geriliyor. Yetişkinlik düzeyinde, toplumda ise bu oran yüzde 7’ye düşüyor. Bu yedi kişinin üst düzeyde bir yere gelmesinin büyük olasılık, ideal olan sağ beyin ve sol beyin fonksiyonlarının dengeli kullanılmasıdır” dedi.

Program sonunda TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin, Türkiye Hafıza Şampiyonu ve Eğitimci Yazar Yunus Emre Karahan’a hediye takdim etti. Program sonunda gençlerle hatıra fotoğrafı çekildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir